Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
matufa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matufa » 27.06.2017 09:18

kolega właśnie wysłał mi mapkę kilka dni temu jechał tą trasą i twierdzi że nie kupował winiety może ktoś to przeanalizować bo ja raczej słaby w tych sprawach jestem
kurcze link nie wchodzi zaraz zrobie screeny
Ostatnio edytowano 27.06.2017 09:31 przez matufa, łącznie edytowano 4 razy
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.06.2017 09:21

Tomasz, mógłbyś poprawić ten link? :D
matufa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matufa » 27.06.2017 09:38

tak to wygląda na screenie
Załączniki:
1111111.png
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.06.2017 09:41

Moim zdaniem, wg tej mapki, zjeżdżając z ronda Pesnica, wjeżdżasz na płatną drogę H2. foto
matufa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matufa » 27.06.2017 09:46

kolega od kilku lat tak jeżdzi i na bank twierdzi że nie wjeżdza na autostradę ani na żadną drogę płatną może ktoś na podstawie tego screena zrobić linka do mapy bo mi cały link nie wchodzi (nie wiem dlaczego)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.06.2017 09:52

Proszę, link :wink:
matufa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matufa » 27.06.2017 09:55

walp napisał(a):Proszę, link :wink:

serdeczne dzięki czyli co mam kolegę wyprowadzić z błędu że potrzebuje winietę na tą trasę czy faktycznie jest bezpłatna
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.06.2017 10:00

Mogę się mylić, bo ja przez Maribor nie jeździłem. Niech może wypowie się ktoś, kto jeździ tą trasą.
Jeśli okaże się, że ten krótki odcinek H2 jest bezpłatny, to OK. Jeśli trzeba omijać, to można w ten sposób
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 27.06.2017 10:18

matufa napisał(a):polecam ten filmik nowa łatwiejsza wersja przejazdu M-L-P
https://www.youtube.com/watch?v=uTLCPFxa4pM&feature=youtu.be

Ten sposób przejazdu przez Ptuj, to ja już ćwiczę, od dobrych pięciu lat :lol: , żadna nowość :roll:
matufa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matufa » 27.06.2017 10:22

dla mnie nowość i dla wielu pewnie też wcześniej jechałem objazdem ale trochę inaczej ten wydaje się łatwiejszy i mniej chyba rond do tego mniejsze prawdopodobieństwo że wjedziemy nie na ten most co trzeba
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.06.2017 10:25

matufa napisał(a):dla mnie nowość i dla wielu pewnie też wcześniej jechałem objazdem ale trochę inaczej ten wydaje się łatwiejszy i mniej chyba rond do tego mniejsze prawdopodobieństwo że wjedziemy nie na ten most co trzeba

To jest "klasyczny" objazd M-L-P, ale teraz jest sezon na objazdy, więc dla wielu "nowych" będzie ułatwieniem. :)

Bardzo dobra robota. :wink:
1mario_p
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) 1mario_p » 27.06.2017 10:36

maniek_t1 napisał(a):
1mario_p napisał(a):Ja jadę z soboty na niedzielę 16.07 i od razu lecę na Ormoż i Varażdin, jechałem tak już kiedyś i nie było źle.

Później lecisz na wjazd w Sv. Kriz Zacretje drogą 35 czy wskakujesz na autostradę A4 (wjazd Varazdin) i grzejesz do Zagrzebia od wschodniej strony?

Jadę od wschodu na Zagrzeb, tak jak pisałeś - na autobanę
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.06.2017 10:48

elka21 napisał(a):

Ten sposób przejazdu przez Ptuj, to ja już ćwiczę, od dobrych pięciu lat :lol: , żadna nowość :roll:

Tak to prawda jednak dobra robota. Też zwykle tak jeździmy chyba, że autostrada przed zwężką stoi co nie jest żadną nowością
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 27.06.2017 10:55

piotrulex napisał(a):
elka21 napisał(a):

Tak to prawda jednak dobra robota. Też zwykle tak jeździmy chyba, że autostrada przed zwężką stoi co nie jest żadną nowością

Około północy z soboty na niedzielę, jeszcze nie trafiłam na korek na autostradzie za zjazdem, aż do samej granicy.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.06.2017 11:28

elka21 napisał(a):
piotrulex napisał(a):
elka21 napisał(a):

Około północy z soboty na niedzielę, jeszcze nie trafiłam na korek na autostradzie za zjazdem, aż do samej granicy.

Z piątku na sobotę, po północy, może koło 1-2, rok 2015, koło 20 lipca

Korek dokad okiem sięgnąć, stanąłem na ślimaku, który jest na samym końcu filmu, na szczęście tuż przed barierkami rozdzielajacymi pasy. Po kilku minutach stania zawrócilismy i dalej cielismy bokami wjeżdzając tuż przed standardową granicą

Bywa i tak ...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 105
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone