Pazurek napisał(a):Przyjechałem do Breli 17.06.2017 jechałem Czechy, Austria, Słowenia i pierwszy raz objazdem przez Lenart, Ptuj i przejście w Cvetlin. Do Ptuja, fajna pusta droga warto jechać ale na przejście przez Cvetlin odradzam. Strasznie niebezpieczna wąska i kręta droga, asfalt podziurawiony jak za komuny łata na łacie roboty drogowe. Na samej granicy w Cvetlin zero aut sam byłem przekraczałem granicę około 7 rano. Wracał będę też objazdem ale rezygnuję z Cvetlina zacznę objazd od Ptuja.
Tankowałem w Austrii przed objazdem Słowenii w Tankstelle Temmel, B69, Spielfeld ceny:
Diesel: 1.035 Euro
Super 95: 1.139 Euro
Premium Diesel: 1.105 Euro
Pazurek napisał(a):Przyjechałem do Breli 17.06.2017 jechałem Czechy, Austria, Słowenia i pierwszy raz objazdem przez Lenart, Ptuj i przejście w Cvetlin. Do Ptuja, fajna pusta droga warto jechać ale na przejście przez Cvetlin odradzam. Strasznie niebezpieczna wąska i kręta droga, asfalt podziurawiony jak za komuny łata na łacie roboty drogowe. Na samej granicy w Cvetlin zero aut sam byłem przekraczałem granicę około 7 rano. Wracał będę też objazdem ale rezygnuję z Cvetlina zacznę objazd od Ptuja.
Tankowałem w Austrii przed objazdem Słowenii w Tankstelle Temmel, B69, Spielfeld ceny:
Diesel: 1.035 Euro
Super 95: 1.139 Euro
Premium Diesel: 1.105 Euro
Fotoradaru tu nie spotkałem, patrol kontrolujący tak.pablo150 napisał(a):Czy objazdem autostrady drogami bocznymi można nadziać się na jakiś fotoradar?
pablo150 napisał(a):Czy objazdem autostrady drogami bocznymi można nadziać się na jakiś fotoradar?
gigi napisał(a):Jednego roku przed Mureck była zwężka i ograniczenie prędkości na remoncie mostku/przepustu - tam również stał pan mistrz fotografii... Generalnie w Austrii bardzo często na wszelakich odcinkowych ograniczeń prędkości/zwężkach, szczególnie na autobahnie, towarzyszy sprzęt do fotografii...
matufa napisał(a):jadąc pierwszy raz przez Austrię (w nocy) widziałem biały znak z kamerą jechałem 90 ale tir był na prawym pasie więc lewy i zacząłem go wyprzedzać po wyprzedzeniu zamrugał mi i stwierdziłem że coś nie tak zaraz coś błysnęło wiedziałem że fotoradar jednak do dzisiaj (2 lata) nic nie przyszło koś mi to wyjaśni
i już na temat w zeszłym roku posiłkowałem się tym filmikiem oby ominąć autostradę (zapiski filmik na fonie itp) poszło gładko pytanie czy w tym roku filmik jest aktualny
https://www.youtube.com/watch?v=Y0pfOZEiFFw
matufa napisał(a):i już na temat w zeszłym roku posiłkowałem się tym filmikiem oby ominąć autostradę (zapiski filmik na fonie itp) poszło gładko pytanie czy w tym roku filmik jest aktualny
https://www.youtube.com/watch?v=Y0pfOZEiFFw
matufa napisał(a):jadąc pierwszy raz przez Austrię (w nocy) widziałem biały znak z kamerą
Pääkäyttäjä napisał(a):matufa napisał(a):jadąc pierwszy raz przez Austrię (w nocy) widziałem biały znak z kamerą
To jest pomiar odcinkowy, tak gwoli wyjaśnienia - nie mogło Ci nic błysnąć. Chyba, że ja czegoś nie wiem.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi