Witam,
Mam pytanko w sprawie drogi E95 od Ptuj do granicy z HR. Jechałem tam w 2016, Słoweńcy rozpoczęli remont drogi a raczej budowę autostrady. Czy ktoś z Was jechał tą drogą, nadal ruch odbywa się 1 pasem?
Pozdrawiam
Bracek
BRACEK napisał(a):Witam,
Mam pytanko w sprawie drogi E95 od Ptuj do granicy z HR. Jechałem tam w 2016, Słoweńcy rozpoczęli remont drogi a raczej budowę autostrady. Czy ktoś z Was jechał tą drogą, nadal ruch odbywa się 1 pasem?
Pozdrawiam
Bracek
kobrat napisał(a):BRACEK napisał(a):Witam,
Pozdrawiam
Bracek
Pewnie chodzi o to , czy ktos jechal teraz , na dniach. Tez jestem ciekawy.
paulr napisał(a):Tylko za Poysdorf z Polski jest niecałe 300km.( ja mam z domu do Wiednia około 300) więc większosc po zatankowaniu w Polsce ma jeszcze spory zapas. Nawet w samochodach na benzynę. A jak ktos chce tanio to kawałek w czechach jest jeszcze taniej.
A w Austrii jadać na objazd juz z Ilz też można przed granicą ze Słowenią tanio zatankować.
magda_p_dg napisał(a):ktoś kiedyś wrzucił plik który możńabyło ściągnąć i wgrać do navigacji samochodowej i tam była trasa z ominięciem płatnej drogi w Słowienii ..... tyle pamiętam....
magda_p_dg napisał(a):nie ta trasa, chodzi mi o objazd przez Mureck-Lenart-Ptuj
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi