wielbiciel napisał(a):Panowie, za chwilę wasze przekomarzania stracą sen ponieważ płatny odcinek autostrady ulegnie przedłużeniu więc i objazd się zmieni, a wasze wyliczenia stracą sens.
paulr napisał(a):lokiec3 napisał(a):paulr napisał(a):slawekkg napisał(a):Po co gdybać. Wystarczy wypadek na autostradzie i już objazdem będzie szybciej. Przeliczyć kilometry i będzie wiadomo jaka różnica. Pozdrawiam
No tylko starczy trafic na traktor. Autobus lub niedzielnego kierowce na rondach i wyjdzie 2 godziny dłużej.
Przy dobrych wiatrach roznica na korzysc autostrady jest niecała godzina. Przez miasto jest dalej i wolniej. I to duzo wolniej. Bo przez te ronda jedzie sie pomału.
A to czy bedzie wypadek czy traktor ciezko stwierdzic a szansa taka sama;-)
Chyba się trochę zagalopowałeś. Długość autostrady ma 54 km. Do pokonania zgodnie z przepisami w 40 min. Objazd MLP ma 61 km. Średnia prędkość na takich drogach to 50-60 km/ h. Wychodzi 1 h do 1h 10 min. To z jakiej paki na odcinku 60 km robi się 2 godziny dłużej. Musiałbyś z 1,5 h godziny stać w korkach i się w ogóle nie poruszać. Na takim odcinku? Przy normalnych warunkach jest 20 min do pól godziny różnicy i kropka.
Pozdrawiam
Jadac 130km/h autostrada do pokonania w 20 kilka minut jechałem tak zeszłego roku.
Jadąc 61km ze średnią 60 jedziesz godzinę. A jechałem 5 razy i przez ronda i swiatła w Ptuj traci się dużo. Więc i średnia spada tak ze cieżko mieć te 60km/h liczac wczesniejsze ograniczenie do 90.
Wiec z samej matematyki wychodzi juz ponad 40 minut.
Ja to porownuje do tego co ja jechałem. Objazd prawie 1.5 godziny. Autostradą 20 kilka minut.
Oczywiście może sie okazac ze przez Ptuj bedzie szybciej. Jak bedzie korek wypadek itp.
Ale przy normalnych warunkach tracimy prawie godzinę.
Vex2 napisał(a):Czytajac rozne watki sa rozne interpretacje "platnego fragmentu ronda". O co dokladnie chodzi i jak wyglada sytuacja na 2017 ?
A tu ktoś nagrał cała trasę (AKTUALNĄ na 2010 rok, choć starym mostem w Ptuju, ale za to przez Trzec, bez strachu o ostatnie 300metrów he he )
- Przez wszystkie następne ronda prosto aż dojedziesz do autostrady (JEST TO NIEPŁATNY ODCINEK)
Vex2 napisał(a): czy wjazd na koncowke autostrady z Ptuj na wezel razcep Drazenci jest aktualnie bezplatny.
Vex2 napisał(a):Czytajac rozne watki sa rozne interpretacje "platnego fragmentu ronda".
dids76 napisał(a):No ale o które rondo chodzi Na objedzie przez M-L-P nigdy nie było "płatnego" ronda
dids76 napisał(a):No ale o które rondo chodzi Na objedzie przez M-L-P nigdy nie było "płatnego" ronda
Tu masz wszystko opisane, łącznie z odpowiedzią jaką kolega walp otrzymał z DARS
video-objazd-autostrady-slo-konkrety-t50069.html
Marsallah napisał(a):A w przyszłym roku...introducing...płatna sygnalizacja świetlna - chcesz zielone - wrzuć monetę 1€
Vex2 napisał(a):.
Nadal pozostaje pytanie jak potwierdzic czy ostatni fragment autostrady jest bezplatny.
Vex2 napisał(a):Tylko dziwne jest to iż na ich stronie ten fragment jest oznaczony jak autostrada co wprowadza w błąd.
walp napisał(a):Vex2 napisał(a):Tylko dziwne jest to iż na ich stronie ten fragment jest oznaczony jak autostrada co wprowadza w błąd.
Podaj link, która to mapka. Napiszę do DARS i poproszę o korektę, bo robią nam zamieszanie na forum.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi