bearlock napisał(a):A czy nie wystarczy w nawigacji ustawić omijaj płatne przed wjazdem na Slowenie? I pojedziemy boczkiem.?
Nie wystarczy.bearlock napisał(a):A czy nie wystarczy w nawigacji ustawić omijaj płatne przed wjazdem na Slowenie? I pojedziemy boczkiem.?
endryu napisał(a):Nie wystarczy.bearlock napisał(a):A czy nie wystarczy w nawigacji ustawić omijaj płatne przed wjazdem na Slowenie? I pojedziemy boczkiem.?
Przed zaufaniem wskazań nawigacji oraz wyznaczeniu punktów pośrednich zdecydowanie warto najpierw przewertować ten wątek i poczytać jak inni jechali-jaką trasą, i jakie mają do tego swoje spostrzeżenia.
Ja omijając Macelj jechałem przez Rogatec i Cvetlin, i mam swoje zdanie, którędy jedzie się lepiej.
marlena27 napisał(a):Co do objazdu Słowenii przez Mureck- Lenart- Ptuj to od czerwca nie będzie się opłacało bo autostrada będzie przedłużona i po wjechaniu w Ptuju trzeba będzie wykupić i tak winietę
marlena27 napisał(a):Co do objazdu Słowenii przez Mureck- Lenart- Ptuj to od czerwca nie będzie się opłacało bo autostrada będzie przedłużona i po wjechaniu w Ptuju trzeba będzie wykupić i tak winietę
marlena27 napisał(a):Czytałem na necie że ma być o 6 km przedłużona i wjeżdżając w Ptuju wjedziemy na płatny odcinek.
leszel napisał(a):Mam pytanie, jakie byłoby alternatynwe przejście na granicy Słoweńsko-Chorwackiej w bliskiej odległości na wschód od Macelj? Czy przejście graniczne Cvetlin jest faktycznie tylko dla Chorwatów i Słoweńców?
piekara114 napisał(a):leszel napisał(a):Mam pytanie, jakie byłoby alternatynwe przejście na granicy Słoweńsko-Chorwackiej w bliskiej odległości na wschód od Macelj? Czy przejście graniczne Cvetlin jest faktycznie tylko dla Chorwatów i Słoweńców?
Dobre pytanie... no i jak to połączyć z objazdem słoweńskiej autostrady....
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi