endryu napisał(a):arek_sosnowiec napisał(a):CVETLIN.
Znalazłem na forum parę wpisów o tym przejściu granicznym (są nawet z 2016 r.). Ludzie raczej piszą o tym, że przejście graniczne puste, znudzeni celnicy, zdziwieni że ktoś w ogóle przyjechał . Nikt nie pisze o dziurawej nawierzchni więc może nie jest źle. Wspominają jedynie o tym, że droga jest dość wąska i przed samym przejściem granicznym są serpentyny. Przejście czynne 24h.
Przez Cvetlin jechałem kilka razy w obie strony (tam w godzinach nocno-wczesno-rannych i powrót późnym wieczorem). Jechałem Ostatnio w 2015r. Wiele odcinków ma nową nawierzchnię. A ta stara i to na niektórych tylko odcinkach po za miejscowościami od ruchów górotworu była spękana-bez luźnych fragmentów ale nie dziurawa aby obawiać się o auto. Ten odcinek przed przejściem jest na tyle wąski, że z zapasem mijają się normalnie jadące dwa auta osobowe (ciężarówek tu w ogóle nie widziałem jak i na całym objeździe M-L-P). Serpentynki są niewielkie. Na przejściu można spotkać lub nie , dwóch znudzonych policjantów. Po stronie chorwackiej za przejściem droga też jest dobra i pusta. Całym objazdem jedzie się spokojnie. W necie są dostępne filmiki z trasą przejazdu, którą można podejrzeć.
Dzięki. Właśnie o taką informację mi chodziło. W tym roku spróbuję tego wariantu.
String napisał(a):Myślę, że to przejście w tym roku może być bardzo popularne Sam się tam wybieram (na90%) 1.07 Jak nie zapomnę to na gorąco opiszę wrażenia
Nagle się okaże, że Macelj puste a Ormoż i Cvetlin zakorkowane samochodami na polskich tablicach