franki napisał(a):A jadąc objazdem P-L-M gdzie kupić w niedzielę austriacką winietę? Bo na pierwszej stacji na autostradzie w Austrii może być za późno .
obiadek napisał(a):Jeśli masz na myśli wbicie się od 690 na główna to nie było problemu w połowie i na końcu lipca (może kolejka na 10 aut). Nawet stał tam radiowóz na skrzyżowaniu i jakoś grzecznie tam wszyscy wpuszczali
dziemii napisał(a):powiedzcie mi czy są jakieś roboty drogowe uniemożliwiające ominiecie płatnej autostrady w Słowenii? chodzi mi o trasę mureck-lenart-ptuj. gdzieś wyczytałem że w tym roku prowadzone są remonty na tym odcinku, po poprzekreslane zjazdy w Ptuj, kierujące nas na autostradę. wybieram się w niedzielę w nocy i nie wiem czy kupować winietkę czy pojechać objazdem
sain1 napisał(a):witam, jak wyglada ze przejazdem przez słowenie, winieta jest dosc droga a przejazd ledwie 50km, mowie o trasie e59. bede jechal na makarska. Czy jest alternatywna szykba droga aby nie jechac e59 i nie kupowac winiety?
Janusz Bajcer napisał(a):sain1 napisał(a):witam, jak wyglada ze przejazdem przez słowenie, winieta jest dosc droga a przejazd ledwie 50km, mowie o trasie e59. bede jechal na makarska. Czy jest alternatywna szykba droga aby nie jechac e59 i nie kupowac winiety?
Witam.
Przeczytaj dwa wątki 'ogłoszeniowe".
matufa napisał(a):...jak jest z powrotem czy jak przegapię zjazd na Ptuj to od razu wpakuje się na płatną autostradę? i co ew. potem
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi