Pääkäyttäjä napisał(a):Ile to się człowiek musi namęczyć, żeby objechać płatny odcinek i zaoszczędzić 30 EUR Jak patrzę na te problemy z MLP, to chyba więcej bym tamtędy nie jechał i śmigał z Bad Radkersburg na Ormož.
Darko811 napisał(a): Natomiast przed Lenart objazd jest długi i można się pogubić. Są znaki objazdu ale jak ktoś nie jest za bardzo rozgarnięty to może sobie nie poradzić. Wjazd na końcówkę autostrady która jest NIEPŁATNA w miejscowości Podlechnik.
Pääkäyttäjä napisał(a):Ile to się człowiek musi namęczyć, żeby objechać płatny odcinek i zaoszczędzić 30 EUR Jak patrzę na te problemy z MLP, to chyba więcej bym tamtędy nie jechał i śmigał z Bad Radkersburg na Ormož.
zimnylech napisał(a):K123 napisał(a):zimnylech napisał(a):Ktoś może napisać czy taki wariant jest dostępny ?
https ://mapy.cz/s/2Lsnu
Przyłączam się do pytania. Jakie jest uzasadnienie, żeby jechać przez Trate, Lenart, ronda, roda.. gdy można względnie prostą (tak mi się wydaje) przez Maribor? Nie czepiam się tylko pytam poważnie. Z tego co widzę, to droga wskazana przez zimnylech może być na początku pagórkowata. Może lepszy by był wariant dojazdu do Maribor drugą stroną autostrady, tj. drogą 347 ?
No nic
Ja tak będę próbował. Wyjazd mam 24.06, trasa:
Spielield na Maribor droga 67 - 437
Od ronda 437, e59, h2, setnijska cesta, titova cesta
droga nr 1 na Ptuj, potem 454, 710
Trzec, Podlehnik
Ktoś testował taki wariant ?
yabko napisał(a):Tak, za rok to będzie nowy szlak z PL
St.Witch napisał(a):Czy ktos jechal w tym roku przez Rogatec (nie Dobovec pri Rogatcu)?
Jest to jedna z 3 opcji,ktore rozwazam (Podhlenik,Cvetlin,Rogatec -w tej kolejnosci ).Juz tak jechalismy,bez problemu,ale na hak.hr jest informacja o tym , ze ruch na drodze 206 Hum na Sutli -Kostel jest zawieszony.A to jest wlasnie droga prowadzaca na autostrade. Na GM nie ma nic.
toomas napisał(a):St.Witch napisał(a):Czy ktos jechal w tym roku przez Rogatec (nie Dobovec pri Rogatcu)?
Jest to jedna z 3 opcji,ktore rozwazam (Podhlenik,Cvetlin,Rogatec -w tej kolejnosci ).Juz tak jechalismy,bez problemu,ale na hak.hr jest informacja o tym , ze ruch na drodze 206 Hum na Sutli -Kostel jest zawieszony.A to jest wlasnie droga prowadzaca na autostrade. Na GM nie ma nic.
Wg mnie sensowną alternatywą jest ta trasa https://goo.gl/maps/DRwyeRJ6SmS2 Co do ronda Pesnica zostało tu już wyjaśnione...
bonovox75 napisał(a):toomas napisał(a):St.Witch napisał(a):Czy ktos jechal w tym roku przez Rogatec (nie Dobovec pri Rogatcu)?
Wg mnie sensowną alternatywą jest ta trasa https://goo.gl/maps/DRwyeRJ6SmS2 Co do ronda Pesnica zostało tu już wyjaśnione...
No jest to jakaś, ale jednak alternatywa. Pakujesz się w sam środek Maribora.
Zatem albo to co zaproponowałeś, albo objazd przed Lenart albo Bad Radkersburg-Ormoz, albo autostrada z winietą. Mam nadzieję, że do połowy sierpnia spłynie więcej danych z przejazdów.
emerel napisał(a):Wracałem w ostatni piątek po południu - przy solarach na 433 zignorowałem znak, ale zaraz potem ekipa pracująca na drodze pokazała mi kierunek powrotny i objazd na 433, gdzie znowu w Zgornja Ščavnica droga zamknięta, pojechałem na Lokavec. Ten odcinek jest dość wąski, może być kłopotliwy w nocy, na szczęście to tylko kilka kilometrów. Przy okazji, przejazd przez ronda do drogi 2 w Ptuj mimo gęstego ruchu, nie zajął zbyt dużo czasu.
cretor23 napisał(a):emerel napisał(a):Wracałem w ostatni piątek po południu - przy solarach na 433 zignorowałem znak, ale zaraz potem ekipa pracująca na drodze pokazała mi kierunek powrotny i objazd na 433, gdzie znowu w Zgornja Ščavnica droga zamknięta, pojechałem na Lokavec. Ten odcinek jest dość wąski, może być kłopotliwy w nocy, na szczęście to tylko kilka kilometrów. Przy okazji, przejazd przez ronda do drogi 2 w Ptuj mimo gęstego ruchu, nie zajął zbyt dużo czasu.
tak czytam i nie za bardzo mogę zrozumieć jak pojechałeś..Lokovec ? Za Lenart pojechałes 433 w stronę domu,tam Cię cofneli i pojechałes 730 tam znowu coś i wylądowałeś aż w Zgornja Scavnica...no i ten Lokovec,skąd ?? Opisz to jeszcze raz. Kurde bo każdy coś tu fasoli i robi się niezły bigos
endryu napisał(a):cretor23 napisał(a):emerel napisał(a):Wracałem w ostatni piątek po południu - przy solarach na 433 zignorowałem znak, ale zaraz potem ekipa pracująca na drodze pokazała mi kierunek powrotny i objazd na 433, gdzie znowu w Zgornja Ščavnica droga zamknięta, pojechałem na Lokavec. Ten odcinek jest dość wąski, może być kłopotliwy w nocy, na szczęście to tylko kilka kilometrów. Przy okazji, przejazd przez ronda do drogi 2 w Ptuj mimo gęstego ruchu, nie zajął zbyt dużo czasu.
tak czytam i nie za bardzo mogę zrozumieć jak pojechałeś..Lokovec ? Za Lenart pojechałes 433 w stronę domu,tam Cię cofneli i pojechałes 730 tam znowu coś i wylądowałeś aż w Zgornja Scavnica...no i ten Lokovec,skąd ?? Opisz to jeszcze raz. Kurde bo każdy coś tu fasoli i robi się niezły bigos
Zapewne (po zawróceniu) kolega pojechał tak https://www.google.com/maps/dir/46.6146 ... 4b!1m0!3e0
bo zamknięty jest też odcinek 730 jak na mapce promet.si https://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi