jarod napisał(a):A Cvetlina jechać na Macelj czy w dół na Krapinę albo Sveti Kriż?
To już jak wolisz Ja wbijam od razu, a im dalej wjedziesz to mniej zapłacisz za autostradę
krzysztofff90 napisał(a):Czyli jak mam winiete w Słowenii to nie ma żadnych dodatkowych opłat za autostradę?
Ostatni raz jechałem do Chorwacji 8 lat temu i jeszcze kolega ogarniał trasę itd dlatego pytam na forum
algirdas napisał(a):Czołem. Właśnie wróciłem z Cro i objazd ma się tak:
1. Droga Pohlednik - granica nadal bezpłatna. Na granicy byłem wczoraj około 15 z minutami i stania na 5 może 10 minut, ale tylko dlatego, że zamknęli jedną z 2 bramek i musiałem wbić się na pas obok. W drodze do Cro (06.06.2018) było jeszcze szybciej. Ale wiadomo - czerwiec i środek tygodnia.
2. Objazd Lenart (nie wiem czy nadal tam trwają roboty - pojechałem na wszelki wypadek naokoło) nadal banalnie prosty ( https://goo.gl/maps/Yh2b8LB4uvA2 ) i zajmuje z 10 minut.
3. W Ptuju zakorkowało się koło ronda przed mostem (powroty z pracy) ale na 5 minut stania.
Reszta trasy bezproblemowa.
Wyjazd o 10:30 spod dużego Konzuma w Makarskiej. Przyjazd 00:20 do Częstochowy.
kaeres napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):Tak, ale jedziesz takimi opłotkami, że głowa boli. Prawidłowo to się powinno mniej więcej tak jechać
Czy ktoś już jechał w tym sezonie ?
algirdas napisał(a):kaeres napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):Tak, ale jedziesz takimi opłotkami, że głowa boli. Prawidłowo to się powinno mniej więcej tak jechać
Czy ktoś już jechał w tym sezonie ?
Tak, wyżej masz opisane wszystko. A jak nie wszystko, to pytaj
toomas napisał(a):yabko napisał(a): Najbezpieczniej wg objazdu jak znaki pokazują. Czasowo pewnie to samo.
A wiesz jak znaki kierują?
zimnylech napisał(a):Ktoś może napisać czy taki wariant jest dostępny ?
https ://mapy.cz/s/2Lsnu
toomas napisał(a):Chyba chodziło o drogę 437. Jeżeli tak to o ile mnie pamięć nie myli to tam jest takie magiczne rondo Pesnica na które trzeba winiety. ..
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi