Witam, byłam z Rainbow na Dalmatyńskiej Eskapadzie.. wprawdzie 3 lata temu ale wycieczkę gorąco polecam
W tym roku zdradziłam Chorwację z Włochami ( również korzystałam z biura, tym razem z Itaki, była to również objazdówka) Musze przyznać że Chorwacja ma w sobie to coś co powoduje że się wraca.. w tym roku w czerwcu ponownie się wybieram... ponowie z Rainbow Tour... tym razem chyba zdecyduję się na "w drodzę na Istrię" jako takie uzupełnienie Dalmatyńskie Eskapady.. Programy świetnie się uzupełnią a nie powielą... Fakt że wybieram się ponownie z Rainbow mówi chyba sam za siebie
Mi wyjazd bardzo się podobał... było odpowiednio dużo czasu wolnego... ale też nie na tyle aby się nudzić
Czy polecam objazdówki z biurami? To zależy, przede wszystkim od tego czego oczekujemy od urlopu. Z pewnością nie jest to wyjazd dla wszystkich... Trzeba mieć na uwadze dosyć wczesne wstawanie, zwykle wyjazdy z hotelu są maks o 8 rano.. Warto wybierać opcje w której mamy zwiedzanie i chociaż 2-3 dni wolnego.. dla mnie to idealne rozwiązanie i taki "złoty środek". Nie wyobrażam sobie wyjechać tyle kilometrów i siedzieć w jednej mieścinie.. przez 2 tygodnie.. Uwielbiam aktywny odpoczynek
Mam znajomych którzy pojechali sami do Chorwacji... i nie widzieli ułamka tego co ja z biurami..
Bardzo dużo zależy od tego na jakiego pilota trafimy, czy potrafi zorganizować grupę, czy naprawdę chce nam pokazać miejsca czy tylko odhaczyć kolejny punkt na trasie. Ja miałam dużo szczęscia bo na obu wcześniej wspomnianych wyjazdach trafiłam na mega pozytywnych i zaangażowanych pilotów ( a nie zawsze tak było..we wcześniejszych wyjazdach i to bez różnicy czy Itaka czy Rainbow)
Tempo zwiedzania nie jest jakieś bardzo szybkie.. tzn z pewnością nie jest na Dalmatyńskiej Eskapadzie. Oczywiście wybierając wyjazd trzeba to robić w miarę rozsądnie jeśli wybierzemy program wycieczki z wręcz "morderczym tempem" to troche sami sobie jesteśmy winni bo łatwo ocenić na podstawie opisu biura.. czy będzie ciężko.. im więcej miast.. im większe odległości tym gorzej.. nie ma co liczyć na cud że w czasie 10 dniowego wyjazdu przelecimy nie tylko całą Chorwacje ale i Bałkany i do tego wypoczniemy.. no way.. Niestety takie cuda też są w ofercie biur... więc przede wszystkim rozsądek i umiar w programie a będzie dobrze
Kolejna sprawa to hotele... objazdówki to nie all inclusive.. nie spodziewajmy się 5 gwiazdkowych hoteli.. basenów, i innych cudów... owszem zdarzają się naprawdę fajne hotele... ale właśnie.. one się ZDARZAJA
najłatwiej na dobry hotel trafimy jadąc miedzy sezonami.. w lipcu czy sierpniu nie liczyłabym na to
Dla mnie hotel ma drugorzędne znaczenie.. to miejsce gdzie śpię.. a nie przebywam cały dzień... akurat w czasie mojego wyjazdu na Eskapadzie.. było całkiem nieźle ( pojechałam tam w czerwcu) Hotele naprawdę przyzwoite i co najważniejsze czyste ( dorzucę pare fotek za chwilę.. o ile się połapie jak to tutaj uczynić
)
Chętnie załączę moją relacje z Dalmatyńskiej Eskapady ( o ile kogoś to interesuje)
czy odpowiem na pytania..