Dzień dobry wszystkim. Jedziemy w 2 osoby autem do Chorwacji na 2 - 3 tygodnie. Pierwsza część wycieczki: południe Chorwacji, okolice Dubrovnika. Druga część to północ, Zadar itp... Chcemy zobaczyć Krka, Plitvice, małe miejscowości wzdłuż wybrzeża, poopalać się, pozwiedzać. Nie zależy nam na basenach, posiłkach , niewiadomo jakich wygodach. Sam pensjonat może być nieco dalej od plaży, nawet do 1 km. Ważne by w pokoju był własny aneks kuchenny ( mam alergię pokarmową i dlatego aneks jest warunkiem niezbędnym) i łazienka.
Pytań jest kilka.
Gdzie w okolicach Dubrovnika, Baśka Voda czy Makarska ( mogą być małe, nieznane miejscowości ) warto się zatrzymać? Potrzebuję namiary na TANIE kwatery.
Czy jest możliwość znalezienia takiego pokoju w cenie 25eu od pary ?
Podobne pytanie dotyczy północy Chorwacji.
Czy warto rezerwować coś wcześniej, czy lepiej jechać w ciemno i na miejscu szukać ? Tu pytanie do zaawansowanych chorwackich miłośników: jakie ceny są warte uwagi, a jakie są wygórowane? Przy jakich propozycjach można się już zastanawiać nad wynajęciem pokoju ?
Czy jest problem z parkowaniem auta w Hr ? Ile kosztują parkingi i czy są miejsca , gdzie można zostawić bezpiecznie i za darmo auto ?
Kolejne pytanie dotyczy spożywki w Chorwacji: czy są tam duże markety? Muszę wiedzieć, czy dostępność produktów typu mleko sojowe, masło, bezglutenowe pieczywo jest utrudnione czy bezproblemowe ?
Jeżeli są na forum osoby, które mogą mi pomóc, to proszę o kontakt:
Mój e-mail : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl