Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objad w Słoweni

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
chris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chris » 12.04.2006 11:22

moze ktos jeszcze sie dolaczy, przeciez nie tylko ryby sie jada w chorwacji czy w sloweni - sa pewnie inne smaczne, godne polecenia dania :)
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 12.04.2006 11:30

Co do dużej ośmiornicy można zrobić duszoną w garnku z ziemniaczkami, przepis jest napewno w forumowym archiwum do tego zapodawał go Makłowicz itd. Ja rok temu kupiłem specjalne wydanie gazety "Kuchnia" pod tytułem "Kuchnia chorwacka" - to jest dopiero coś. Przepisy z całej Chorwacji, a nie tylko kuchnia nadmorska :)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 12.04.2006 13:17

również kupiłem - bardzo apetyczne zdjęcia :)
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 12.04.2006 21:36

http://pl.croatia.hr/misc/brosure.php

pojawiła się broszura z opisem kuchni chorwackiej z apetycznymi zdjęciami. Niestety nie ma polskeij wersji. Ściągnąć i używac na polepszenie apetytu.

Jest tez ładna broszura Chorwacja w zdjeciach oraz Zabytki Chorwacji. Ściągnąć i paść oczy, ostrząc sobie apetyt na wyjazd

Te broszury mozna zamówić - przyślą do domu
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.04.2006 07:02

dzięi Kir - już odebrane, tyle, że mają chyba ostatki - dostałem połowę zamówionych, a część to w ogóle po czesku. Na kuchnię się, niestety, nie załapałem :(, k.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 13.04.2006 09:48

Ściągnij sobie ze strony pdf-a
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.04.2006 10:14

mam mam :)
piotr.liwoch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.liwoch » 01.05.2006 01:08

2 km przed granicą z Chorwacją jest miejscowość Podlechnik z której kierujesz się na Gorice. I po przejechaniu 400m jest Gostilina ob Ribara. I nikt by nie pomyślał iż przy tak ruchliwej trasie znajdziesz chwile wytchnienia i odpoczynku dla rodziny. Przy pięknym stawie przemiły Słowen z żoną serwuje przesmaczne posiłki. Więcej foto udziele na meila. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.05.2006 09:47

zastanawialem sie czy koledze chodzilo o:

obiad

czy

objazd

:lol:

ani w jedny ani w drugim nie pomoge :P
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone