Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Obiad, posiłek na trasie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
leonn
Autostopowicz
Re: Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) leonn » 30.08.2021 20:08

Picerija Pri Mici, Janežovci 12b, 2253 Destrnik, Słowenia
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 31.08.2021 12:02

leonn napisał(a):Picerija Pri Mici, Janežovci 12b, 2253 Destrnik, Słowenia

Ale to już kawałek od autostrady, ale skoro mowa o Pri Mici to i po drodze jest Trnovska vas i Gostišče siva Čaplja.
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 31.08.2021 13:49

Mnie Siva Capla bardzo zawiodła. Wzięliśmy jedne z najdroższych dań (typu deska wszystkiego - nie pamiętam nazw, bo to było parę lat temu) i wszystko było nieświeże... Może trzeba było coś innego zamówić?
Za to Pri Mici dopiero w zeszłym roku zaliczyłem i jeśli ktoś lubi pizze (dzieci zazwyczaj lubią) to jest to "strzał w 10".
leonn
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) leonn » 31.08.2021 21:46

W Pri Mici w 2014 pierwszy raz w życiu jadłem pizze z pieca opalanego drewnem. Ale jak Chorwat pokazał mi jak robią pizze na grillu w żarze pod "wokiem" to już zdębaiałem na maxa 8)
Mają w pri mici jeszcze kotleciki nie wiem, czy schabowe , czy drobiowe, ale Nasi wrzucili zdjęcia. Następny razem próbujemy to na zdjęciach :P

ps.Wszystko dotyczy objazdu Słowenii
Załączniki:
20210831_221208.jpg
20210831_221242.jpg
20210831_221143.jpg
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 01.09.2021 10:59

Koenig napisał(a):Mnie Siva Capla bardzo zawiodła. Wzięliśmy jedne z najdroższych dań (typu deska wszystkiego - nie pamiętam nazw, bo to było parę lat temu) i wszystko było nieświeże... Może trzeba było coś innego zamówić?
Za to Pri Mici dopiero w zeszłym roku zaliczyłem i jeśli ktoś lubi pizze (dzieci zazwyczaj lubią) to jest to "strzał w 10".

W Pri Mici byliśmy dwa razy. W sumie oba to był powrót. Za pierwszym razem-nawet nam smakowało a za drugim razem-pizza była jakaś tłusta.
W tym roku wracając wstąpiliśmy do Čaplji-wzięliśmy po zestawie (zupa, drugie i deser) i coś do picia-faktycznie, grzybowa jest świetna, rosół dobry a czosnkowa mogłaby być ostrzejsza, natomiast drugie to była walka-tyle tego było. Co ważne-jedzenie było smaczne i świeże.
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 03.09.2021 10:42

No właśnie, jak widać - nie ma reguły :) Jednemu pasuje, drugiemu nie. Dużo zależy jak się trafi :)
Bidon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bidon » 15.01.2022 16:03

Koenig napisał(a):No właśnie, jak widać - nie ma reguły :) Jednemu pasuje, drugiemu nie. Dużo zależy jak się trafi :)

Dokładnie.
Ja ostatnio jadłem tutaj:
Marka d.o.o. Gostišče Jutriša
https://maps.app.goo.gl/92v8TjUEvR2rrScR9
Nietuzinkowa kuchnia z produktów sezonowych. Trafiłem akurat na żaby. Pychota.
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 01.02.2022 19:24

Poszukuję czegoś sympatycznego z dobrą kuchnią na odcinku Brno-Wiedeń. Może też być za Wiedniem S1/S5 w kierunku na Sankt Polten i dalej na Linz. Przy głownej drodze w Czechach albo blisko zjazdu z autostrady w Austrii. Najlepiej jakiś zajazd/gospoda z miejscowym jedzeniem. Byle nie włoska kuchnia, bo tę będziemy mieli po kokardę u celu podrózy ;) Fastfood/burgerownia w ostateczności.

Polecam się znawcom tej trasy...
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 01.02.2022 20:04

W tym roku będziemy jechali przez Wiedeń - z dwóch powodów:
1. Zaproszenie przez znajomych;
2. https://www.youtube.com/results?search_query=ferhat-d%C3%B6ner
(https://g.page/FERHAT-DOENER?share)
Drugi powód (mówią o nim: najlepszy na świecie) dla mnie chyba ważniejszy :wink:
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 03.02.2022 19:48

boboo napisał(a):W tym roku będziemy jechali przez Wiedeń - z dwóch powodów:
1. Zaproszenie przez znajomych;
2. https://www.youtube.com/results?search_query=ferhat-d%C3%B6ner
(https://g.page/FERHAT-DOENER?share)
Drugi powód (mówią o nim: najlepszy na świecie) dla mnie chyba ważniejszy :wink:

Byłem w Polsce w takim kebabie, gdzie sami robili "belę" z mięsem a nie kupowali gotowej. Zupełnie inna jakość mięsa. Zazdroszczę tego przystanku w Austrii. Smacznego!
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 21.05.2022 08:14

Gdzie polecacie posiłek z dwójką dzieci w trasie od Varaždin do Rédics?

Znalazłem takie trzy:

Obiad - opcja nr 1: Yellow House
46°37'01.0"N 16°27'53.8"E

Obiad - opcja nr 2: Hetési Csárda
46°37'03.8"N 16°27'54.6"E

Obiad - opcja nr 3: Tó Büfé (w zaciszu jeziora, chyba mały wybór dań)
46°35'12.5"N 16°30'34.1"E
P76
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) P76 » 21.05.2022 14:44

naszastruga napisał(a):Poszukuję czegoś sympatycznego z dobrą kuchnią na odcinku Brno-Wiedeń. Może też być za Wiedniem S1/S5 w kierunku na Sankt Polten i dalej na Linz. Przy głownej drodze w Czechach albo blisko zjazdu z autostrady w Austrii. Najlepiej jakiś zajazd/gospoda z miejscowym jedzeniem. Byle nie włoska kuchnia, bo tę będziemy mieli po kokardę u celu podrózy ;) Fastfood/burgerownia w ostateczności.

Polecam się znawcom tej trasy...

Jeśli między Brnem a Wiedniem, to Maroli w Mikulovie (po lewej stronie wjeżdżając od Brna). I nie pomylić z Zameckiem, bo ostatnio tam jedliśmy i było fatalnie, mocno obniżyli jakość.
Od granicy CZ/A do Linzu (a nawet Innsbrucka) to albo McD (zwłaszcza jeśli nam się śpieszy), albo Landzeit - i ten drugi to wg mnie jest dobry wybór, bo w ostatnich latach poszli w górę jeśli chodzi o wybór i jakość jedzenia. Z cenami niestety też, ale coś za coś.
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 10.06.2022 16:47

stachmat napisał(a):Skorzystałem z
Józsi Bácsi Vendéglője és Szállodája
Gulasz bardzo dobry z kluskami, zupa gulaszowa także, frytki świeże.
Ceny średnie, czystość średnia, obsługa z językiem angielskim - chyba tylko jeden kelner.
Jednak jedzenie bardzo na plus.

A mogę gdzieś w internecie znaleźć menu tej restauracji?
Takie konkretne z cenami.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.06.2022 16:53

to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 13.06.2022 10:23

Dziękuję
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Obiad, posiłek na trasie - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone