Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Obiad,Gdzie na trasie A4 Katowice <--->Chałupki ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
poziomek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) poziomek » 10.07.2011 11:01

Możecie polecić jakieś jedzonko, kuchnia polska, najchętniej na trasie od A4 w okolicach Katowic do Chałupek?
ubidigi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ubidigi » 10.07.2011 14:49

Jeśli wybierasz się z Wawy przez Katowice do Chałupek trasą:
Katowice - węzeł Murckowska - A4 - węzeł Sośnica - A1- Świerklany - Marklowice - Wodzisław Śl. - DK 78 - Chałupki.

to polecam zjechać z A4 na węźle Wspólna - kier Zabrze, Ruda Śl, Chudów w kierunku na Chudów (w lewo z A4) do miejscowości Paniówki ok. 4 km.

DOJAZD
Karczma Rajcula - Strona WWW

A4 i A1 stosunkowo młode polskie hajłeje - do tego A4 na G Śląsku to trasa dojazdowa dla ludzi do pracy (duży ruch lokalny) i niema rozbudowanej gastronomi przy autostradowej. W ogóle niema.
Nie jest to reklama tej Karczmy - nie jestem z nią związany w jakikolwiek sposób. Ale jeść dają dobrze, w rozsądnych cenach.
Mazur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazur » 10.07.2011 15:39

A może ktoś zna jakieś miejsce z knedlikami w Bohuminie.
poziomek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) poziomek » 12.07.2011 18:05

@ubidigi
Dziękuję za bardzo rzeczową i merytoryczną poradę, wiedziałem, że na forumowiczów można liczyć :wink:

Pozdrawiam i zabieram się do trawienia solidnej porcji informacji :nice:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.07.2011 01:16

Co do Rajculi, to może i wybór dobry ale:

Na samo zjechanie z autostrady i powrót na nią stracisz 1/2 h, na jedzenie poczekasz następne tyle a zapłacisz tyle co w dobrych knajpach na dalmackim wybrzeżu. Ja osobiście bym się w takie coś nie bawił będąc w podróży. Dla mnie zasada co do obiadów w podróży jest jedna: zatrzymuję się w ciągu mojej wyznaczonej trasy tam gdzie stoi dużo TIRów bo to oznacza, że jedzenie jest dobre i niedrogie :wink:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone