Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Obecny stan trasy Warszawa - Cieszyn

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 04.08.2012 20:12

na breclav mniej aut
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 04.08.2012 20:25

wermar napisał(a):na breclav mniej aut

a już mi się tak fajnie czytało i droga pasowała :D bo my nocleg planujemy w Mikulovie :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 04.08.2012 22:05

[quote="moondek"].........
Gdzieś Ty się chłopie podziewał 8O :?:

Nie nadrobisz już w czytaniu zaległości :lol:
marc
Croentuzjasta
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 14.08.2012 22:35

arcymagus napisał(a):
Dżejan napisał(a):nie jedź jedynką Tychy - Bielsko, masakra!!!

Fakt od 8 rano już się zaczyna aż do wieczora, szczerze odradzam

będę jechał na cro 28.08 czyli we wtorek około 21-22godz. powinienem być w tamtych okolicach. proszę o podpowiedź czy w tych godzinach można się pchać na tychy - bielsko czy lepiej w Siewierzu odbić na a1?
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 14.08.2012 22:55

Nie powinno być tragedii. Pytanie, czy zależy Ci na Cieszynie czy Chałupkach... choć część osób, jak pewnie doczytałeś nawet jadąc n Cieszyn, odbija na A1. Dla mnie to niepotrzebne kółko w tych godzinach, o których piszesz.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 15.08.2012 00:38

MRK napisał(a):Nie powinno być tragedii. Pytanie, czy zależy Ci na Cieszynie czy Chałupkach... choć część osób, jak pewnie doczytałeś nawet jadąc n Cieszyn, odbija na A1. Dla mnie to niepotrzebne kółko w tych godzinach, o których piszesz.

Kółko :?: :?:

Dokładnie 3 kilometry więcej - przy 120 km to różnica żadna. A jakość trasy nieporównywalnie lepsza, czas przejazdu zdecydowanie lepszy.

W tym roku przetestowane obie trasy - raczej prędko przez Tychy na Cieszyn nie pojadę. Tylko A1!
marc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 15.08.2012 13:10

dzięki za sugestie. rzeczywiście wybiorę od podwarpia a1. trasa tylko o 3 czy 4 km dłuższa, a chyba wygodniejsza i szybsza. tym bardziej że już przeczytałem na forum, gdzie ostatnie w miarę tanie stacje przed granicą znajdę (żory).
pozdro
Sztyrlic69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sztyrlic69 » 15.08.2012 17:35

Witam

A jak oceniacie trasę z Warszawy do Cieszyna przez Radom i Kielce (S7) następnie Jędrzejów i Zawiercie (78) - omija się remonty na gierkówce oraz remont w Częstochowie. Trasa dłuższa o około 25 km (biorąc pod uwagę drogę przez Łódź oraz objazd remontu w Częstochowie). Dalej autostrada A1 i zjazd na Żory i Skoczów.

Pozdrawiam
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 15.08.2012 17:57

w ciągu dnia przejazd przez Radom jest równie "przyjemny" jak przejazd przez czestochowe ale generalnie polecam tę rasę i rzeczywiście wjazd 7 do krakowa można ominąć przed Jędrzejów Zawiercie .No chyba że jedxiecie w dzien to polecam skręcić w Miechowie na Skałe Olkusz a po drodze Maczuga Herkulesa i Zamek na Pieskowej Skale.Widoki piękne a trasa praktycznie pusta
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 15.08.2012 18:29

Jeśli w nocy to polecam jazdę przez Łódż, przelatujesz całą Łódż na żółtych światłach ponieważ lecisz główną.
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 15.08.2012 18:40

ja i w dzien leciałbym przez łódz .W zeszły czwartek z warszawy A2 do łodzi i później do Wrocławia w 4.5 h busem czas nie do zrobienia nawet z nieremontowaną gierkówką
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 15.08.2012 19:05

W Poniedziałek jechałem z Rawy M. przez Częstochowę do Katowic w Częstochowie tragedia przez remont .Dobrze że miałem Naviexperta bo chyba stał bym i stał w tym korku zwężka na mijance po jednym pasie .

Zaś droga na Bielsko przez Tychy odradzam Przez Całe Tychy śmigasz w żółwim tempie potem zwężenie w Pszczynie (budowa obwodnicy) kolejne kilkanaście minut w plecy .
Lepiej na S1 i A1 droga marzenie szybko , pusto i przyjemnie :)
pilach
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pilach » 15.08.2012 19:30

4 godziny zajął mi przejazd Gierkówką do Cieszyna.Startowałem z Żyrardowa 04,08 trasa 50 i wjazd na Gierkówkę w Mszczonowie.Wyjechałem o godzinie 20 wieczorem.Remont Gierkówki zaczyna się od Radziejowic jest jeden pas do Piotrkowa średnia prędkośc 40 km na godzinę.Przed Częstochową są jeszcze dwie zwężki.Ale od Piotrkowa idzie już normalnie.Jeżdzę często służbowo w okolice Krakowa Jędrzejowa Szczekocin przez Częstochowe.I moim zdaniem nie ma się co pchac drogą na Radom Kielce a tym bardziej Jędrzejów Zawiercie albo Ojców.Trasa Autostradą z Warszawy do Strykowa (darmowa) przez Łódz na Częstochowę wydaje mi się rozsądniejsza.A jak masz SB to szczekaczka pomoże ci pokonac trasę Wawa- Łódz-Czesto-Cieszyn o wiele szybciej od innych.Od trasy 50 nie ma zjazdu na autostradę więc byłem zmuszony jechac Gierkówką.
marc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 16.08.2012 08:47

dla tych co jadą od strony Warszawy - nie bać się jechać przez Łódź tym bardziej w godzinach nocnych a nawet w godz. 7-8 oraz 16-17 nie powinno teraz być dramatu (no ale tych godzin bym unikał).
Sztyrlic69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sztyrlic69 » 16.08.2012 09:37

Dziekuję za informacje. Gdybym wyjeżdżał z Warszawy do Cieszyna na noc nie miałbym dylematu aby jechac przez Łódź i Częstochowę. Niestety wyjazd z Warszawy planuję o 5 rano z tego tez powodu rozważam jazdę S7.

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Obecny stan trasy Warszawa - Cieszyn - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone