Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Obawiam Się jak to będzie z pogoda bo z tego co widze to....

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kropqa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropqa » 18.08.2005 13:58

od 21 ma padac w splicie:/ Nie wiem czy do końca wierzyć w tą pogodę?
Doradźcie coś.
Plosiem
qqryq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qqryq » 18.08.2005 14:15

A co tu można doradzić ??? Jak będzię padać to i tak niczego nie zmienisz, Chorwacja to nie Związek Radziecki gdzie na czas defilad na Placu Czerwonym' samoloty 'rozganiały' chmury.
Możesz jeździć po Cro z pd na pn i szukać pogody. Uszy do góry i w drogę !
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 18.08.2005 15:11

Jadąc w czerwcu też patrzyłem na prognozy pogody i tylko się tym denerwowałem. W Budapeszcie w dzień przejazdu miały byc opady ciągłe (jeszcze rano w dzień wyjazdu sprawdzałem ) a było tylko troche pochmurno. Na miejscu w HR okazało sie, że nie jest tak źle, owszem też padało i było pochmurno ale może 2- 3 dni. Takie w tym roku mamy lato w Chorwacji i nic nie poradzimy. Jedź i nie martw się na zapas.

Pozdrawiam
M.Smith
Cromaniak
Re: Obawiam Się jak to będzie z pogoda bo z tego co widze to

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 18.08.2005 15:37

kropqa napisał(a):od 21 ma padac w splicie:/ Nie wiem czy do końca wierzyć w tą pogodę?
Doradźcie coś.
Plosiem
ale tylko 1-2 dni z czego drugiego dnia tylko przelotnie, zresztą dwa dni temu zapowiadali (ten sam serwis pogodowy) deszcz na 20, 21 i 22 a dziś tylko na 22 (21 pochmurno) a 23 opady przelotne rano (prawdopodobnie).
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 18.08.2005 19:29

Pogoda nad samym Adriatykeim znacznie odbiega od prognoz jakie podają (in plus oczywiście). Jednak w tym roku rzeczywiście sierpień się nie popisuje.
Pozdrav
ines
Cromaniak
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 18.08.2005 20:02

http://www.wunderground.com/global/stations/14445.html

oto pogoda;)
my jedziemy 26.08 musi byc dobrze:)
kropqa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropqa » 18.08.2005 20:31

Macie racje co ma być to będzie. Dzieki za wsparcie. :) Czasem najlepiej nie patrzeć na pogodę :P Pozdro dla wszystkich. :)
Waldi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldi » 19.08.2005 17:00

Widzę, że oglądanie prognoz pogody to nowy sport wśród Cromaniaków. Ja też wyjeżdżam między 25 a 27.08. i jestem troche zmartwiony ta pogoda. Mnie tam to nire przeszkadz; jest przecież zawsze duzo do zwiedzania, ale rodzina mi się buntuje.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 19.08.2005 19:14

Waldi napisał(a):Widzę, że oglądanie prognoz pogody to nowy sport wśród Cromaniaków. Ja też wyjeżdżam między 25 a 27.08. i jestem troche zmartwiony ta pogoda. Mnie tam to nire przeszkadz; jest przecież zawsze duzo do zwiedzania, ale
no właśnie ale..................... możesz zrobić pierwszą opcję:

forum/viewtopic.php?t=7502&highlight= :lol:
i czas jakoś zleci :D
Pozdrawiam :wink:
Waldi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldi » 20.08.2005 07:32

Ta opcja to podstawa, w końcu nigdy nie wiadomo jak długo bedą jeszcze możliwości
gregoma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gregoma » 20.08.2005 21:31

Witam ,serdecznie w piatek wróciłem po 3 tygodniach z Chorwacji i musze wam powiedzieć ,że lato jakieś dziwne tego roku.Przeżyłem wszystkie strefy klimatyczne brakło tylko śniegu.Na Plitvicach gdzie najczęściej pada było słobecznie i ciepło ,w ciagu batepnych dni byłem przez tydzień w Orasaczu pod masliną straszna wichuraw nocy i opady przezdwa dni co znacznie utrudniło mi zwiedzebie Dubrownika.Przez następny tydzień wymarzona pogoda na Makarskiej.W ostatnim tygodniu było chyba najgorzej,byłem przy Muterze gdyż na wyspie nie było miejsca, znowu dwa podejścia do zwiedzania Kornatów a po czterech noclegach ucieczka do Budapesztu i tutaj dopiero słońce i pogoda a po przyjeździe do Polski miłe rozczarowanie ciepło i bez opadów.Jaka przezyłę ulewe w ololocach Zagrzebia nic nie było widać i temperatura 16 st tak było przez cała środę.Dlatego bardzo współczułem tym wszystkim którzy ciagnęli w kierunku Dalmacji a tam ciemo chłodno może się wypogodzi.Pozdrawiam
gregoma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gregoma » 20.08.2005 21:35

Witam ,serdecznie w piatek wróciłem po 3 tygodniach z Chorwacji i musze wam powiedzieć ,że lato jakieś dziwne tego roku.Przeżyłem wszystkie strefy klimatyczne brakło tylko śniegu.Na Plitvicach gdzie najczęściej pada było słobecznie i ciepło ,w ciagu następnych dni byłem przez tydzień w Orasaczu pod masliną straszna wichura w nocy i opady przez dwa dni co znacznie utrudniło mi zwiedzebie Dubrownika.Przez następny tydzień wymarzona pogoda na Makarskiej.W ostatnim tygodniu było chyba najgorzej,byłem przy Muterze gdyż na wyspie nie było miejsca, znowu dwa podejścia do zwiedzania Kornatów a po czterech noclegach ucieczka do Budapesztu i tutaj dopiero słońce i pogoda a po przyjeździe do Polski miłe rozczarowanie ciepło i bez opadów.Jaka przezyłę ulewe w okolicach Zagrzebia nic nie było widać i temperatura 16 st tak było przez cała środę.Dlatego bardzo współczułem tym wszystkim którzy ciagnęli w kierunku Dalmacji a tam ciemo chłodno, może się wypogodzi.Pozdrawiam
gregoma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gregoma » 20.08.2005 21:35

Witam ,serdecznie w piatek wróciłem po 3 tygodniach z Chorwacji i musze wam powiedzieć ,że lato jakieś dziwne tego roku.Przeżyłem wszystkie strefy klimatyczne brakło tylko śniegu.Na Plitvicach gdzie najczęściej pada było słobecznie i ciepło ,w ciagu następnych dni byłem przez tydzień w Orasaczu pod masliną straszna wichura w nocy i opady przez dwa dni co znacznie utrudniło mi zwiedzebie Dubrownika.Przez następny tydzień wymarzona pogoda na Makarskiej.W ostatnim tygodniu było chyba najgorzej,byłem przy Muterze gdyż na wyspie nie było miejsca, znowu dwa podejścia do zwiedzania Kornatów a po czterech noclegach ucieczka do Budapesztu i tutaj dopiero słońce i pogoda a po przyjeździe do Polski miłe rozczarowanie ciepło i bez opadów.Jaka przezyłę ulewe w okolicach Zagrzebia nic nie było widać i temperatura 16 st tak było przez cała środę.Dlatego bardzo współczułem tym wszystkim którzy ciagnęli w kierunku Dalmacji a tam ciemo chłodno, może się wypogodzi.Pozdrawiam
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.08.2005 23:53

musi sie wypogodzic!!w tym tyg niestety ma byc starsznie...:(zapowiadaja deszcze...my wybieramy sie 25.08 ale jesli pogoda bedzie zla przeczekamy kilka dni do pon,wt i ruszamy na riwiere..
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.08.2005 08:06

A ja najprawdopodobniej ...... zrezygnuję z CRO. Zawsze w drugiej połowie sierpnia ale nic na siłę. Jak pogoda ma mnie gdzies to ja równiez mam ją gdzieś. Jest tyle innych miejsc. Jechac tylko po to aby chodzić w dresach, wybaczcie lecz to byłoby wg. mnie niepowazne.
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone