palenica napisał(a):Przy okazji pytanie czy ktoś miał problem z brakiem węgierskiej winiety, bo zawsze robię parę kilometrów za Słowacją M1
Ten odcinek jest bezpłatny - nie potrzeba winiety
palenica napisał(a):Przy okazji pytanie czy ktoś miał problem z brakiem węgierskiej winiety, bo zawsze robię parę kilometrów za Słowacją M1 i parę M7 przed Chorwacją? Węgrzy w przeciwieństwie do Słowaków są zawsze bardzo sympatyczni, być może udają na granicy, że nie widzą naklejki na szybie.
palenica napisał(a):Nie do końca tak jest. Jechałem tamtędy w maju br i od razu są tablice informujące o winietach i monitoringu, dlatego jechałem z duszą na ramieniu. Przy zjeździe z jednej i drugiej autostrady są z kolei informujące o końcu płatnej autostrady. W połowie czerwca będę tam jechał znowu, to zrobię zdjęcia jak będzie możliwość.
Raul73 napisał(a):Dobrze czytasz - M7 jest płatna do ostatniego zjazdu. Dlatego nie można wjeżdżać na M7, tylko pojechać przez Lenti i M70 do starego przejścia w Letenye - tak jest za darmo. Zresztą przez nowe przejście też widzę, że jest za darmo.
Widzę, że nawet Google Maps pokazuje bezpłatne odcinki innym kolorem niż płatne - chwała im za to!
Raul73 napisał(a):M7 jest płatna do ostatniego zjazdu
el guapo napisał(a):Ostatnie kilometry M7 są bezpłatne
DCK napisał(a):Przewertowałem wszystkie chyba tematy dotyczące dojazdu i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Czy ktoś z Was jechał może taką trasą. Jeżeli tak to poproszę o wskazówki.
Raul73 napisał(a):DCK napisał(a):Przewertowałem wszystkie chyba tematy dotyczące dojazdu i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Czy ktoś z Was jechał może taką trasą. Jeżeli tak to poproszę o wskazówki.
Moim zdaniem trasa nie ma sensu. Skoro już masz winietę na Austrię to lepiej dojechać do końca (Spielfeld) i przez Mureck i Ptuj. I szybciej, i bliżej, i lepsza dorga.
DCK napisał(a):
Doczytałeś do końca? Chodzi mi o to żeby ominąć Słowenię (a właściwie granice),
a po drugie czy jest szybciej i krócej przez Lenart? hmmmmmmmmmmm
http://goo.gl/maps/PbeRy vs. http://goo.gl/maps/hf2fa