Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

O tym jak troll chciał mi obrzydzić Chorwację

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.08.2010 20:42

Primosten jak zawsze piękny :D
ewa.krakuska
Croentuzjasta
c.d

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.krakuska » 02.08.2010 20:53

Wypite winko w połączeniu z morderczym zmęczeniem dały się we znaki i padłam na łóżko na kilka godzin.

O łóżko też bój został stoczony, ponieważ znajomy Chorwat ( nie Mario- on już nie miał miejsc) zapewniał że zarezerwował nam w sąsiedztwie super apartament. Niestety okazał się on być piekarnikiem na drugim piętrze, bez klimatyzacji, z łóżkami pamiętającymi czasy najazdu Turków na Europę. Mimo, że jestem niewymagającym turystą, jednak warunki mnie przeraziły. No ale od czego ma się przyjaciół. Wszyscy zgodnie orzekli ze Zoran ( ten , który załatwiał apartament) przegiął i natychmiast znalazł się fajny apartament u Josefa - Józkiem zwanym.

NA tym nie koniec przygód. Wieczorem w dniu przyjazdu moj syn ( z cukrzycą) dostał 41 stopni gorączki. Po kolejnej nieprzespanej nocy zerwałam się wczesnym rankiem do Vodic do apteki. Zaparkowałam na parkingu w centrum miasta. Kupiłam lek ( staram się nie narzekać na ceny w Chorwacji, bo uważam że jesli komuś nie pasuje to moze jechac w inne miejsce ale tu muszę...za lek kosztujący 8 zł w Polsce zapłacilam 150 kun!!! - no wkurw... się, ale cóż nie mialam wyboru).

Przy wyjeździe z parkingu ustawił się sznurek aut, przede mną wielkie Audi na austriackich numerach, z którego równie wielka baba płaciła za parking Chorwatowi. Gdy zapłaciła zamiast do przodu ruszyła .......na wstecznym!!! prosto w moje auto!!!
Na nic zdało się trabienie, krzyki Chorwata w kierunku tego babiszona. Wysiadłam z autka a ona ...pojechała. Hakiem odcisnęła znak na moim pokancerowanym autku. Sarna nie pogniotła blachy to ktoś musiał dokończyć zniszczeń :evil:
ewa.krakuska
Croentuzjasta
uwielbiam Primosten

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.krakuska » 02.08.2010 20:57

choć nigdy nie nocowałam tam. W tym miejscu przed laty pierwszy raz zobaczyłam osiołka , stał biedny..... na środku cmentarza.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 02.08.2010 20:58

O rany 8O 8O 8O
krakuscity
Koneser
Re: c.d

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 02.08.2010 20:59

ewa.krakuska napisał(a):Hakiem odcisnęła znak na moim pokancerowanym autku. Sarna nie pogniotła blachy to ktoś musiał dokończyć zniszczeń :evil:

Ale numer... :(
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 02.08.2010 21:04

Troll w tytule to coś znaczy. :D Za chwilę będzie jeszcze grożniej i ciekawiej. :wink:
nomad
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nomad » 02.08.2010 21:05

ewa.krakuska napisał(a):ojej, nie myślałam, że tyle osób będzie zainteresowanych moją relacją:).
Co prawda brzmi ona trochę jak odcinek W 11 ale niestety naprawde się wydarzyła. Dziś w pracy nawet śmiałam się gdy opowiadałam o przezyciach z tegorocznego wyjazdu.

Tuż za Rajką wjechałam na autostradę węgierską, po chwili.......przede mną wyrósł kolejny zwierzak!! Mały, "kunowaty" ale tego już było za wiele... Na szczęście sierściuch cudem przemknął pod moim autem.

Mówię Wam to, był troll :!:
Zaatakował pierwszy raz, to zrobi to po raz kolejny.
A miały być takie spokojne wakacje. :wink:

Masz specjalny amulet (pamiętaj, to nie zderzak :wink: ) i on Cię uchroni.

Witaj ewa.krakuska , no jasne, że poczytuję i obawiam się, że to dopiero początek, choć chciałbym aby było inaczej (z tym trollem).

Pozdrawiam. :)
ewa.krakuska
Croentuzjasta
c.d. przygód upartej kobiety:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.krakuska » 02.08.2010 21:10

Gorączka syna nie ustępowała, w srodę pojechałam do przemiłej pani doktor, ktora stwierdziła anginę i zaaplikowała penicylinę. Przyjemnie było gdy za wizytę ani za leki nie zapłaciłam ani kuny:).

Pierwszy tydzień upłynął pod znakiem gorączek. W piatek zebrałam jednak towarzystwo i pojechaliśmy chociaż na Skradiński most ( uwielbiam ten widok)
Obrazek

Obrazek

Obrazek[/img]
nomad
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nomad » 02.08.2010 21:12

A nie mówiłem :!:

Zderzak nie jest amuletem :!:
Troll przebiegle zmienia postać i atakuje znienacka.

Ostrzegałem zaatakuje ponownie.

Kto zgasił światło :?: :!:

Kto tu jest :?: :!:
Ostatnio edytowano 02.08.2010 21:15 przez nomad, łącznie edytowano 1 raz
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 02.08.2010 21:14

nomad napisał(a):

Kto tu jest :?: :!:

Jakaś łapa. :D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 02.08.2010 21:14

Tego trolla to trzeba jednak wytropić i . . .

Siła złego na jednego ( jedną ) :wink: Ewę
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 02.08.2010 21:17

piotrf napisał(a):Tego trolla to trzeba jednak wytropić i . . .

Siła złego na jednego ( jedną ) :wink: Ewę

Spoko dobrze jej idzie. :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: c.d. przygód upartej kobiety:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.08.2010 21:26

ewa.krakuska napisał(a):Gorączka syna nie ustępowała, w srodę pojechałam do przemiłej pani doktor, ktora stwierdziła anginę i zaaplikowała penicylinę. Przyjemnie było gdy za wizytę ani za leki nie zapłaciłam ani kuny:).

Pani doktor miała też aptekę :?:
ewa.krakuska
Croentuzjasta
c.d

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.krakuska » 02.08.2010 21:28

nie wkleił mi się widok na Skradin:/

W niedzielę siła wiatru była tak duża że zrezygnowąłam z leniuchowania na plaży i wybraliśmy się na wycieczkę do Kninu i okolic. Pierwszym celem była twierdza Knin. Tym razem w drodze dostałam jakiegoś otępienia umysłu i wjechałam na czerwonym świetle na przejazd kolejowy!!! Światło było migające a ja jak blondynka, myślałam że skoro nie zamknięte szlabany, to moge wjechac :oops: . Jakież było moje zdziwienie, gdy szlaban natychmiast zamknął się, tuż za moim autem a ja kazałam wyskoczyc starszym dzieciom z auta, sama wyciagając z popłochu mała córeczkę. Zamiast bez namysłu przejechać przez tory ( jeden tor). Na moje szczęscie ( naprawdę mialam go wiele podczas tegorocznych wakacji) wielka, ciężka maszyna spalinowa przejechała, nie uszkadzając mojego samochodu.Do dziś wstyd mi za wjechanie na czerwonym świetle.
ten pociąg prześladował mnie przez cała drogę ( Ci którzy znają droge z Sibenika do Knina wiedzą że droga co kilkaset metrów krzyzuje się z torami kolejowymi).
Widok z Twierdzy zapiera dech w piersiach ( po dwóch zdjęciach wysiadły baterie w aparacie)

Obrazek

widok na rzekę Krka ( jaka wąska na tym odcinku??)
Obrazek
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 02.08.2010 21:31

ewa.krakuska napisał(a):nie wkleił mi się widok na Skradin:/

Obrazek

mówisz i masz :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

O tym jak troll chciał mi obrzydzić Chorwację - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone