Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

O pamiątce za 1000 kun i rozdziewiczeniu w świętym miejscu

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Potter
Cromaniak
Re: O pamiątce za 1000 kun i rozdziewiczeniu w świętym miejs

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 05.01.2015 15:28

lotnikwsk napisał(a):Nieprawda normalnie to są jeszcze święta , ludzie teraz jeżdżą na narty i nie mają czasu czytać relacji, do pracy idą 7 stycznia i proszę nie ponaglać autorki :twisted:
potter nie daj się pogonić to przynajmniej będę na bieżąco :mrgreen:
pozdrawiam Krzysiek :papa:

Mądrego to i posłuchać warto :mrgreen: ...

No ale żeby tak do końca z gęby cholewy nie robić to co nieco wrzucę ... Niedługo przecież do ferii i pewnie coś też małego będzie można skrobnąć ... A i krótko potem mam nadzieję, że moje chłopaki coś mi ciekawego ze swojego wypadu przywiozą czym będę się mogła z Wami podzielić ... :oczko_usmiech: No i jeszcze jedna malutka zaległość u mnie jest ... Czas więc podgonić 8) ...

Tak czy siak 2 tygodnie w Orebiczu było mało, jeszcze tydzień Igrane by się zdało ...

Obrazek

Najpiękniej moim zdaniem w Igrane jest w okolicach kościoła "dla bardzo wierzących" jak go kilka lat temu nazwaliśmy ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te zdjęcia jak zapewne widać są wieczorne ... Mam też zdjęcia "dzienne" z ubiegłych lat, ale za chińskiego magika nie mogę ich namierzyć :evil: ... Jak znajdę pozwolę sobie dorzucić ...

Obrazek

Obrazek

Idziemy na mszę ... Droga jest ostro pod górkę - stąd nazwa - kościół dla bardzo wierzących :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mimo, że z racji wieku nie za bardzo mi przystoi zawsze wspinam się z moim młodszym na skałkę co to naprzeciwko kościoła stoi i skąd widoki na Jadran są zaje... (Mysza wie jakie 8) )

Obrazek

Dziecię już jest ... mi się jeszcze troszkę zejdzie ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Są chwile kiedy mu zazdroszczę ... A okraszone wieloma bliznami nogi moje świadczą, że lubiłam to bardzo ...

Obrazek

Widok ze skałki w stronę kościoła ...

Obrazek

Obrazek

Mysza, za Twoich czasów nie było tu chyba tak cywilizowanie ...

Obrazek

Tu nic się nie zmienia ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ta gałązka nad wejściem do kościoła też jest od zawsze ...

Obrazek

Obrazek

...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 05.01.2015 15:33

Fajny ten kościół dla bardzo wierzących :lol:, a widoki z jego okolic jeszcze lepsze 8)

W Igrane byliśmy tylko przejazdem i tylko na dole, nie chciało nam się podchodzić :oops: Chyba nie jesteśmy z tych bardzo wierzących ;)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 05.01.2015 15:45

Potter napisał(a):A i krótko potem mam nadzieję, że moje chłopaki coś mi ciekawego ze swojego wypadu przywiozą czym będę się mogła z Wami podzielić ... :oczko_usmiech:

Dlaczego ja jeszcze nie mam nic na @ :?: :evil: :?: :evil:
Potter napisał(a):Mimo, że z racji wieku nie za bardzo mi przystoi zawsze wspinam się z moim młodszym na skałkę co to naprzeciwko kościoła stoi i skąd widoki na Jadran są zaje... (Mysza wie jakie 8) )

Nie bójmy się mówić otwacie, są zaje...fajne :oczko_usmiech: :smo: .
Potter napisał(a):Mysza, za Twoich czasów nie było tu chyba tak cywilizowanie ...

No za moich czasów ławeczka była mniej wypasiona :roll: :wink:.
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 05.01.2015 18:33

Super widoki 8)
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 06.01.2015 21:37

mysza73 napisał(a):Dlaczego ja jeszcze nie mam nic na @ :?: :evil: :?: :evil: .

Trzeba było nas w tabeli nie przeskakiwać :evil: :smo: ...
Joker_28
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joker_28 » 06.01.2015 23:54

Świetna relacja :!:

Raz jedno, raz drugie oko przymrużone :)

'Plantacja ananasów' fantastycznie nazwana. Jeśli jeszcze nie objęta prawami autorskimi to będę każdorazowo powtarzał przejeżdżając obok :D

Coś czuję, że po murach w Stonie i Dubrowniku, Brdo Ukazanja byłoby niestraszne :wink:

Będę podglądał dalsze Igrane, mam wielki sentyment do Drašnic, a to tylko 'oczko wyżej'. Geograficznie :papa:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 07.01.2015 16:11

Joker_28 napisał(a):Będę podglądał dalsze Igrane, mam wielki sentyment do Drašnic, a to tylko 'oczko wyżej'. Geograficznie :papa:

No właśnie ... A ja ciągle obiecuję sobie, że kiedyś wpadnę do Draśnic :roll: ... Ale co się odwlecze ... :lol:

Jak już mówiłam baaardzo lubię kręcić się po okolicach kościoła w Igrane ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ta ścieżka zdeptana była przez nas wieeele razy :lol:

Obrazek

Obrazek

Trochę strach było tamtędy przechodzić ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ścieżka prowadzi obok 3 kamiennych domów, których wystrój zawsze mnie powalał ... Nie dam linka bo nie wolno, ale uwierzcie, że są super ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten samochodzik, będący dla mnie jednym z symboli Chorwacji, kilka lat temu też tu parkował ...

Obrazek
...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 07.01.2015 16:21

Potter napisał(a):Obrazek

Od razu mi się cieplej zrobiło :P

chyba się przestraszyłaś, że na te narty nie pojedziesz i coś zapodałaś :smo:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 08.01.2015 10:39

No dobra, nie będę więcej już smęcić tym Igrane ... Wspomnę tylko, że mieszkaliśmy całkiem blisko dawniejszej kwaterki Myszy ...

Obrazek

Widok z balkonu mieliśmy jako taki, za to na plażę bite 63 sekundy nieśpiesznego spaceru :D ...

Obrazek

Praktycznie codziennie wieczorem maszerowaliśmy do pobliskiego Zivogoszcze/śće na buteleczkę czegoś orzeźwiającego ... I zawsze zachodziliśmy do tamtejszego kościółka, który jakoś mnie zauroczył ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fajna ta ścieżka była ... Trochę późno zorientowałam się dlaczego siedzieli przy niej ludzie bez ubrań :oops: ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nasza ulubiona knajpka ...

Obrazek

Nie wiem kto dał zgodę na wybudowanie czegoś takiego w tak miłym miejscu :evil: ... Powiesiłabym go za ...

Obrazek

W następnym odcinku ruszymy nasze tłuste ..... i pojedziemy na wycieczkę tam, gdzie każdy będący w tej okolicy powinien pojechać ... :papa:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 08.01.2015 10:57

Potter napisał(a):No dobra, nie będę więcej już smęcić tym Igrane ... Wspomnę tylko, że mieszkaliśmy całkiem blisko dawniejszej kwaterki Myszy ...

Fajna była ta kwaterka, widok z tarasu genialny :P ,
no i syn właścicielki kibicował wiadomej ekipie :D .

Potter napisał(a):Praktycznie codziennie wieczorem maszerowaliśmy do pobliskiego Zivogoszcze/śće na buteleczkę czegoś orzeźwiającego ... I zawsze zachodziliśmy do tamtejszego kościółka, który jakoś mnie zauroczył ...

Potter zajrzała do kościoła 8O ,
dzwony pewnie zaczęły bić :smo: .

Potter napisał(a):Fajna ta ścieżka była ... Trochę późno zorientowałam się dlaczego siedzieli przy niej ludzie bez ubrań :oops: ...

Też tam byliśmy :wink: .

Potter napisał(a):W następnym odcinku ruszymy nasze tłuste ..... i pojedziemy na wycieczkę tam, gdzie każdy będący w tej okolicy powinien pojechać ... :papa:

Czyli pewnie Jurek będzie :mrgreen: .
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.01.2015 11:01

Opisy do bani, zdjęcia również :( ....... nawet mi się nie chce oglądać 3 raz ............. :mrgreen:

Sztuka zachęcenia do oglądania, że tak powiem na wysokim poziomie (tytuł), reklama okraszona obietnicą ? hm, zahaczającą o seks ? brr jak w tabloidzie :mrgreen: zresztą czemu nie ale się chyba pointy nie doczekam :papa:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 08.01.2015 11:04

bluesman napisał(a):Opisy do bani, zdjęcia również :( ....... nawet mi się nie chce oglądać 3 raz ............. :mrgreen:
Sztuka zachęcenia do oglądania, że tak powiem na wysokim poziomie (tytuł), reklama okraszona obietnicą ? hm, zahaczającą o seks ? brr jak w tabloidzie :mrgreen: zresztą czemu nie ale się chyba pointy nie doczekam :papa:

Chyba sobie nie poradzę 8O ...
Tzn., że dobrze jest czy do bani :mrgreen: ?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.01.2015 12:04

No tak jakoś :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 08.01.2015 19:18

bluesman napisał(a):No tak jakoś :)

Nie no , jakoś tak :)

Bardzo mi się podoba Wasze spacerowisko 8)

Pozdrawiam
Piotr
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 12.01.2015 09:14

No dobra Potter, koniec tego balowania i leniuchowania :roll: ,
do roboty :smo: ,

P.S.byłaś wczoraj na meczyku, bo Cię nie widziałam ani nie słyszałam :roll: , całkiem nieźle Wam szło, choć nie płaczę zbytnio, że przeglaliście :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży