bietka1964 napisał(a):To nasz dziewiczy wyjazd.Wyjeżdżajdąc z Zakopanego 14 07ok 22.00 do Breli unikniemy tych korków?Trasa przez Austrię wg WAs jest Ok?czy jednak przez Węgry?Aby się nie zakorkować powrót planujemy w piątek również po kolacji czy to dobry pomysł?
tomaszc_r4 napisał(a):Jesteśmy już "PO"
Wyjechaliśmy z Katowic w środę 18:30 na Ciovo byliśmy czwartek ranko 9:00 po drodze postoje, zakupy w Tesco samej jazdy ok 12,5 godziny. Zero korków rewelacja trasa C/S/A/SLO (pominięcie winiet)/CRO
Droga powrotna Start z Ciovo Niedziela 18:00 w Katowicach poniedziałek 10:30 - ok 1,5 godziny przerw, wzmożony ruch do Zagrzebia - stolica wracała z Weekendu jak dla mnie.
W obu przypadkach spokojna jazda między 100 a 140 km/h.
marcin10 napisał(a):Ja też jadę na Ciovo 15.08 piątek
Jaki wybrałeś wariant objazdu słoweńskich autostrad i jak go oceniasz?
12, 5 godziny to naprawdę dobry czas.
Napisz kilka subiektywnych odczuć na temat Ciovo i okolic i co warto zobaczyć.
Pozdrawiam
tomaszc_r4 napisał(a):marcin10 napisał(a):Ja też jadę na Ciovo 15.08 piątek
Jaki wybrałeś wariant objazdu słoweńskich autostrad i jak go oceniasz?
12, 5 godziny to naprawdę dobry czas.
Napisz kilka subiektywnych odczuć na temat Ciovo i okolic i co warto zobaczyć.
Pozdrawiam
Zjazd z autostrady w Austrii na Spielfeld do ronda potem droga nr 3 do Lenart i na Ptuj - w słoweni na tej trasie brak stacji benzynowej otwartej w nocy !!!!
Ciovo (jestem stacjonarny raczej) -ale warto Trogir - super są te uliczki, Split - stare miasto, ponoć Sibenik (nie byłem - był sąsiad z kwatery).
W zasadzie leżałem b.....em za przeproszeniem na plaży, ciepło, słońce, woda, ożulsko - to też warto - przerabiałem