Headstar napisał(a):nie jechac w piątkową noc, ewentualnie jechać tak żeby granice AUT-SLO przekroczyc najpozniej o 2-3 nad ranem.
Lub jechać na inne, mniejsze przejęcie graniczne np. Rogatec
MRK napisał(a):Spoko...właśnie w tym roku, po raz pierwszy, wybieram się z piątku na sobotę i w dodatku w sezonie (sierpień), bo wcześniej zawsze był wrzesień. Zamierzam wystartować w Katowic koło 19.00, więc mam nadzieję, że maks. o 03.00 bedę na granicy.
renask napisał(a):jeszcze jedno pytanko odnośnie zakupy winiet na Węgrzech.
Jadę z Chyżnego na Budapeszt. gdzie mogę kupić w nocy winietę na Węgrzech?
w lutym jechałam do Budapesztu i jakoś nie kojarzę żadnych stacji benzynowych czynnych całą dobę. wtedy nie jeździłam autostradą wiec mi nie zależało ale teraz przydałoby mi się jakieś bezpieczne miejsce gdzie można się zatrzymać i kupić winietę?
dids76 napisał(a):MRK napisał(a):Spoko...właśnie w tym roku, po raz pierwszy, wybieram się z piątku na sobotę i w dodatku w sezonie (sierpień), bo wcześniej zawsze był wrzesień. Zamierzam wystartować w Katowic koło 19.00, więc mam nadzieję, że maks. o 03.00 bedę na granicy.
Jeśli będzie duży ruch na drodze nr 9 możesz spróbować zjechać w stronę przejścia w Rogatec.
http://goo.gl/maps/AwIJa
Ale droga jest kręta i wąska, czyli w nocy nie poszalejesz
MRK napisał(a):Spoko...właśnie w tym roku, po raz pierwszy, wybieram się z piątku na sobotę i w dodatku w sezonie (sierpień), bo wcześniej zawsze był wrzesień. Zamierzam wystartować w Katowic koło 19.00, więc mam nadzieję, że maks. o 03.00 bedę na granicy.
WiktorG10 napisał(a):MRK napisał(a):Spoko...właśnie w tym roku, po raz pierwszy, wybieram się z piątku na sobotę i w dodatku w sezonie (sierpień), bo wcześniej zawsze był wrzesień. Zamierzam wystartować w Katowic koło 19.00, więc mam nadzieję, że maks. o 03.00 bedę na granicy.
też właśnie myślałem nad wyjazdem w sobotę, ale przesunąłem to na niedziele start niedziela wieczór 19-20 spod Żywca
krasy napisał(a):A ja z Łodzi wyjeżdżam około godz.17-18 w piątek i w sobotę około godz.12ej jestem w Orebicu na płw.Peljesać.
Jeżdżę tak od 8 lat i już mam dopracowaną trasę co do godziny:).
W tym roku start 21 czerwca:)
Pozdrawiam.
kodens79 napisał(a):renask napisał(a):jeszcze jedno pytanko odnośnie zakupy winiet na Węgrzech.
Jadę z Chyżnego na Budapeszt. gdzie mogę kupić w nocy winietę na Węgrzech?
w lutym jechałam do Budapesztu i jakoś nie kojarzę żadnych stacji benzynowych czynnych całą dobę. wtedy nie jeździłam autostradą wiec mi nie zależało ale teraz przydałoby mi się jakieś bezpieczne miejsce gdzie można się zatrzymać i kupić winietę?
Jak dobrze pamietam to gdy przekroczysz granicę w Sahy pk prawe za jakiś czas była stacja albo budka gdzie kupuje się winiete elektroniczną podajesz nr.rejestracji i zachowaj paragon.