Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

O której najlepej wyjechać do Cro z Warszawy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
koniu8
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) koniu8 » 22.07.2013 15:41

hrupek666 ja się obawiam że będą korki na granicy tego się boje ;/ ale da sie jakoś rade :D Ale i w Ciebie wierzę że dasz radę :)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 22.07.2013 15:45

koniu8 napisał(a):hrupek666 ja się obawiam że będą korki na granicy tego się boje ;/ ale da sie jakoś rade :D

W niedzielą nie powinno być .
Dasz radę zobacz objazd SLO (jest intuicyjny) a dalej to cheja .Uważaj na prędkość :!: ja nie szalałem miałem 7 osób na pokładzie ,ustawiałem tempomat gdzie mogłem na 135km/h i do przodu.

Fakt cola jest droga.ale to nie temat bo nas zaraz zjedzą 8O
Pisz na PW.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 22.07.2013 17:37

A jechał ktoś z Wawy przez Węgry? Jak wrażenia z jazdy ?
agniesia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agniesia » 22.07.2013 19:30

wikol napisał(a):Ja z Warszawy wyruszam 11 lub 12 sierpnia. Którędy jechaliście, przez Węgry?

Witam, ja jadę do Cro 10 lub 11 sierpnia spod Warszawy, zamierzamy wyjechać na wieczór, jedziemy przez Czechy, Austrię, Słowenię. Może spotkamy się gdzieś po drodze :wink: Wikol do jakiego miasta jedziesz ? pozdrawiam :papa:
koniu8
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) koniu8 » 22.07.2013 20:38

agniesia Ja właśnie wyjeżdżam z Warszawy :)
Riddick82
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Riddick82 » 22.07.2013 21:51

wikol napisał(a):A jechał ktoś z Wawy przez Węgry? Jak wrażenia z jazdy ?

W tamtym roku jechałem w połowie sierpnia i wracałem też przez Węgry we wrześniu. Trasa nr 9 do Rzeszowa dalej Barwinek, Presov, Koszyce, Miszkolc, Budapeszt (obwodnica) nocleg nad Balatonem w Koroshegy, Zagrzeb, Brela. Najcięższy odcinek to Polska i Słowacja. Trzeba uważać na miśków u naszych południowych sąsiadów. Jak już wjedziesz do Madziarów, to od Miszkolca zaczyna się autostrada do Chorwacji. Od Miszkolca do Breli w zasadzie cały czas autostrada za wyjątkiem ostatnich 20/30 kilometrów. W zeszłym roku za Rzeszowem były roboty, ale czytałem, że już ukończyli, więc jakieś 30 minut może więcej będzie krócej.
W tym roku w planach również Brela i ta sama trasa z noclegiem nad Balatonem u Tereski :)
Pzdr
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 23.07.2013 07:30

Riddick82 napisał(a):
wikol napisał(a):A jechał ktoś z Wawy przez Węgry? Jak wrażenia z jazdy ?

W tamtym roku jechałem w połowie sierpnia i wracałem też przez Węgry we wrześniu. Trasa nr 9 do Rzeszowa dalej Barwinek, Presov, Koszyce, Miszkolc, Budapeszt (obwodnica) nocleg nad Balatonem w Koroshegy, Zagrzeb, Brela. Najcięższy odcinek to Polska i Słowacja. Trzeba uważać na miśków u naszych południowych sąsiadów. Jak już wjedziesz do Madziarów, to od Miszkolca zaczyna się autostrada do Chorwacji. Od Miszkolca do Breli w zasadzie cały czas autostrada za wyjątkiem ostatnich 20/30 kilometrów. W zeszłym roku za Rzeszowem były roboty, ale czytałem, że już ukończyli, więc jakieś 30 minut może więcej będzie krócej.
W tym roku w planach również Brela i ta sama trasa z noclegiem nad Balatonem u Tereski :)
Pzdr

Widzę że Legionowo jeżdzi przez Węgry a Nowy Dwór przez Austrię :D :papa:
koniu8
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) koniu8 » 23.07.2013 09:27

Ja Jadę przez Warszawę Janki Nadarzyn Częstochowę Czechy Austrię Zagrzeb no i Dubrovnik :)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 23.07.2013 10:17

agniesia napisał(a):Witam, ja jadę do Cro 10 lub 11 sierpnia spod Warszawy, zamierzamy wyjechać na wieczór, jedziemy przez Czechy, Austrię, Słowenię. Może spotkamy się gdzieś po drodze :wink: Wikol do jakiego miasta jedziesz ? pozdrawiam :papa:

My jedziemy najprawdopodobniej w poniedziałek z rana. Warszawa Bielany.
Na wieczór planuje zaliczyć jakiś nocleg nad Balatonem, z rana ruszyć dalej.

Jedziemy w ciemność ale chyba okolice Tucepi
A Wy gdzie będziecie stacjonować ?
agniesia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agniesia » 23.07.2013 12:54

koniu8 napisał(a):agniesia Ja właśnie wyjeżdżam z Warszawy :)

to pozdrawiam serdecznie :D

koniu8 napisał(a):Ja Jadę przez Warszawę Janki Nadarzyn Częstochowę Czechy Austrię Zagrzeb no i Dubrovnik :)

obieramy tę samą trasę, szkoda że nie tego samego dnia

wikol napisał(a):
agniesia napisał(a):Witam, ja jadę do Cro 10 lub 11 sierpnia spod Warszawy, zamierzamy wyjechać na wieczór, jedziemy przez Czechy, Austrię, Słowenię. Może spotkamy się gdzieś po drodze :wink: Wikol do jakiego miasta jedziesz ? pozdrawiam :papa:

My jedziemy najprawdopodobniej w poniedziałek z rana. Warszawa Bielany.
Na wieczór planuje zaliczyć jakiś nocleg nad Balatonem, z rana ruszyć dalej.

Jedziemy w ciemność ale chyba okolice Tucepi
A Wy gdzie będziecie stacjonować ?

My również jedziemy w ciemno tyle że wyjazd w sobotę lub niedzielę, nasz cel to Tribunj.
koniu8
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) koniu8 » 23.07.2013 15:09

agniesia dzięki i nawzajem :)
wikol Ja w Dubrowniku o 2 rano
agakry
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agakry » 23.07.2013 15:22

Witam ! Czy ktoś się wybiera na Chorwacje w drugiej polowie sierpnia tzn. 15-16.08 ?
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 23.07.2013 15:31

My wyjechaliśmy o 22:30 a w ok. Krapiny już w Chorwacji byliśmy ok 8:00. Przejazd bezproblemowy, ruch mały, żadnych korków, zaskoczyła mnie niewielka liczba aut na PL tablicach, widziałem może 4-5 samochodów.

ps. czemu ludzie nie czytają oznaczeń nad bramkami? na 6 bramek w ok. Zagrzebia na 3ech była kolejka ok 300m, a pozostałe 3 były puste? te 3 puste miały płatność kartą, ja tak płaciłem, podejrzewam też że większość z tych stojących w 3 kolejkach płaciło tak samo (wątpię by każdy miał kuny) a jednak ustawiali się na pasach gdzie były kolejki...głupota?~!
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 23.07.2013 15:36

lukasz22i napisał(a):My wyjechaliśmy o 22:30 a w ok. Krapiny już w Chorwacji byliśmy ok 8:00. Przejazd bezproblemowy, ruch mały, żadnych korków, zaskoczyła mnie niewielka liczba aut na PL tablicach, widziałem może 4-5 samochodów.

ps. czemu ludzie nie czytają oznaczeń nad bramkami? na 6 bramek w ok. Zagrzebia na 3ech była kolejka ok 300m, a pozostałe 3 były puste? te 3 puste miały płatność kartą, ja tak płaciłem, podejrzewam też że większość z tych stojących w 3 kolejkach płaciło tak samo (wątpię by każdy miał kuny) a jednak ustawiali się na pasach gdzie były kolejki...głupota?~!

Jechałeś przez Austrię ?
Może stali by nie płacić prowizji za zapłatę kartą.
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 23.07.2013 15:37

wikol napisał(a):
lukasz22i napisał(a):My wyjechaliśmy o 22:30 a w ok. Krapiny już w Chorwacji byliśmy ok 8:00. Przejazd bezproblemowy, ruch mały, żadnych korków, zaskoczyła mnie niewielka liczba aut na PL tablicach, widziałem może 4-5 samochodów.

Jechałeś przez Austrię ?

Tak, przez Czechy, Austrię, Słowenię...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi