Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nurkowanie z "rurką' - Hvar, Krocula!

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ally
Cromaniak
Nurkowanie z "rurką' - Hvar, Krocula!

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 02.03.2004 13:04

Chciałabym uzyskać informacje na temat walorów tych miejsc pod względem nurkowania zupełnie amatorskiego czyli poprostu z rurką, płetwami i maską :wink:
Ciekawi mnie gdzie na tych wyspach są do tego najlepsze miejsca i gdzie można spędzić miło czas pod wodą!
Lubin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubin » 03.03.2004 08:43

Zdecydowanie bym wybrał Hwar. Byłem na tych wyspach opłynełem prawie do o koła, dlatego mam takie zdanie.Wypowiadam sie tylko to co jest pod woda w sprzecie typ ABC. Pozdrowienia Romek.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 03.03.2004 09:09

Opłynąłem do okoła........nieźle hihih.
Tak na powarznie to też mi się wydaje, że Hvar jest miejscem bardzo atrakcyjnym nie tylko na lądzie ale i pod wodą.
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 03.03.2004 09:33

Byłam Na Hharze i Korculi . Zdecydowanie Hvar. Fajne miejsce do nurkowania to Jagodna Milna Vrboska
Grazka :roll:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 03.03.2004 10:43

Rozumiem, że dwa tygodnie to tak w sam raz aby zwiedzić ta wyspę w całości... również pod wodą!!!
Lubin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubin » 03.03.2004 11:14

Aby opłynac wyspe do okoła to robie to ta. Jade z samego rana iles km. w jedna strone,widze łagodne zejscie do wody,tam sie zatrzymuje.Norkuje do obiadu,potem sie zwijam. Wracam do miejsca pobytu,tu odpoczywam i cos wipije. Na drugi dzien powtarzam to samo tylko zwiekszam odleglosc od kwatery.Tak przez dwa tygodnie obskocze prawie cała wyspe. Pozdrowienia Romek.
Skubi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skubi » 03.03.2004 11:46

Lubin napisał(a):Zdecydowanie bym wybrał Hwar. Byłem na tych wyspach opłynełem prawie do o koła, dlatego mam takie zdanie.Wypowiadam sie tylko to co jest pod woda w sprzecie typ ABC. Pozdrowienia Romek.

Faktycznie! Na Hvarze nie potrzeba zwykle szukać specjalnych miejsc do nurkowania i podglądania flory i fauny. Kolorowe ryby można spotkać w wodach w zatoczkach nawet w środku miasta Hvar.
Pzdr
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 03.03.2004 14:52

Myślę, ze coraz bardziej podoba mi się pomysł spędzenia dwóch tygodni na tej wyspie!!!Niech już będą wakacje...... za moim oknem jest właśnie jakaś spóźniona w czasie śnieżyca!!!
patrykoo7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrykoo7 » 04.03.2004 19:02

Polecam Korcule, a w szczególności okolice Lumbardy i napewno zatoke Punpnacką Luke (byłem tak zafascynowany widokami podwodnymi , że nie zorientowałem się kiedy wypłynąłem za zatoke, na otwarte morze)
Pozdrawiam
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 04.03.2004 19:32

Właściwie ciężko mi zdecydować czy spędzić tydzień na Hvarze i tydzień na Korculi czy też ograniczyć się tylko do Hvaru. Havar jest napewno lepszy ale myślę, że Korcula też ma bardzo wiele do zaoferowania pomijając już nurkowanie to choć by samo stare miasto....
Najlepiej byłoby mieć miesiąc wczasów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll:
aSi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aSi » 15.07.2004 20:29

Do Odkrywcy z Lubina

Czy widziałeś, w którymś miejscu małże?
Lubin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubin » 18.07.2004 09:12

Niestety małże widziałem rzadko. Najwięcej widzi w Stonie ale te były hodowlane. Nie wiem o które ci chodzi ,czy te do spożycia?.
aSi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aSi » 18.07.2004 21:11

Interesują mnie te do spożycia, ale nie hodowlane.
Te naturalne, wyłowione własnoręcznie smakują najbardziej.
Z pozdrowieniami.
Adam Ś.
Lubin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubin » 22.07.2004 08:06

Tak wiec były koło Trogiru miejscowość Seget, oraz Slano koło Dubrowinka. Z reguły żyją one w ciepłych zatokach. Miejscowi jednak ich nie jedzą, kupują u hodowców. Pozdrowienia Romek.

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone