Re: Nurkowanie z kuszą, kusza pneumatyczna, kusza gumowa w C
napisał(a) dareksi » 28.07.2016 23:08
Kusza Imersion concept inox black 75 cm.
Głębokość skutecznych łowów od 0 do ok. 8m.
Cienka 2mm, krótka pianka plus 5,6kg kafli ołowianych.
Myślę że pianka w sierpniu nie jest konieczna, ja używałem bo jestem w CRO od 13.07 i na początku, pewnie ze względu na wiejące wiatry mieszające wodę, nawet pływanie po powierzchni bez pianki nie należało do przyjemnych.
Jeżeli będziesz chciał strzelać do strzępieli to jest tego bardzo dużo i są na początek łatwą zdobyczą bo nie za bardzo uciekają. Podobnie pływa dość dużo niewielkich barwen, cefali, salp i tych paskowanych z mojego zdjęcia. Pod skałami przybrzeżnymi można spotkać wiele skorpen ale nie są imponujących rozmiarów, trafiają się także duże pauki ale z nimi bądź ostrożny. Trafiłem kilka niezbyt wyrośniętych mątw ale nie wiem jak się zapatrujesz na ich konsumpcję, ja dodałem je do zupy rybnej. Mogłem bez problemu upolować dużą drętwę jednak nie odważyłem się z nią zadzierać.
Ustrzeliłem jeszcze kilka dość dużych dorad i tych paskowanych ale zwykle po powrocie do apartmana żona dzwoniła do córki z mojego telefonu i nie zawsze chciało mi się czekać ze sprawianiem aby zrobić fotkę.
Wrzucam jeszcze jedną fotkę z połowu jutro kończę tegoroczną przygodę Chorwacją jeśli coś jeszcze wyciągnę z wody to dodam foty.
- Załączniki:
-