Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

nurkowanie z kusza- jakie przpisy, rady, miejsca

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agrest
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agrest » 04.01.2007 14:14

Witajcie

Przedewszystkim witam i pozdrawiam wszystkich. To moj pierwszy watek na forum.

Wybieramy sie ze znajomymi do chorwacji, jeszcze nie wiemy gdzie ale to inna sprawa. Poniewaz troche nurkuje, a gotowac bedziemy sobie sami wiec pomyslalem sobie ze fajnie byloby cos sobie upolowac na obiad lub kolacje. Domyslam sie ze z kusza mozna plywac tylko bez sprzetu ale jakie sa przepisy odnosnie np. oplat, zezwolen, miejsc polowania itp.
Moze ktos zna tez jakies namiary na atlas fauny i flory wystepujacej w tamtych okolicach? Moze macie doswiadczenia w polowaniu z kusza w cro? Pochwalcie sie. Jesli nie chcecie pisac na forum to prosze na a_g_r_e_s_t_o_MALPA_o_2_._p_l (oczywiscie podkreslen w adresie nie ma i MALPA = @ ;) )Moze znacie miejsca gdzie warto sie wybrac z kusza zeby cos dobrego sobie ustrzelic?

Pozdrawiam Was
J.
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 04.01.2007 15:02

agrest
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agrest » 04.01.2007 15:44

Dzieki, to juz jakis poczatek, przynajmniej dowiedzialem sie gdzie szukac pozwolenia. Przepisy chyba podobne do naszych aczkolwiek pewny nie jestem bo u nas w zyciu nie strzelalem.

Dzieki
J.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.01.2007 17:05

Spearo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Spearo » 12.01.2007 08:34

mariusz nowak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz nowak » 09.02.2007 13:56

witam.
lowie na kusze od paru lat w ok.szybenika,bez zezwolenia i nikt mnie
o nie nie pytal.co prawda nie afiszuje sie z kusza i szukam miejsc ustronnych ale ludzie to widza.tak robia niemcy,slowency i chorwaci
wydaje mi sie ze wladze na razie przymykaja na to oko, nie ma sie co
czarowac chorwaci zyja z turystyki i turystom na wiele pozwalaja.
mysle ze to sie zmieni ale na razie ......................... .
pozdrawiam mariusz
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 10.02.2007 12:15

...mariusz...ale tu uwarzaj, morska policja w chorwacji jest dosic ostra....
Pozwolenia mozesz kupic (1 dniowa, tydzien wykend...) w kapitanacie i spokojnie lowic, uwarzajnc ze by nie zlowyc rybi mniejsze niz jest rozmiar ochrony...i masy nie powirzej 5 kg....
...w razie zlapania cie bez pozwolenia zostajesz bez calego sprzentu,
a jezeli ci rybe, sprzent lub cos podobnego do wykroczenia znajda w samochodzi mozesz i bez jego zostac, lub bez pontonu jezeli go masz....
...w innim przipadku mozesz dostac oprucz mandatu i wygnanie...
Z drugej straoni chorwaci uwarzaja ze turisci (oprucz wlochow) nie potrafia zlapac duzo ryb....ale za to lapia niewimiarowe....i w ten sposob szkodza...wspolnie z rodakamy ktory robia to samo....
Wysoke kary sa i za nurkowanie bez bojki i nurkowanie z kusza na plazy lub portu.
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 10.02.2007 22:06

A jeżeli się złowi rybę do siatki??? Czy trzeba ją bezwzględnie wypuścić??? A co ze skorupiakami???
mariusz nowak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz nowak » 12.02.2007 08:00

witam.
dziekuje ci leon za informacje.
przepisy danego kraju nalezy przstrzegac.jest maly problem nie zawsze
mozna takie zezwolenie dostac/w urzedzie morskim patrzyli na mnie
jak na wariata/nie chce na ten temat wiecej pisac.
dla mnie na wakacjach jest najwazniejszy spokoj,dlatego jesli pojade
w tym roku do tego cudownego kraju to na pewno zezwolenie zdobede.
moja poprzednia wypowiedz byla dla osob ktore chca ;pomoczyc kija;.
lapanie na kusze jest b.trudne bez doswiadczenia mozna co najwyzej
zrobic sobie krzywde.co do policji to swieta prawda powoli koncza sie
czasy gdzie turysci mogli b.duzo/bezkarni/.
jestem doswiadczonym wedkarzem/na polskie wody/w chorwacji musialem
uczyc sie od nowa/.pozdrawiam mariusz.
mariusz nowak
Croentuzjasta
witam leona

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz nowak » 12.02.2007 18:09

prosze o informacje .jestem nowy na forum.mysle iz jestes Chorwatem
ktory poswieca czas na bardzo wazne informacje dla Polakow,wyprowadz mnie z niewiedzy jesli mam racje.co do mojej wypowidzi na temat Polakow w Chorwacji to podkreslam/SUBIEKTYWNA/ALE POPARTA WIELOMA PRZYKLADAMIZ MOJEGO DOSWIADCZENIA/nie opisuje.
moze ty posiadasz informacje ,jako miejscowy czy mam racje a moze to moja fobia.Polacy tam gdzie jezdze sa krysztalowi.0 kradziezy.0 glosnego
zachowania,picie tak jak inni..co ty na to. a mimo to Polacy jestesmy t raktowani ....!!!!.mysle aby pomimo tego troche odczekac i za pare lat
zamieszkac w Chorwacji /NIE KONIECZNIE NAD
SAMYM MORZEM/bo Chorwacja nie konczy i naczyna sie nad adriatykiem,caly kraj jest bardzo piekny,przypomina mi Polskie Biszczady/.
jestsmy katolikami i slowianami co jest dla mnie jest decydujace.no i ten klimat. pozdrawiam mariusz
mariusz nowak
Croentuzjasta
witam leona

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz nowak » 12.02.2007 18:10

prosze o informacje .jestem nowy na forum.mysle iz jestes Chorwatem
ktory poswieca czas na bardzo wazne informacje dla Polakow,wyprowadz mnie z niewiedzy jesli mam racje.co do mojej wypowidzi na temat Polakow w Chorwacji to podkreslam/SUBIEKTYWNA/ALE POPARTA WIELOMA PRZYKLADAMIZ MOJEGO DOSWIADCZENIA/nie opisuje.
moze ty posiadasz informacje ,jako miejscowy czy mam racje a moze to moja fobia.Polacy tam gdzie jezdze sa krysztalowi.0 kradziezy.0 glosnego
zachowania,picie tak jak inni..co ty na to. a mimo to Polacy jestesmy t raktowani ....!!!!.mysle aby pomimo tego troche odczekac i za pare lat
zamieszkac w Chorwacji /NIE KONIECZNIE NAD
SAMYM MORZEM/bo Chorwacja nie konczy i naczyna sie nad adriatykiem,caly kraj jest bardzo piekny,przypomina mi Polskie Biszczady/.
jestsmy katolikami i slowianami co jest dla mnie jest decydujace.no i ten klimat. pozdrawiam mariusz

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone