napisał(a) toudee » 02.06.2005 07:10
W CRO nurkowałem na Pagu, Murterze, na Istrii (okolica Puli i Rovinj), Mali Losinj, Trogir, Hvar.
Najlepiej sprawdź na stronach jednego z chorwackich centrów nurkowych. jedno z nich masz pod tym adresem
http://www.trogirdivingcenter.de/
Dodatkowo mozesz sprawdzić na stronie polskiej Nautiki - mają bazy (jeśli dobrze pamiętam) na Hvarze i na Pagu.
Średnio za jedno nurkowanie (przepłynięcie łodzią, opieka przewodnika nurkowego, ładowanie butli) musisz liczyć 20 euro. Są droższe np na Baronie Gautschu cena ok. 40 euro
Konieczny jest zakup pozwolenia na nurkowanie w CRO (ważne rok) za 100 kun (jeśli od ubiegłego roku nic się nie zmieniło).
Ceny wypożyczenia sprzętu są zróżnicowane - nie pamiętam w tej chwili konkretów (mam swój więc nie muszę wypożyczać) ale nie należą one do najniższych, szczególnie hjeśli wykupujesz pojedyncze nurkowania (lepiej kupić pakiet).
Jeśli masz znajomego któy prowadzi w Polsce centrum nurkowe (może twój instruktor) taniej wyjdzie wypożyczenie sprzętu w POlsce i zabranie go ze sobą (jeśli jedziesz samochodem). Nie wiem jak planujesz pobyt w CRO, ale jeśli byłoby to kilka miejsc pozostaje problem dobrania sprzętu w poszczególnych centrach nurkowych (wyważenie i takie tam
).
Zabierając sprzęt z Polski możesz go wcześniej "opływać".
To tyle.
Darek