Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nurkowanie

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
alfred1
Autostopowicz
Nurkowanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) alfred1 » 20.08.2012 13:28

Jakie miejsce możecie polecić na nurkowanie? Czy są w jakieś ładne rafy czy tylko na rybki mogę liczyć?:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 20.08.2012 14:51

gdzie-szukac-raf-koralowych-i-ciekawych-rzeczy-pod-woda-t25384.html

jorgus111 napisał(a):W morzu śródziemnym w ogóle nie występują rafy koralowe - ani w adriatyku chorwackim ani w innych akwenach. Życie podwodne w tym rejonie bywa bogate - zwłaszcza na skalistym dnie - ale rafek nie ma :wink:
kisiel20
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kisiel20 » 20.08.2012 18:14

Na wyspie Mutrer w miejscowości Jezera masz nurkową bazę wypadową http://nautilus.com.pl/baza-chorwacja.html
krzysiekj24
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekj24 » 16.10.2012 18:00

Witam w tym roku pierwszy raz byłem w Chorwacji m. Dubrownik i pierwszy raz nurkowałem też więc trudno mi powiedzieć coś o nurkowaniu. Jednak nogę powiedzieć jak dla mnie było świetnie. Mogę również zapytać bardziej doświadczonych osób również gdzie lepiej nurkować w jakich miejscach i w jakiej odległości od brzegu jak i również o podstawowe porady w tym temacie. (mówię oczywiście o nurkowaniu amatorskim z maską i fajką ew. płetwy) .

Poniżej zamieszczam link do filmiku z mojego pierwszego nurkowania w Chorwacji.

http://www.youtube.com/watch?v=cDa5g3OjL1E&feature=youtu.be

mam jeszcze jedno pytanie do bardziej doświadczonych czy jest jakiś sposób by z maską i fajką zanurkować głębiej?
tzn. chociaż na jakieś 3-4 m max. Ja mialem z tym problemy bo woda wypychała czy macie na to jakieś sposoby?
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 17.10.2012 11:44

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone