Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nurkowanie - Riwiera Makarska

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomek99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek99 » 23.02.2008 01:01

Może to pech, a może nieudolność organizacyjna. Tak czy siak, pod wodą liczy się przede wszystkim bezpieczeństwo, i nie ma tu żadnych odstępstw, tłumaczeń itd. Jeśli baza nie jest w stanie zapewnić osobom nurkującym odpowiedniego wyposażenia (łodzi, sprzętu, czy nawet gazów) to czym się w takim razie zajmuje? Tylko zbieraniem kasy? Mam nadzieję, że to była rzeczywiście jednorazowa wpadka i w tej chwili Nautica jest najlepszą bazą na całym Hvarze... czego jej gorąco życzę 8)

tomek
PS:
Obrazek
black_diablo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) black_diablo » 05.05.2008 10:30

Witajcie
Wybieram się w sierpniu w okolice Makarskiej i mam straszną ochotę spróbować nurkowania. Nigdy wcześniej nie nurkowałem i interesuje mnie wszystko na ten temat. Czy lepiej przed wyjazdem zrobić w Polsce jakąś licencję czy poprostu na miejscu wykupić instruktora? Gdzie najlepiej tam nurkować, ile to kosztuje, na co uważać itp.
Będę wdzięczny za wszystkie uwagi.
diabeł75
Turysta
nurkowanie w okolicach Gradacu

Nieprzeczytany postnapisał(a) diabeł75 » 27.08.2009 10:13

Witam,

Na początku września wybieram się po raz pierwszy do Gradacu. Chciałbym ponurkować trochę z ABC. Orientujecie się gdzie w okolicach tej miejscowości znajdę ciekawe miejsca do nurkowania?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Marcin
puni
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) puni » 28.08.2009 10:42

black_diablo napisał(a):Witajcie
Wybieram się w sierpniu w okolice Makarskiej i mam straszną ochotę spróbować nurkowania. Nigdy wcześniej nie nurkowałem i interesuje mnie wszystko na ten temat. Czy lepiej przed wyjazdem zrobić w Polsce jakąś licencję czy poprostu na miejscu wykupić instruktora? Gdzie najlepiej tam nurkować, ile to kosztuje, na co uważać itp.
Będę wdzięczny za wszystkie uwagi.

Fajna szkoła w Tucepi. Gwarantują bezpieczną eksplorację 5-8m, gratis CD ze zdjęciami, ubezpieczenie. Wyprawa na cały dzień! Koszt 380 kun. Powodzenia!
P.S. Uważac i stosowac się skrupulatnie do poleceń instruktora-przewodnika! Niesubordynacja pod wodą stanowi zagrożenie dla całej grupy i jest natychmiast przerywana usunięciem z ekipy bez zwrotu kosztów! Taka klauzula jest zapisana w regulaminie i jest bezwzględnie egzekwowana! Byłem świadkiem usunięcia dwóch niesfornych Niemców notorycznie oddalających się od grupy pod wodą... Resztę wyprawy spędzili na pokładzie łodzi :lol:
badurianin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) badurianin » 28.08.2009 12:05

Sporo nurkowałem w całym Adriatyku - konkluzja taka , że wszedzie jest podobnie i nie jest to morze z rafami :lol:
Nudzi sie bardzo szybko ...
gadget
Globtroter
Re: nurkowanie w okolicach Gradacu

Nieprzeczytany postnapisał(a) gadget » 03.09.2009 14:22

diabeł75 napisał(a):Witam,

Na początku września wybieram się po raz pierwszy do Gradacu. Chciałbym ponurkować trochę z ABC. Orientujecie się gdzie w okolicach tej miejscowości znajdę ciekawe miejsca do nurkowania?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Marcin

Prawda jest taka, że w sprzęcie ABC za wiele nie masz wyboru.
W Gradacu chyba najciekawiej mi się pływało na północ od centrum, najciekawsze skałki i sporo ryb, które zostały wystraszone z centrum ;]
A
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone