Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

nurkowanie po raz setny:+)

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Martyna
nurkowanie po raz setny:+)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna » 29.06.2003 15:32

wpierw przeprosze, ze kolejny raz poruszam temat nurkowania.
jednak bardzo interesuje mnie to zagadnienie a przegladajac wpisy nie moglam pelni odpowiedziec sobie na moje pytania:+)
najpierw 1: czy wartyo zrobic poczatkowy kurs w chorwacji?czy nie lepiej zrobic to u nas w kraju a dopiero po tym etapie korzystac z niewatpliwych urokow adriatyku? (jakie sa roznice cenowe:+)
2:czy w okolicach od zadaru po sibenik znalazlabym jakies sprawdzone miejsca do nurkowania (grupa polakow moze, koszty, warunki)
3: czy ja jako amatorka moglabym podziwiac piekno chorwackiej podwodnej przyrody, czy aby tego zasmakowac zmuszeni bylibysmy wynajac lodz.
i wreszcie: znacie moze jakies miejscowosci lub miejsca szczegolnie warte polecenia ze wzgledu na dno morskie oraz atrakcyjne zakatki? (skalne zalomy itp>:+)))
p.s. ja z tata chetnie skorzystamy ze skalnego brzegu, ale moja Mum wolalaby raczej cos z lagodnym zejsciem i drobno kamienista plaza:+))) czy mozliwe znalezc jest takie miejsce?

serdecznie pozdrawiam wszystkich zauroczonych chorwacja i oczekuje na odpowiedz:+) wyjezdzamy kolo 10 lipca w ciemno z mala przyczepa kampingowa (i to kolejny problem- :papa: czy znjadziemy dobry kamping)
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 07.07.2003 18:48

Koszt kursu w Polsce to wydatek ok 800 zl w tym nurkowanie z butlą w watpliwej jakości zbiorniku czas ok 45 minut. Kurs w Chorwacji z której wlaśnie wróciłam to 250 Euro 5 dni otrzymujesz certyfikat ilość godz pod wodą ok 5. Dlatego moim zdaniem oraz moich kolegów którzy prowadzą szkoły nurkowe w Polsce sami stwierdzają w prywatnych rozmowach że lepiej zrobić to w Chorwacji Można też zakosztować nurkowania poznawczego w pełnym ekwipunku koszt 200 KN ok 45 minut oczywiście z instuktorem. Otrzymany certyfikat pierwszego stopnia nie uprawnia cię do samodzielnego nurkowania tz bez instuktora. Pozwaolenie na nurkowanie z instuktorem z łodzi na rok 100 KN .Mam zdjęcia z kursu syna jak przyjdzie to wyślę. Przepraszam za te chaotyczne pisanie ale właśnie wróciłam z cro
Grazka

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone