wpierw przeprosze, ze kolejny raz poruszam temat nurkowania.
jednak bardzo interesuje mnie to zagadnienie a przegladajac wpisy nie moglam pelni odpowiedziec sobie na moje pytania:+)
najpierw 1: czy wartyo zrobic poczatkowy kurs w chorwacji?czy nie lepiej zrobic to u nas w kraju a dopiero po tym etapie korzystac z niewatpliwych urokow adriatyku? (jakie sa roznice cenowe:+)
2:czy w okolicach od zadaru po sibenik znalazlabym jakies sprawdzone miejsca do nurkowania (grupa polakow moze, koszty, warunki)
3: czy ja jako amatorka moglabym podziwiac piekno chorwackiej podwodnej przyrody, czy aby tego zasmakowac zmuszeni bylibysmy wynajac lodz.
i wreszcie: znacie moze jakies miejscowosci lub miejsca szczegolnie warte polecenia ze wzgledu na dno morskie oraz atrakcyjne zakatki? (skalne zalomy itp>:+)))
p.s. ja z tata chetnie skorzystamy ze skalnego brzegu, ale moja Mum wolalaby raczej cos z lagodnym zejsciem i drobno kamienista plaza:+))) czy mozliwe znalezc jest takie miejsce?
serdecznie pozdrawiam wszystkich zauroczonych chorwacja i oczekuje na odpowiedz:+) wyjezdzamy kolo 10 lipca w ciemno z mala przyczepa kampingowa (i to kolejny problem- czy znjadziemy dobry kamping)