Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nurkowanie plytkie a szkla kontaktowe

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 09.06.2010 12:38

filip122 vel Darek napisał(a):
Za Twoja rada poszedłem do okulistki i po zbadaniu wzroku i stwierdzeniu ze nurkuje się krótko , nie to co noszenie stale okularów , pokazała mi jak będę widział w szkłach -2.0 i -2.5 doradziła ze lepiej wybrać szkła do maski -2.5.

Jako ze na jedno oko mam leki cylinder , Szkła w masce są zwykle wiec -2.5 wzmocni widzenie mimo braku cylindra.

Mam nadzieję że zamówiłeś szkła takie jak potrzebujesz czyli różne, w maskach to nie problen, tak naprawde to się kupuje osobno maskę osobno szkła (oczywiście montaż dostawcy) i możesz dobierać dowolnie.

P.
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 09.06.2010 12:40

Arek napisał(a): Temat mnie interesuje z racji dużego zasolenia wody. Też noszę soczewki i często pływam na basenie. Żadnych problemów z wodą słodką. Ale o Jadran trochę się obawiam.

Jak wcześniej wspominałem maskę jakąś i tak mieć musisz jeżeli chcesz pływać z rurką.

P.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 09.06.2010 12:50

piotr62 napisał(a):
Arek napisał(a): Temat mnie interesuje z racji dużego zasolenia wody. Też noszę soczewki i często pływam na basenie. Żadnych problemów z wodą słodką. Ale o Jadran trochę się obawiam.

Jak wcześniej wspominałem maskę jakąś i tak mieć musisz jeżeli chcesz pływać z rurką.

P.

Maskę z rurką mam, sprawa oczywista.
Soczewki noszę od kilku miesięcy i nie miałem sposobności pływać w nich w słonej wodzie. Z tego co pamiętam dostanie się silnie zasolonej wody adriatyckiej do oka nie było zbyt przyjemne. A co, jeśli taka woda dostanie się do oka z soczewką - czy nie spowoduje to jakiegoś groźnego podrażnienia bądź późniejszych powikłań.
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 09.06.2010 17:26

piotr62 napisał(a):
Mam nadzieję że zamówiłeś szkła takie jak potrzebujesz czyli różne, w maskach to nie problen, tak naprawde to się kupuje osobno maskę osobno szkła (oczywiście montaż dostawcy) i możesz dobierać dowolnie.

P.

Dzieki za troskę ... ale właśnie mam oczka prawie równe wiec zamówiłem 2x -2.5 i będzie dobrze ...
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 09.06.2010 17:29

Arek napisał(a):Maskę z rurką mam, sprawa oczywista.
Soczewki noszę od kilku miesięcy i nie miałem sposobności pływać w nich w słonej wodzie. Z tego co pamiętam dostanie się silnie zasolonej wody adriatyckiej do oka nie było zbyt przyjemne. A co, jeśli taka woda dostanie się do oka z soczewką - czy nie spowoduje to jakiegoś groźnego podrażnienia bądź późniejszych powikłań.

Wiec najlepiej kup maskę z korekcja widzenia i po kłopocie . Czytałem na tym forum , a nawet w tym temacie ze niektórzy pływają w soczewkach i jest git ...
wildstar
Globtroter
...

Nieprzeczytany postnapisał(a) wildstar » 11.06.2010 08:39

witam , nurkuję w soczewkach od paru lat. bez zadnych problemów. !!! pozdrawiam . aha po wyjsciu z wody i zdjęciu maski przynajmniej wiem gdzie iśc . ( - 3,5) , juz widzę usmiechniętych ludzi na plaży jak wale do baru z maską na twarzy .haha
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nurkowanie plytkie a szkla kontaktowe - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone