Karrotka napisał(a):Nie muszę mieć żadnego pozwolenia czy coś w tym stylu na nurkowanie z rurką?: )
aaaola napisał(a):Witam
Szukam miejsc na Istrii gdzie można w niedalekiej odległości od brzegu podziwiać świat pod wodą (z rurką i maską). Zależy mi żeby były to miejsca w miarę blisko brzegu ponieważ będziemy z dziećmi. Proszę o radę gdzie najlepiej "zacumować" żeby móc dojeżdzać na plażę? Myślę o Rovinj lub Rabac. Wolę spokojne plaże, miejsca.
pozdrawiam
p76@ napisał(a):Kilka dni temu wróciliśmy z Doce, obok Omiś . Cóż szkoda że ten wątek jest tak mało popularny. Wyprawa, z polecenia. Gdyby ktoś opisał choć w jednym zdaniu wody w tym rejonie nigdy bym tam nie pojechał. Oto krótki opis. Muszli masa, piasku też, skał brak, ryb z kolcami /te zagrzebujące się w piasku bardzo niebezpieczne/ masa, pojedyncze rybki i kraby przy molach. Wypłynięcie na odległość wyznaczoną dla statków nie wiele zmienia. Porównując: Murter super, Pag średnio /konieczność dojazdu autem do plaż w klifach - choć 100 metrów od miejskiej plaży widziałem węża pod skałą/, Duce porażka na maxa.
JACU napisał(a):Jak piszesz że masz "papiery" to chyba wiesz jakie filtry powinien mieć kompresor nurkowy, czy tu je widzisz? Tym czymś można nabić małą butle do paintbala gdzie nie ma znaczenia czystość powietrza byle by wody nie było, w jakiej federacji masz te "papiery"?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...