Pik71 napisał(a):Witam.
Wiedze że temat ciągle wzbudza emocje, to dobrze bo coś się dzieje. Jedno co jest na pewno pozytywne to widać że Criomaniacy to ludzie na poziomie wygłaszają swoje opinie ale w sposób kulturalny. Przypuszczam że na innym forum mięso już by się posypało .
Pozdrawiam zwolenników i przeciwników.
Hm...
Nowa naklejka mi się podoba
I myślę, że wielu "świeżakom" przypadnie do gustu i taką sobie właśnie wydrukują. Dlatego, że nie chce im sie gmyrnąć na forum i poszukać starej
Uważam, ze link do starej naklejki powinien być wołami wypisany w FAQ (moze jednak jest?), albo najlepiej zamiast tego banerka na górze (z FotoCroClub) - powinien być banerek z ważnymi linkami
Jednakże sposób w jaki Pik71 ze swoim pomysłem tu zawitał - jest nietrafiony. Ale tak to jest z ludziskami, którzy na forum (jakimkolwiek) są od niedawna i próbują nam poprzestawiać meble
Zapału w nich od metra - a potem emocje opadają i nawet na żadne spotkanko nie przyjdą. O pisaniu postów (sensownych) nie wspomnę.
Ot co... Nie umiemy sie zachować w społeczności - w dodatku takiej, co to już ma swoje nawyki, przyzwyczajenia... Z drugiej strony - starzy wyjadacze niechętni sa zmianom, nowościom... Ani jedno, ani drugie nie jest dobre
Reasumując: Pik71 - należało poszukać wątków o naklejce, dopisać tam kolejny post (była już dyskusja o tym słoneczku, o ile pamietam), poprosić o opinię...
Choćby znak naszego forum był najbardziej nieoficjalny, to i tak prawo autorskie jest nieubłagane
I mówi o ROZPOWSZECHNIANIU, a nie o zarobkowaniu. Więc skoro zmieniasz coś w czyimś projekcie - zapytaj, albo schowaj swoje wypociny do szuflady biurka. Sporostuję jeszcze tylko: naklejki produkuje nam Opal, ale znak graficzny stworzył Sonti.
A co do zdjęcia Coca-Coli na okładce gazety - widziałeś jakieś z przerobionym znakiem graficznym (konkretnie napisem)? Ponadto - nie jestem pewna, ale chyba trzeba mieć zgode na publikację, albo też zastosować formułkę: "Wszystkie znaki towarowe użyte.... należą do ich właścicieli i sa prawnie chronione" - czy tam podobnie
Tak więc moja propozycja:
Pik71 - sam wywali stąd swój post z naklejką, a dyskusję o zmianach rozpocznie jako kontynuacja wątku o naklejce (moze być też nowy wątek we właściwym miejscu, ma chodzić w nim o poddanie pomysłu dyskusji), można też faktycznie nowy wątek zrobić (bo tytul Ci sie udał)
Moderator - zamknie ten wątek i posty podepnie do wątku o logo forum, albo też sam stworzy nowy wątek i przedstawi propozycję nowego loga Pika71 - oczywiście za jego zgodą to logo nowe przedstawi
No. To teraz pora na kawkę.
P.S. Polecam olejek eteryczny - rozmarynowy - świetnie pobudza rano