Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowy Tomyśl -> PAG

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kicha
Podróżnik
Nowy Tomyśl -> PAG

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kicha » 10.05.2008 10:32

Po pierwsze pragne powitac wszystkich forumowiczow, jestem tu nowy, a moje doswiadczenia z roznymo forami sa jak najbardziej pozytywne wiec mam nadzieje ze i tu spotkam sie z poradami itd.
Juz za miesiac wybieram sie z rodzinka na wyspe PAG. Nasze wakacje rozpoczynamy 3 dniowym pobytem w Kotlinie Kłodzkiej, natepnie wyruszamy do Mariboru gzie nocujemy za 50 EUR (2 doroslych , 2 dzieci - ze sniadaniem), ostatni etap przypada na trase z Mariboru własnie na samą wyspę PAG.
Na wyspie nocujemy w hotelu PAGUS, chetnie poczytam jakies opinie i doswiadczenia zwiazane z pobytem w tym hotelu oraz na wyspie PAG.
Mam rowniez pytanie, czy w Czechach za gaz zaplace karta lub ewentualnie w EUR?
Lewy85
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewy85 » 11.05.2008 09:16

Kicha napisał(a): czy w Czechach za gaz zaplace karta lub ewentualnie w EUR?

ponoc od czerwca Czechy maja wejsc w strefe euro
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.05.2008 09:30

kicha.
Ja bym sobie Kotlinę Kłodzka podarował..... 8)
Ceny paliwa w Austrii sa niższe, niż w Polsce i Czechach.
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 11.05.2008 18:16

Kartą zapłacisz bez problemu, o EURO lepiej zapomnij, nawet jak znajdziesz stację która przyjmie płatność w EURO, to kurs będzie zbójecki...
Czechy nie mają ustalonego terminu wejścia do strefy EURO.
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 11.05.2008 18:22

FUX napisał(a):Ceny paliwa w Austrii sa niższe, niż w Polsce i Czechach.

Niekoniecznie. Byłem w Austrii w zeszłym tygodniu - diesel kosztuje 1,37 EURO = czyli ok 4,65PLN.
W Polsce jednak taniej...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.05.2008 19:43

Puszcza41 napisał(a):
FUX napisał(a):Ceny paliwa w Austrii sa niższe, niż w Polsce i Czechach.

Niekoniecznie. Byłem w Austrii w zeszłym tygodniu - diesel kosztuje 1,37 EURO = czyli ok 4,65PLN.
W Polsce jednak taniej...

W styczniu bylo dziebko inaczej..... :twisted:
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 11.05.2008 20:38

Może gdzieś na uboczu jest taniej - ja się poruszałem autostradami i niestety na wszystkich stacjach ceny były zbliżone...
Kicha
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kicha » 12.05.2008 08:51

FUX napisał(a):kicha.
Ja bym sobie Kotlinę Kłodzka podarował..... 8)
Ceny paliwa w Austrii sa niższe, niż w Polsce i Czechach.

HEHE, jakbym byl z Dolnego Slaska, to tez bym sobie darował.
A tak na serio, to uwielbiam Dolny Śląsk, tym bardziej, ze tam sa moje korzenie (ojciec z Wrocławia pochodzi). Jakbym tam mieszkal, to kazdy weekend gdzies. A w kotline jezdze najczesciej do Kletna koło Stronia kolo Ladka kolo Klodzka kolo Barda :)
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 12.05.2008 10:19

Hej! :)
Pagus położony jest nad samym morzem i ma swoją plaże wiec spoko z miejscem i sprzętem. Oczywiście koniecznie zapraszam na wieczorne wypady na rynek( jak wyjdziecie to albo dojdziecie promenada lub górą i potem w dół :) ) oraz na przeciwległa górę gdzie jest platforma widokowa - piekny widok na Pag :) Jak chcecie kameralnej rozrywki to zapraszam do wodnej kawiarenki tuz za zjeżdzalnia wodną - siedzicie na zawieszonych taboretkach w wodzie i saczycie drineczki :) Co prawda Pag nie posiada jakiejś tam atrakcji typu fortece czy zabytkowe ruiny ale są inne atrakcje. Ot choćby jak pojedziecie w kierunku Novalii to po drodze bedzie drogowskaz Cista Plaża - fakt jest to piaskowa plaża na skalistym Pagu, tylko wtedy zaopatzrzcie sie w cóś bo tam nie ma sklepiku :) Potem możecie zobaczyć Bahama Bicz w wykonaniu Chorwatów i zobaczcie Żyrce - tam to dopiero sie dzieje :) Dobra...sie rozpisałem a sam w tym roku tam jade - no to dozobaczenia i szczesliwej podróży !!! :)

http://pag.republika.pl
amitt
Plażowicz
pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) amitt » 25.05.2008 07:45

Witam w zeszłym roku byłem z rodzinką na Pagu . podróż rozpocząłem z Wrześni k/ Poznania wyjechałem w niedzielę rano koło 6.00 i na Pag dojechałem o 23.30 w trakcie drogi krótkie przerwy , nie trafiłem na żaden korek . Droga w miarę dobra najgorzej Polska i Czechy . Na Pag było 1250 km . olbrzymim plusem Pagu jest bliskość innych wspaniałych plaż zawsze można znaleźć kawałek dla siebie :)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone