Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

nowy samochód

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magmarco
Plażowicz
nowy samochód

Nieprzeczytany postnapisał(a) magmarco » 11.08.2006 23:15

kupiłem nowe auto i nie zdąże przerejestrować na siebie do czasu wyjazdu do Chorwacji i BiH. I nie wiem czy mam problem czy nie uwzględniając fakt, że pojadę samochodem z dowodem rejestracyjnym na poprzedniego właściciela a ubezpieczenie i zieloną kartę mam na swoje nazwisko. Czy ktos orientuje sie jak to wygląda na przejściach granicznych a jak przy ewentualnej kontroli policji ?
pozdrawiam
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 12.08.2006 20:45

Dowodów rejestracyjnych raczej nie sprawdzają. U mnie nigdy.
Jedyne o co raz zapytał celnik to o to dlaczego w paszportach mamy inne zameldowanie niż wskazywała by to rejestracja na samochodzie.
Ale to było auto służbowe (oklejone) nr rej. zaczynał się od WA. Ale poszło w sumie gładko. 8)
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 12.08.2006 22:15

Mnie Czech bardzo dokładnie sprawdzał dokumenty samochodu - dowód, ubezpieczenie. Było to w drodze powrotnej.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 13.08.2006 09:04

Mnie sprawdzał Słoweniec. Policjant (nie celnik ale na granicy) kazał zjechać na bok i sprawdzał wszystkie dokumenty, nr silnika itd.
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 13.08.2006 11:14

prazek napisał(a):Mnie Czech bardzo dokładnie sprawdzał dokumenty samochodu - dowód, ubezpieczenie. Było to w drodze powrotnej.

Wcale mnie to nie dziwi.
To z sympatii do nas :x
Graf
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Graf » 13.08.2006 12:14

Jak już musisz jechać nieprzerejestrowanym to zaopatrz się w umowę i jej tłumaczenie, prościej będzie, a tłumaczenie kosztuje ok 30zł. Sytuacja moim zdaniem analogiczna do auta pozyczonego.
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 13.08.2006 19:40

Wiła wianki napisał(a):Dowodów rejestracyjnych raczej nie sprawdzają. U mnie nigdy.
Jedyne o co raz zapytał celnik to o to dlaczego w paszportach mamy inne zameldowanie niż wskazywała by to rejestracja na samochodzie.
Ale to było auto służbowe (oklejone) nr rej. zaczynał się od WA. Ale poszło w sumie gładko. 8)

To w paszportach jest adres zameldowania???
magmarco
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magmarco » 13.08.2006 20:45

o tlumaczeniu myślałem ale to przynajmiej cztery języki.
Sytuacja niby analogiczna z pożyczonym z tą małą różnicą, że tam nawet ubezpieczenie jest na własciciela samochodu który nie jedzie samochodem. Logicznie biorąc ubezpieczyciel ot tak sobie nie ubezpieczy obcego samochodu (skserował nawet moją umowę kupna auta), więc teoretycznie wszystko powinno być ok
pozdrawiam

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone