Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowy Sącz (Pd.) - Pn.Chorwacja - ceny winet i autostrad

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gee_gee
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gee_gee » 14.08.2009 13:36

Wybieramy sie do Senj (Pn.Chorwacja) i zastanawiamy sie czy taki plan podrozy jest jedna z tanszych i bezpieczniejszych wersji - moze ktos ma pomysl jak obnizyc koszty

Nowy Sacz
Muszyna
Wineta za 4,90 Euro na 7 dni
Presov
Kosice
Po wjezdzie na Wegry wykupic winete (10 dni), za 2550 Ft.
Miskolc
Budapest - wjechac na autostrade MO (obwodnica Budapesztu), jechac az do M7 wjechac na M7, kier. NAGYKANIZSA
Uwaga! Nie pomylic kierunku i nazwy miejscowości-w kierunku przeciwnym M7 prowadzi na Ukraine i na drogowskazach podaja miejscowość NYIREGYHAZA.
Szekesfehervar (kolo Balatonu)
Nagykanizsa
Na autostradzie do Zagrzebia będzie pierwszy punkt, gdzie po naciśnięciu guzika, pobiera się bilet wjazdu.Oddaje się go kolo Zagrzebia i placi za przejazd (ponad 50 kuna)-można placic w Euro.

Zagreb
Za Zagrzebiem, znowu trzeba pobrac na punkcie bilet wjazdu na kolejny odcinek autostrady.Oddaje się go już na zjezdzie nad morze (wg. Google-mapy, bedzie to Cvor Zuka Lokva
Karlovac
W Rosiljevo wziąć kierunek:RIJEKA/ZADAR-kawalek, będzie ta sama trasa-autostrada A1
Jechac na ZADAR/SPLIT
Zjazd – Zuka Lokva, drogowskazy Senj
Senj

Dobry pomysl? :)
kubasz5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubasz5 » 14.08.2009 18:44

bardzo dobry
termoz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) termoz » 14.08.2009 18:52

Ja w Budapeszcie jestem zwykle około godz 22 - 23 i zawsze pomykam przez miasto. Rok temu przejazd zajął mi z 25 min. Kierujesz sie cały czas na M7.
Jeżeli będziesz pomykał w nocy to mozesz smialo walic przez miasto.

PS. Plan podróży bardzo dobry ;) Jestem z Twoich okolic i jeżdzę tą trasą już 5 lat
bro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bro » 14.08.2009 19:06

Co do Budapesztu. To odcinek M0 jest taki krótki jak podaje google ? chociaż niby się coś wycina :D
http://www.tinyurl.pl?2RPeRwvi
Jadę z Lublina. Mamy się pchać przez Budapest... o godzinie 17-18
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.08.2009 20:06

1) mała prośba na przyszłość - jak wklejasz długi link to zmniejsz jego długość bo forum się przez to "rozwala" (Twój już poprawiłem)
bro napisał(a):....Jadę z Lublina. Mamy się pchać przez Budapest... o godzinie 17-18

Nie musisz się pchać przez Budapeszt bo jadąc z Lublina M-3 na M-7 jedziesz obwodnicą. Nie jest to krótki odcinek bo ma ok. 60 km ale odpada przejazd przez miasto w godzinach szczytu.
Gdybys jechał w nocy to wtedy polecałbym odpuścić sobie obwodnicę M-O i jechać przez miasto bo zdecydowanie krócej.
encomp
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) encomp » 14.08.2009 21:44

Jechałem z Bratysławy od razu na Węgy na Csorną , Shombathely i Naghykanizsha i granice w Letenye - Przejechałem Węgry w jakieś 3,5 h. Jechaliśmy w niedzielę - Węgry 20:00-23:30 na granicy. Do Zgrzebia cena autostrady w Cro 35 kun, z Zagrzebia do Pagu - 103 kuny - w sumie 410 km po rewelacyjnej jakości autostradzie.
bro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bro » 14.08.2009 22:49

Okej, będę już zmniejszał linki ;)

A powiedzcie mi jeszcze jak się dostać na ten odcinek M0 ? Drogą nr 3 ? Takiej prostej drogi nie ma, trzeba chyba trochę kręcić by na obwodnicę wyskoczyć ?

Dziękuję z góry
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2009 09:57

bro napisał(a):....A powiedzcie mi jeszcze jak się dostać na ten odcinek M0 ? Drogą nr 3 ? Takiej prostej drogi nie ma, trzeba chyba trochę kręcić by na obwodnicę wyskoczyć ?....

Nie kombinuj jak koń pod górkę tylko jedź przed siebie.
Do Budapesztu dojeźdzasz M-3 (droga nr 3 to droga równoległa do autostrady).
Na obwodnicę M-0 wjeźdzasz wg wskazań drogowskazów - żadnej filozofii ani problemu w tym nie ma - oznakowanie dróg jest perfekcyjne, żadnej mapy czy innego gpsa nie potrzeba Ci żeby wjechać na obwodnicę.
gee_gee
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gee_gee » 18.08.2009 15:10

My jedziemy w nocy - mysle ze Budapeszt bedziemy mijac kolo 3, 4 nad ranem wiec na pewno bedziemy sie "pchac" przez miasto :) skoro krocej i korkow byc nie powinno to sprobujemy :))
robertf34
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertf34 » 01.09.2009 14:43

Jechałem przez Budapeszt w niedzielę w godzinach popołudniowych, w centrum o tej porze w dni wolne od pracy ruch niewielki-przejazd bardzo przyjemny.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone