jgx1 napisał(a):Witam, w połowie miesiąca jade do Orebica - czyli mam jechac do konca do Vrgorac zjeżdzam i dalej jak mam jechać na dół na Ploce i póżniej 8 czy 62 przez Kula Norinska i dopiero na 8?
Marsallah napisał(a):jgx1 napisał(a):Witam, w połowie miesiąca jade do Orebica - czyli mam jechac do konca do Vrgorac zjeżdzam i dalej jak mam jechać na dół na Ploce i póżniej 8 czy 62 przez Kula Norinska i dopiero na 8?
Ja jechałem z Vrgorac na Ploce i stamtąd cały czas Jadranką, czyli 8. We Vrgorac uważaj, bo na Dubrovnik kierują przez Metković (prosto), a na Ploce skręcasz (na głównym skrzyżowaniu, na światłach) w prawo. Jak ta droga się skończy, dojeżdżasz do T (lewo-prawo), dajesz w lewo i potem trzymasz się już znaków na Dubrovnik. Za stacją INA w msc. Zaton Doli masz znak w prawo na Orebić, Korculę i Mljet.
krbaton napisał(a):Kolego nie wprowadzaj w błąd !!
Oczywiście należy jechać na Dubrownik czyli prosto a nie lokalną drogą ( może ktoś to lubi albo korzysta z AutoMapy )
Droga D62 przebiega właściwie po granicy HR i BIH( tam to są dopiero widoczki ) przez Veliki Prolog i Mali Prolog gdzie skręcamy na drogę D513 z której to skręcamy w nową drogę do Ploce.
Marsallah napisał(a):krbaton napisał(a):Kolego nie wprowadzaj w błąd !!
Oczywiście należy jechać na Dubrownik czyli prosto a nie lokalną drogą ( może ktoś to lubi albo korzysta z AutoMapy )
Droga D62 przebiega właściwie po granicy HR i BIH( tam to są dopiero widoczki ) przez Veliki Prolog i Mali Prolog gdzie skręcamy na drogę D513 z której to skręcamy w nową drogę do Ploce.
Mea culpa, ja pojechałem na czuja, bo mi się ten Metković nie podobał, gps wysiadł (i tak go często nie słucham), a mapę Chorwacji miałem pod ręką taką...ogólną
W każdym razie, ja pojechałem tą lokalną, b. ciekawą, ale za znakami pewnie prędzej. Tak czy siak, dojedziesz do celu
Thx za sprostowanie, krbaton.
Marsallah napisał(a):Hehe ^^
Żona mi przypomniała właśnie, że myśmy rozważali także prom z Ploce do Trpanj, dlatego pojechaliśmy we Vrgoracu w prawo, bo uznałem, że to właściwy kierunek. Teraz, jak patrzę na mapę, to widzę, że i jadąc po na Metković/Dubrovnik dojechałbym do Ploce.
W sumie to ciekawa trasa była, ładne widoki
rych19 napisał(a):Pytanko jaki jest sumaryczny koszt przejazdu z Zagrzebia do końca autostrady A1 do Ravca lub Vrgorac?Z góry dzięki żaden znaleziony kalkulator opłat tak daleko nie sięgał
Mosqito napisał(a):rych19 napisał(a):Pytanko jaki jest sumaryczny koszt przejazdu z Zagrzebia do końca autostrady A1 do Ravca lub Vrgorac?Z góry dzięki żaden znaleziony kalkulator opłat tak daleko nie sięgał
Tutaj masz cały cennik A1: http://www.hac.hr/hr/cestarina/cjenik/cjenik4/
noyle napisał(a):Mosqito napisał(a):rych19 napisał(a):Pytanko jaki jest sumaryczny koszt przejazdu z Zagrzebia do końca autostrady A1 do Ravca lub Vrgorac?Z góry dzięki żaden znaleziony kalkulator opłat tak daleko nie sięgał
Tutaj masz cały cennik A1: http://www.hac.hr/hr/cestarina/cjenik/cjenik4/
A co się stało z mapą na tej stronie? Czy tylko ja jej nie mogę znaleźć?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi