Sytuacja związana z SARS Cov-2 i praktycznie lockdown na ..... nie wiadomo ile miesięcy lat sprowokowały mnie do utworzenia nowego - starego wątku. Będę tu zamieszczał zdjęcia z różnych miejsc, które kiedyś odwiedziłem....
Także z wątku Montana on Tour, w którym straciłem 95% zdjęć.....
Można komentować, ale nie trzeba...
Na początek
1. Miasto MIAST - widok z kopułki Bazyliki Św. Piotra. Rzym. Nie być - nie można
2. Il Duomo Firenze - klasyka piękna, obiekt jakby z klocków, a jednak prawdziwy.
3. Rodos - Tsampika Beach. Widok z góry świetny, na dole też miło, najcieplejsza woda ever
4. Drezno - nad Łabą. Cud architektury, odbudowany z gruzów, no i te przestrzenie nad Łabą
5. Poranny Asyż - Jeśli Asyż to zaplanujcie też nocleg, pustki wieczorem oraz rano - niezapomniane!
6. Matera - Sassi. Jedyne takie miejsce w Europie z takim klimatem. Koniecznie także wieczorem!
7. Szkocja - Onich (nad Loch Linnhe). Ot, zwykły szkocki jesienny widoczek
8. Mezquita Cathedral - Cordoba. Klasa 0 i to przez duże 0. Kopary i wszystkie inne opada w środku.
9. Bath (Anglia) - Katedra. Klasyka angielskiego gotyku w najlepszym wydaniu.
10. Sycylia - Agrigento (Tempio della Concordia). Jedna z najlepiej zachowanych świątyń na świecie.
11. Londyn - The City. Wiele wieków pomieszane z nowoczesnością. Lektura obowiązkowa w stolicy Anglii.
12. Francja - Canyon du Verdon. Cud natury i różnorodność kolorów. Ciepła woda!
13. Szkocja - Wester Ross (Torridon). Niezrównane widoki, tym bardziej jeśli wyjątkowo dopisze pogoda
14. Granada - Alhambra. Chyba top topów jeśli chodzi o zabytkowe kompleksy składające się z wielu zabytków. Wspaniałości!
15. San Andres, Teneryfa - miasteczko z klocków przy 2-kilometrowej płazy Las Teresitas
16. Sardynia - La Pelosa - wyspa pięknych plaż
17. Lizbona - kto nie był - do nadrobienia
18. Portugalia - Cabo de Roca - najdalej wysunięty na zachód punkt kontynentalnej Europy
19. Gran Canaria - Puerto de Mogan - cudowne małe miasteczko nad oceanem
20. Pont du Gard - Langwedocja (Francja) - jeden z największych i najlepiej zachowanych rzymskich akweduktów