Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowy....Montana on Tour - różne destynacje

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
tony montana
Weteran
Re: Nowy....Montana on Tour

Postnapisał(a) tony montana » 02.11.2020 16:59

Mikromir napisał(a):Bardzo inspirujące...
Będę zaglądać.

P.S. Wczoraj odwiedziłam Kraków. Wawel - prawie pusty. Przez jakieś 20 ostatnich lat nie zajrzeliśmy do katedry, bo zawsze były tłumy i długa kolejka. Wczoraj - prawie sami w katedrze, krypcie, sami przy dzwonie Zygmunta... Bezcenne, a jednak tak smutne... :(

Hej, niedługo w ogóle zamkną.... :(

Nefer napisał(a):Przyjemnie popatrzeć, zwłaszcza że tylko pojedyncze miejsca miałem okazję widzieć w realu.

Ja pewnie nie widziałem części "Twoich" miejsc

piotrf napisał(a):Piękny mix :D , do tego w większości z miejsc , które lubię , albo takich , których jeszcze nie poznałem
Będę śledził z przyjemnością

Pozdrawiam
Piotr

Zapraszam Piotrze jak zwykle :)

piekara114 napisał(a): To ja chyba mam szczęście, bo trafiam do Katedry jak tłumów nie ma...może nie jest całkiem pusto, ale nie wpadam na ludzi w czasie wizyt tam....

U mnie zawsze było sporo ludzi
:papa:
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 02.11.2020 17:21

41. Monachium - Muzeum BMW (i nie tylko bo są tu wszystkie marki należące do koncernu)
Obrazek

42. Salo nad Gardą (to Salo od Republiki Salo Benito Mussoliniego)
Obrazek

43. Lindos (Rodos, Greece) - Restauracje na dachach domów
Obrazek

44. Okolice Larnaki - Cypr - zima 2013
Obrazek

45. Lido dei Pirati - Porto Cesareo (Apulia. Italia)
Obrazek

46. Pomnik Williama Wallace'a - Stirling, Szkocja
Obrazek

47. Łuk Tryumfalny w Orange (Prowansja, Francja)
Obrazek

48. Alhambra - Granada, w tle Masyw Sierra Nevada (prawie 3500 m n.p.m)
Obrazek

49. Plaża w Tropea, Kalabria
Obrazek

50. Sanktuarium w Kalwarii Zebrzydowskiej (Polsza)
Obrazek

tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 06.11.2020 10:54

51. Wulkan El Teide (Teneryfa) widziany z interioru Gran Canarii - zoomy są niezapomniane!
Obrazek

52. Łeb potwora ("dłoń potworaa..... rozrywa mój brzuuuch....") - krater Wezuwiusza (okolice Neapolu, Kampania, IT)
Obrazek

53. Kreta - Malia - widok na plażę z drogi do Pałacu z okresu minojskiego (ok. 5000 lat temu)
Obrazek

54. Kazimierz Dolny (Polsza) - Rynek i jedna ze stylowych kamienic tamże.
Obrazek

55. Noto - Sycylia - Il centro storico, Perła Sycylii (obok Taorminy) z najwspanialszą ulicą barokową na świecie
Obrazek

56. Castelsardo - północna Sardynia, magiczne małe stare miasto na wzgórzu, bardziej nowoczesne poniżej niego, pyszna pizza a do niej lemonowe (jeśli prowadzisz) piwo Ichnusa.
Obrazek

57. Styl a la Wyspy Kanaryjskie w Wejherowie, bardzo niedoceniane miasto z dużą ilością fajnych miejsc.
Obrazek

58. Los Gigantes - kilkusetmetrowe klify na zachodzie Teneryfy, najczęściej leci się wzdłuż nich (jeśli lecicie nad La Gomerą, a tak najczęściej się ląduje na Tene)
Obrazek

59. Szczyty Sierra Nevada (prawie 3.500 m n.p.m.), Andaluzja, nad miasteczkiem o tej samej nazwie, jednego dnia 20 stopni w Alhambrze, na jego koniec około 0 w odległości kilkunastu km w linii prostej)
Obrazek

60. Quiraing - Isle of Skye, Scotland - przestrzenie i potęga natury, super szlaki do trekkingu tu są!
Obrazek

:lol:
Nefer
Koneser

Postnapisał(a) Nefer » 06.11.2020 13:36

tony montana napisał(a):
Nefer napisał(a):Przyjemnie popatrzeć, zwłaszcza że tylko pojedyncze miejsca miałem okazję widzieć w realu.

Pewnie tak :wink: .

Kolejny odcinek też bardzo fajny.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.11.2020 13:39

Ciekawy miks zdjęciowy :lol: :idea:
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 07.11.2020 10:39

Nefer napisał(a):
tony montana napisał(a):

Pewnie tak :wink: .

Kolejny odcinek też bardzo fajny.

Dzięki, jest trochę fajnych miejsc w tej Europie :)

Janusz Bajcer napisał(a):Ciekawy miks zdjęciowy :lol: :idea:

Z dosyć rozstrzelonych lokalizacji
CROberto
Cromaniak

Postnapisał(a) CROberto » 07.11.2020 10:50

tony montana napisał(a):

Nie szkodzi...
Udał Ci się, ten miszmasz. :)
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 09.11.2020 16:55

CROberto napisał(a):
tony montana napisał(a):

Nie szkodzi...
Udał Ci się, ten miszmasz. :)

Miszmaszu zaraz cd :)
ajdadi
Weteran

Postnapisał(a) ajdadi » 09.11.2020 16:59

W takim razie czekam na cd miszmaszu :wink: :papa:
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 09.11.2020 17:16

61 i 62. Chyba ostatnie grzyby w tym roku. 8 listopad. Stilo. Polonia. :lool: :hearts:
Obrazek

Obrazek

63. Stonehenge. UK. Różnie mówią - że warto i nie warto, ale przejeżdżać A303 i nie zajrzeć (choć b. drogo!) to byłby skandal
Obrazek

64. Okolice Valensole. Prowansja - w drodze do Canyon du Verdon - lipcowe pola lawendy
Obrazek

65. Marina di Pulsano (Golfo di Taranto - Morze Jońskie) - jedna z boskich zatoczek Apulii (blisko Taranto)
Obrazek

66. Los Cristianos - południe Teneryfy. Raj, gdyby nie betony, ale i tak ładnie
Obrazek

67. Laguna Balos ze szczytu wyspy Gramvousa (zamek), Kreta
Obrazek

68. Monastero dei Benedettini di San Nicolò l'Arena. Katania, Sycylia - obiekt niepodobny do niczego. Ale z czego zbudowany!
Obrazek

69. Mikulov. Il Castello
Obrazek

70. Palacio Nacional Sintra (XV wiek - styl manueliński) - mieście przepięknych kolorów
Obrazek

tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 10.11.2020 17:45

71. Urbino (IT) - Palazzo Ducale, Renesansowy pałac książęcy z wieżyczkami, siedziba Galerii Narodowej muzeum sztuki
Obrazek

72. Petra tou Romiou - Skała Afrodyty, Cypr - to tu wg legendy z morskiej piany wyłoniła się Afrodyta
Obrazek

73. Skalisty krajobraz z westernów Sergio Leone - okolice Tabernas, Prowincja Almeria, Spain
Obrazek

74. Zorbas Beach - Kreta. To tutaj tańczyli Zorbę w filmie
Obrazek

75. Katedra Najświętszej Marii Panny w Sewilli - Miejsce spoczynku Krzysztofa Kolumba (a przynajmniej części jego szczątków)
Obrazek

8) :boss: :roll:
ajdadi
Weteran

Postnapisał(a) ajdadi » 10.11.2020 18:13

Takie miszmasze :wink: to ja rozumiem :papa:
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 12.11.2020 09:58

ajdadi napisał(a):Takie miszmasze :wink: to ja rozumiem :papa:

Dla każdego coś miłego .. ;)
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 12.11.2020 10:13

76. Szkocja, Highlands, Loch Etive - w Glen Etive, w tej dolinie kręcili fragmenty "Skyfall" Bonda
Obrazek

77. Murcia, Hiszpania, Katedra, mieszanka stylów, nazywaną niekiedy śródziemnomorskim gotykiem, fasada barokowa, ale dzieło. Z Murcji pochodzi m.in. Alejandro Valverde - mistrz świata w Kolarstwie (40.)
Obrazek

78. Bova, Calabria. Samo południe włoskiej stopy, to tutaj zaczynają się Apeniny jako Aspromonte.
Obrazek

79. Południowy - zachód Krety, Paleochora - w tamtym kierunku Wąwóz Samaria
Obrazek

80. Malta - nieistniejący już skalny na Gozo - Azure Window
Obrazek

:roll: :oczko_usmiech:
ajdadi
Weteran

Postnapisał(a) ajdadi » 12.11.2020 16:17

tony montana napisał(a):
Dla każdego coś miłego .. ;)

No ba :wink: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nowy....Montana on Tour - różne destynacje - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies