Witam
Naprawde mamy jeszcze duzo do zrobienia w tym kraju.
Z Suwalk do Mikulova 14 godzin z dzieciakami? Musisz naprawde kochac Chorwacje.
Pozdrawiam
Raul73 napisał(a):waldis, nie czepiaj się. Słowo "autobahn" jest bardzo często używane w języku polskim i już dawno nikogo nie razi. Nie zdziwię się jeśli niedługo do powszechnego użytku wejdzie również słowa "autocesta". Niech tylko jeszcze więcej ludzi jeździ na Chorwację!
Kynio napisał(a): Jadac od Polski wszedzie zanim wjedziemy na wegierska autostrade trzeba jechac troche zwykłymi drogami krajowymi, przy których sa stacje MOL.
zonatyfacet1 napisał(a):Raul73 napisał(a):waldis, nie czepiaj się. Słowo "autobahn" jest bardzo często używane w języku polskim i już dawno nikogo nie razi. Nie zdziwię się jeśli niedługo do powszechnego użytku wejdzie również słowa "autocesta". Niech tylko jeszcze więcej ludzi jeździ na Chorwację!
waldis to stary gorol
Raul73 napisał(a):zonatyfacet1 napisał(a):Raul73 napisał(a):waldis, nie czepiaj się. Słowo "autobahn" jest bardzo często używane w języku polskim i już dawno nikogo nie razi. Nie zdziwię się jeśli niedługo do powszechnego użytku wejdzie również słowa "autocesta". Niech tylko jeszcze więcej ludzi jeździ na Chorwację!
waldis to stary gorol
Ja też jestem gorol! A jednak "autobahn" mnie nie razi, sam tego słowa nieraz używam w odniesieniu do austriackich i niemieckich autostrad. To normalne że takie słowa wchodzą do języka polskiego.
Domyślam się że na Śląsku często używacie "autobahn"? Trochę się śląskiej mowy nauczyłem, bo często odwiedzam park w Chorzowie - najpiękniejsze miejsce w Polsce!
Raul73 napisał(a):zonatyfacet1 napisał(a):Raul73 napisał(a):waldis, nie czepiaj się. Słowo "autobahn" jest bardzo często używane w języku polskim i już dawno nikogo nie razi. Nie zdziwię się jeśli niedługo do powszechnego użytku wejdzie również słowa "autocesta". Niech tylko jeszcze więcej ludzi jeździ na Chorwację!
waldis to stary gorol
Ja też jestem gorol! A jednak "autobahn" mnie nie razi, sam tego słowa nieraz używam w odniesieniu do austriackich i niemieckich autostrad. To normalne że takie słowa wchodzą do języka polskiego.
Domyślam się że na Śląsku często używacie "autobahn"? Trochę się śląskiej mowy nauczyłem, bo często odwiedzam park w Chorzowie - najpiękniejsze miejsce w Polsce!
Greg69 napisał(a):Waldis - a jak to wygląda u Was na Wybrzeżu? Chyba nieźle: A1 kończą, S7 się buduje - super.
Greg69 napisał(a): Myślę, że najdalej za 3-4 lata dojedziesz kompletną A1 do Bohumina, czyli miodzio jazda do CRO. Trudno, trochę to będzie kosztować - zapewne około 100-150 zł.
piotrulex napisał(a):... albo mam pecha albo nie potrafimy budowac autostrad ...
Autostrada od Ostravy do Brna jest już cała
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi