Już weszło w życie, działa bez zarzutu, winietkę kupiłem przez internet, zapłaciłem kartą.
Obsługa jest po polsku.
Zaraz dostałem maila z winietkę, wydrukowałem ją, schowałem do auta i finito
pablos77 napisał(a):Dokładnie e-winieta jak u naszych bratankow. O tyle dobre że policja nie będzie mogła się przyczepić, że źle przyklejona.
Kiedy to wchodzi w życie?
trajano napisał(a):Czyli rozumiem, że będzie tak, że policja będzie sprawdząć mój nr. rejestracyjny w swojej bazie, i już nie będą sprawdzać czy coś przyklejone jest na szybie?
Janusz Bajcer napisał(a):Kontrole będą się odbywały na dwa sposoby - przy pomocy systemu kamer na bramkach i mobilnych kamer na samochodach.
loyd napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Kontrole będą się odbywały na dwa sposoby - przy pomocy systemu kamer na bramkach i mobilnych kamer na samochodach.
A niby jak ta kamera ma "wyłapać" auto bez winiety, skoro winieta będzie wydrukowana leżała w schowku ?
No chyba, że takie kamery za....e Słoweńcy sobie zafundują
Lednice napisał(a):Już weszło w życie, działa bez zarzutu, winietkę kupiłem przez internet, zapłaciłem kartą.
Obsługa jest po polsku.
Yacek71 napisał(a):loyd kamery będą czytały numery rejestracyjne auta i sprawdzały czy na te numery jest wykupiona winieta.
płaciłeś kredytówką czy zwykłą płatniczą za pomocą kodu do transakcji internetowych?Lednice napisał(a):Już weszło w życie, działa bez zarzutu, winietkę kupiłem przez internet, zapłaciłem kartą.
Obsługa jest po polsku.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi