Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

novalja - ceny kampingow

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kamil3001
Turysta
novalja - ceny kampingow

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil3001 » 20.05.2011 15:02

Witam!
W sierpniu poraz pierwszy wybieramy sie ze znajomymi do Chorwacj, chcielibysmy jechac własnie do Novalja(ze wzgledu na jej imprezowe uroki). Szukamy jakiegos w miare taniego i przyzwoitego kampingu, na forum znalazłem pare adresow ale nie we wszystkich podane sa ceny i standardy. Wiec stworzmy moze małe vademecum wiedzy apropo kampingow w tej okolicy. Ja oczywisci po powrocie dorzuce od siebie co tylko bede mogł a teraz licze na wasza pomoc.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 20.05.2011 15:37

Może więc warto zajrzeć na strony internetowe tychże?
Pozdrawiam
teofil
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) teofil » 25.05.2011 15:43

Witam. Ja też się wybieram w tym roku do Novalji i chętnie bym się poradził osób które już tam były, który kemping wybrać, a który nie.

@ kamil3001 jak możesz to podeślij mi swoje namiary na kempingi. pozdro.
kamil3001
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil3001 » 29.05.2011 13:26

Prosze bardzo:
-kamping Strasko - http://www.turno.hr/en/campsite_strasko_croatia.html
-kamping Simuni - http://www.camping-simuni.hr/eng/prices.php
Chodz ten drugi jest kawałek od plazy Zrce, przynajmniej tak wynika z mapy. A jesli chodzi o jakies mniejsze prywatne kampingi to nie mam pojecia...
teofil
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) teofil » 20.06.2011 14:18

Ktoś już odwiedził w tym sezonie Strasko? Co tam słychać?
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 20.06.2011 15:16

Czy na Simuni lub Strasko znajdę spokojne miejsce żeby mozna było spokojnie w nocy pospać ?
Jadę z juniorem 4 lata i te kempingi wizualnie i wyposażeniowo bardzo mi odpowiadają ale chciałbym jak najbardziej uniknąć hałasów z dyskotek czy głośnych "youngster'ów" :roll:
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 29.06.2011 17:54

byłem z juniorem 3 lata w Strasko i był najgłosniejszy w okolicy.

Obecnie pół campingu już zajęta przez mobile home (ponad 1000 szt. nowych!). Wygląda, że robią się na najbardziej exclusive camping w HR.

Dla mnie Strasko jest the best i kropka. Zjechałem w tym roku CRO od Omisza przez Trogir, okrug, Novalię, Crikvenice, KRK, Pulę i Rovinij i dla mnie Strasko jest bezkonkurencyjne. Każdy ma jednak swój gust i to co dla mnie najlepsze komu innemu może nie pasowac.

Polecamy animacje - tance w wodzie koło południa, opiekę nad dziećmi - godzina zabaw koło 17 i dicho dla dzieci codziennie od 19. Naprawde jest sympatycznie.
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 29.06.2011 18:16

Sorki, nie przeczytałem pierwszego postu.

Jeżeli chcecie w miarę tanio to przykro mi to stwierdzić ale pokoje na mieście są tańsze niż ten camping.

Radziłbym też szukać w Gajac (najbliżej Zrce). Camping Strasko jest super ale raczej do tanich nie należy (podobnie jak simuni).

Dimuni odpada ze względu na transport do Zrce. Busiki kursują wyłącznie z Gajac i centrum Novalja. No chyba że coś się zmieniło w Simuni....
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 30.06.2011 07:58

lulmar napisał(a):byłem z juniorem 3 lata w Strasko i był najgłosniejszy w okolicy.

No to Strasko raczej odpada dla nas - hałas w nocy to potencjalne problemy z młodym, a ja sie lubie wyspać ;)
Wiec uderzamy najpierw do Simuni, a do Strasko pojade na rekonesans.
Ceny mają dla mnie drugorzędne znaczenie - w zasadzie wszystkie fajne kampy w CRO to powyzej 40 EUR za 3 osoby...
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 30.06.2011 10:29

Kichol napisał(a):
lulmar napisał(a):byłem z juniorem 3 lata w Strasko i był najgłosniejszy w okolicy.

No to Strasko raczej odpada dla nas - hałas w nocy to potencjalne problemy z młodym, a ja sie lubie wyspać ;)
Wiec uderzamy najpierw do Simuni, a do Strasko pojade na rekonesans.
Ceny mają dla mnie drugorzędne znaczenie - w zasadzie wszystkie fajne kampy w CRO to powyzej 40 EUR za 3 osoby...

Miałem na myśli że mój junior był najgłosniejszy ;-) Nie ma to jak sugerować się radami z forum :twisted: :twisted: :twisted:

Nasz synek nigdy wczesniej i nigdy później nie spał tak dobrze jak w Strasko. Pierwszy raz zasypiał we własnym pokoju (3lata) i w nocy nie przychodził do mamusi.

Inna sprawa, że ja mieszczuch, dla mnie każdy camping w Chorwacji to cisza i spokój, nie umiem sobie nawet wyobrazić żeby było inaczej.

Simuni jest super jeżeli ktoś zamierza spędzać całą dobę na terenie campingu. Straszko jest ok. 2km. od miasta da radę codziennie wieczorem zrobić sobie spacerek do cywilizacji.
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 30.06.2011 11:20

lulmar napisał(a):Miałem na myśli że mój junior był najgłosniejszy ;-)

A no to zmienia postac rzeczy :)
Mam nadzieje ze nie jedziesz z nim w ten weekend na Pag :lol: heheh 8)

Podjade w takim razie na jeden i drugi camp i wybierzemy w demokratycznym głosowaniu gdzie zostajemy :P
thx za info !
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2011 11:27

Kichol napisał(a):.....Strasko znajdę spokojne miejsce żeby mozna było spokojnie w nocy pospać ?Jadę z juniorem 4 lata i te kempingi wizualnie i wyposażeniowo bardzo mi odpowiadają ale chciałbym jak najbardziej uniknąć hałasów z dyskotek czy głośnych "youngster'ów" :roll:

Jest tak spokojnie, że od 23,00 do 6 ,00 (7,00) nie wpuszczaja aut na kempingu.
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 30.06.2011 12:36

smoki3 napisał(a):
Kichol napisał(a):.....Strasko znajdę spokojne miejsce żeby mozna było spokojnie w nocy pospać ?Jadę z juniorem 4 lata i te kempingi wizualnie i wyposażeniowo bardzo mi odpowiadają ale chciałbym jak najbardziej uniknąć hałasów z dyskotek czy głośnych "youngster'ów" :roll:

Jest tak spokojnie, że od 23,00 do 6 ,00 (7,00) nie wpuszczaja aut na kempingu.

podobnie jak w zdecydowanej większości lepszych campingów.
teofil
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) teofil » 08.07.2011 09:30

lulmar napisał(a):Radziłbym też szukać w Gajac (najbliżej Zrce). Camping Strasko jest super ale raczej do tanich nie należy (podobnie jak simuni).

Czy ktoś ma jakieś namiary na camping w Gajac? Istnieje tam chociaż jeden camping?

Patrzę na mapę i blisko plaży Zrce jest również Caska. Czy tam jest może jakiś camping?

Z góry dzięki za info od mega explorerów i ekspertów wyspy Pag :)
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 08.07.2011 10:07

W Gajac nie ma campingu

Powrót do Kempingi

novalja - ceny kampingow
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone