Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Novalija, Crikvenica, Trogir - czerwiec 2011

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lulmar
Croentuzjasta
Novalija, Crikvenica, Trogir - czerwiec 2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 18.04.2011 16:19

Może trochę nie po kolei ale w tym czasie będę urzędował w tych lokalizacjach wraz z żona i trzyletnim wesołym rozrabiaką.

Szczególnie nie mogę się doczekać extra bungalowów w Novalji.

Moje pytanie brzmi? Czy w tym terminie ktoś może również się wybiera w te okolice? miło czasem móc do kogoś się po Polsku odezwać ;-)

pozdrawiam :P
wierny62
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierny62 » 18.04.2011 21:37

lulmar napisał(a):Może trochę nie po kolei ale w tym czasie będę urzędował w tych lokalizacjach wraz z żona i trzyletnim wesołym rozrabiaką.

Szczególnie nie mogę się doczekać extra bungalowów w Novalji.

Moje pytanie brzmi? Czy w tym terminie ktoś może również się wybiera w te okolice? miło czasem móc do kogoś się po Polsku odezwać ;-)

pozdrawiam :P

od 7 ale lipca - Novalja :)
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 19.04.2011 09:10

niestety wtedy już będę z powrotem w domku
bobemce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bobemce » 19.04.2011 10:09

Bez obaw, większość narodu Afryka Północna odstraszyła w tym roku, więc będziesz miał do kogo się po polsku odezwać. Zwłaszcza w Novalji, gdzie na brak ludzi narzekać raczej nie będziesz :) No chyba, że ci wszyscy ludzie do Zakopanego i Międzyzdrojów pojadą zamiast do Hurghady 8)
serwek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) serwek » 23.04.2011 22:02

Witaj Kolego "Lulmar"
My jedziemy:
- także po raz pierwszy,
- w terminie na 25.06.2011 ( już w Czarnogórze) czyli będziemy się zbierać w granicach 21-23.06.2011
- także z Warszawy ! (Łomianki)
- także z dzieciakami (2-ka)
- docelowo: Czarnogóra, przez Chorwację...
- po drodze przystanki, nocleg... !

Nie wiemy jeszcze dokładnie jaką trasą ale rozważamy chyba jednak przez: Słowację, Austrię...
Powrót może inaczej...

Miło wiedzieć, że po drodze Ktoś jedzie z Polski, raźniej...! :)

(Mamy w samochodzie CB radio tylko nie wiem na którym kanale wołać rodaków na trasie)

Pozdrawiam
"serwek" ;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 23.04.2011 22:13

serwek napisał(a):(Mamy w samochodzie CB radio tylko nie wiem na którym kanale wołać rodaków na trasie)

Na 28-ym.
Tylko że na Słowacji może jeszcze kogoś wywołasz......potem już błoga cisza , chyba że jakiś Tirowiec się trafi.
serwek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) serwek » 23.04.2011 22:22

Witam
A propos... Prawda to, że w Austrii to antenkę z dachu lepiej zdjąć i schować do bagażnika bo kontrolują aktualne homologacje tańszych skrzynek CB, "Made in China" ?
Pozdrawiam
"serwek" ;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 23.04.2011 22:31

serwek napisał(a):Witam
A propos... Prawda to, że w Austrii to antenkę z dachu lepiej zdjąć i schować do bagażnika bo kontrolują aktualne homologacje tańszych skrzynek CB, "Made in China" ?
Pozdrawiam
"serwek" ;)

Cb Radio W Chorwacji, Czechach, Austri
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 27.04.2011 12:42

serwek napisał(a):Witaj Kolego "Lulmar"
My jedziemy:
- także po raz pierwszy,

"serwek" ;)

Również witam. Nie pisałem, że po raz pierwszy. Może pierwszy po latach ale w CRO byłem już jakieś 10 razy. Do Czarnogóry były plany ale uległy zmianie.

Noclegi po drodze to Zagrzeb (2 dni) i Novalija (pierwsza meta). Jak dzieci małe to nawet moglibyśmy was przenocować. W końcu ja z Bielan i w Łomiankach często bywam :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi