Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Norwegian już sprzedaje bileciki na sezon 2010 :)

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 18.03.2010 12:25

tu wyczytałam.... i skojarzyłam, być może pochopnie wyciągnęłam wniosek.. teraz widzę, że nie ma tu wzmianki o przewoźniku...
Pozdrówki
Dopisane: sprawdziłam i rzeczywiście Norwegian w Dubrovniku jest po 14.00, ale w Splicie .. o 19.05.. nie o 19.30...
hm
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 18.03.2010 12:39

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):tu wyczytałam.... i skojarzyłam, być może pochopnie wyciągnęłam wniosek.. teraz widzę, że nie ma tu wzmianki o przewoźniku...
Pozdrówki

To może jeszcze pomęczę temat Hvaru bo nie chce tak od razu dać za wygraną. Ale z tego co sprawdzam terminy promów czy innych jednostek to Jadrolinija wbija mi kolejny nóż w plecy. Ich timetable na dzień, w którym miałbym powrót (14 sierpnia) świeci pustkami 8O Czy z Hvaru bądź Stari Gradu pływają jeszcze jakieś inne łajby niż Jadrolinja? Oczywiście do Splitu. Czytałem kiedyś o katamaranach ale zdaje się że strona tego przewoźnika nie działa. Pomocy!

Jadroliniję sprawdzam tutaj:
http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1304

Pozdrav :papa:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 18.03.2010 12:53

Już są rozkłady "tabelkowe" na lato tu
wybierz odpowiednią linię.
Nie chcę Cie rozczarować, ale na noc pływa tylko Jadolinija...
Prócz Jadrolinji na Hvar i Korčulę ze Splitu pływa krilo jet (teraz strona nie chce się otworzyć...), ale to Cię przy tak późnym lądowaniu nie ratuje...
A skąd ta rozbieżnośc danych jeśli chodzi o czas lądowania w Splicie? 19.05? 19.30?
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 18.03.2010 14:35

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Już są rozkłady "tabelkowe" na lato tu
wybierz odpowiednią linię.
Nie chcę Cie rozczarować, ale na noc pływa tylko Jadolinija...
Prócz Jadrolinji na Hvar i Korčulę ze Splitu pływa krilo jet (teraz strona nie chce się otworzyć...), ale to Cię przy tak późnym lądowaniu nie ratuje...
A skąd ta rozbieżnośc danych jeśli chodzi o czas lądowania w Splicie? 19.05? 19.30?

Rzeczywiście niebo nad Hvarem się rozchmurzyło :D Jak dobrze rozumiem to tutaj mamy napisane tylko godziny "odpływów"? Po lewej start rejsu ze Splitu po prawej start rejsu z Stari Gradu? Czy to tylko godziny wypłynięcia i cumowania z Splitu? http://www.jadrolinija.hr/pdfs/635.2010.ljeto.e.pdf

Rozbieżność czasowa.... rzeczywiście na stronie Norwegiana jest 19:05, a dam sobie ręke uciąć że na fly bodaj pl była 19:30. Dziękuje za spostrzegawczość. No właśnie a czy to 25 minut więcej pozwoliłoby mi wsiąść na to pływadło o 20:30?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 18.03.2010 14:56

Tak, w tabelce tylko godziny "startu" z obydwu portów...(pod tabelką info ile trwa rejs)
Tych 25 min. zawsze coś znaczy (ja sprawdzałam na stronie Norwegian).
Gdyby faktycznie lądowanie było zaraz po 19.00 naturalnie Twoje szanse rosą (ale tylko o ile skorzystasz z autobusów Croatia airlines - bo one jadą bezpośrednio do centrum, do portu, bez przystanków); autobus miejski (nr 37) często się zatrzymuje, a jego przystanek końcowy znajduje się jakieś 15 min. dobrego marszu do portu...
Problem w tym, że nie znajdziesz rozkładu jazdy autobusów Croatia Airlines. Jeżdzą mniej wiecej raz na godzinę a ich kursy uzaleznione są od lądowań samolotów rejsowych Croatia Airlines.
Także nikt nie da Ci gwarancji, że zdążysz na 20.30...
Pozdrawiam
lukman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukman » 18.03.2010 15:12

zawsze można przenocować w Kastel Stafilic (lotnisko Split), moim zdaniem bez problemu znajdziecie tam nocleg na jedną noc, a rano na spokojnie możecie podróżować dalej , ja bym polecił Primosten
pozdrawiam
mikibdg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikibdg » 18.03.2010 15:43

Ja wczoraj się zdecydowałem i kupiłem bilety na Norwegiana i zaklepałem noclegi w Seget Donji w Villa Kostović ( polecał jeden z forumowicżów). Nie wiem tylko, czy nie będziemy mieli problemu dojechać do kwatery wieczorem bo samolot jest dosyć późno
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 19.03.2010 17:35

A może poprosić właścicieli żeby po Was wyjechali?
mikibdg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikibdg » 19.03.2010 17:49

Jeżeli nie uda mi się zorientować w kwestii autobusów itd to pewnie w lipcu się odezwę do gospodarza z taką prośbą. Przez telefon wydawał się bardzo sympatyczny, a o autobusach mówił mi jak często jeżdżą i gdzie dokładnie wysiąść .... ale zapomniałem się spytać czy kursują wieczorami :lol:
pepe75
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepe75 » 29.03.2010 19:36

ja tam ryzykuje
lot już zarezerwowany co ma być to będzie!
jak nie wyjdzie norvegianem to jedziemy z samochodem! :)
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 29.03.2010 22:36

mikibdg napisał(a):Ja wczoraj się zdecydowałem i kupiłem bilety na Norwegiana i zaklepałem noclegi w Seget Donji w Villa Kostović ( polecał jeden z forumowicżów). Nie wiem tylko, czy nie będziemy mieli problemu dojechać do kwatery wieczorem bo samolot jest dosyć późno

Będę u Kostovića w lipcu. Pewnie na mojej stronie przeczytałeś o tej willi. Jeżdżę tam co roku. Mogę Ci pomóc z transportem z lotniska. Pisz do mnie na adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Pozdrawiam
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 30.03.2010 06:10

tak przewinąłem temat lotniczy ogólnie i ludziom z południa PL to się wcale nie kalkuluje, zwłaszcza gdy jedzie kilka osób, a "zarobek" godzinowy praktycznie żaden.
mikibdg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikibdg » 31.03.2010 07:40

Stary Chorwat napisał(a):
mikibdg napisał(a):Ja wczoraj się zdecydowałem i kupiłem bilety na Norwegiana i zaklepałem noclegi w Seget Donji w Villa Kostović ( polecał jeden z forumowicżów). Nie wiem tylko, czy nie będziemy mieli problemu dojechać do kwatery wieczorem bo samolot jest dosyć późno

Będę u Kostovića w lipcu. Pewnie na mojej stronie przeczytałeś o tej willi. Jeżdżę tam co roku. Mogę Ci pomóc z transportem z lotniska. Pisz do mnie na adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Pozdrawiam

Odezwałem się na e-mailu ;)

Marek masz racje, ale już np w przypadku podróży we dwójkę przy dobrej cenie biletów lotniczych i na dodatek nie będąc z południa Polski .... podróż samolotem to fajna alternatywa
bass
Globtroter
Norwegianem do Splitu

Nieprzeczytany postnapisał(a) bass » 14.04.2010 20:39

Witam!
Mam pytanie jak wygląda sprawa dostania się z lotniska autobusem do najbliższej miejscowości np. Trogir lub Split celem dalszej podróży do np. Tucepi? Czy leciał ktoś i przesiadał się na miejscu na autobus czy są częste połączenia które zatrzymują się koło lotniska?
Czy cena jaką wylicza kalkulator na stronie norwegiana jest juz ceną ostateczną czy muszę się liczyc jeszcze z jakimiś dodatkowymi kosztami ?
Dziekuje za wyrozumiałośc i proszę mi wierzyc przed zaozęniem tego wątku użyłem opcji szukaj
Dzięki
iltor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iltor » 14.04.2010 20:41

ja lecę
są opłaty :(
40 zł za bagaż, tylko podręczny jest free
40 zł za rezerwacje miejsca w samolocie
wiec mi wyszło w sierpniu za 2 osoby w 2 strony 1280 :(

a autobusy ponoc sa
ja sie wybieram do Ciovo i ponoc do Trogir autobus co 20 minut :) więc mam nadzieje ze nie bedzie zle :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Norwegian już sprzedaje bileciki na sezon 2010 :) - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone