Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Norwegia - kto był>?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
myzia
Globtroter
Norwegia - kto był>?

Nieprzeczytany postnapisał(a) myzia » 27.03.2002 12:58

..najwyżej admin zablokuje temat.......
W ubiegłe wakacje byłam w Chorwacji i przed wyjazdem często zagladałam na to forum i bardzo pomogły mi wiadomości tu zdobyte. Tegoroczne wakacje planuje spędzić mn w Norwegii. Oczywiście jedziemy z namiotem. Czy ktos wogóle tam był, może znacie ciekawe strony, bo sama niewiele znalazłam, a przynajmniej nie taka jak ta o Chorwacji :D

Liczę na pomoc
Dober

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dober » 27.03.2002 14:22

Spisz szybko, nim admin zablokuje ;-)))

http://dss.uninett.no/kart/norgeskartet/
http://www.tourist.no/
http://odin.dep.no

Spedzilem 4 tygodnie w Norwegii, z calych 6 w calej Skandyanwii. Jest wspaniale, pieknie, cudownie, zimno i drogo...
Jezeli potrzebujesz wiecej informacji (czytaj: praktycznych)-prosze na priv: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
Przemo :devil:
stary admin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary admin » 27.03.2002 16:07

Czemu miałbym blokować to forum? Przecież ono właśnie służy do rozmów na tematy tego typu :mg: .
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
Norwegia

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 27.05.2002 22:47

:D Ahoy to ja Waldek Dla myzi zobacz pod :www.studio-bugno.art.pl.
To mój przyjaciel podzieli się wrażeniami, znam Go. Pozdrawiam.
Jola
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola » 28.08.2002 15:43

Bylam w zeszlym roku. Polecam Northkap. wcale nie jest za zimno pod namiotem, pod warunkiem, ze masz dobry spiwur. A jak trafisz na dzien bez mgly (rzadko) to jest pieknie.
:D Nocowac mozna wszedzie nie trzeba szukac campow. Zreszta lepiej u kogos. Norwedzy wprawdzie nie sa tak mili i przyjazni jak Szwedzi, ale to tylko pozorne grubianstwo. Oni po prostu sa mrukliwi i malo mowni, to wcale nie znaczy, ze Cie nie lubia. Wrecz przeciwnie.
:? Polecam wedkowanie, ryb jest duzo i pyszne. To po morozce najtansze jedzenie, bo za darmo. Reszta straaasznie droga. :cry: My wszystko wiezlismy z Polski
kate8799
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate8799 » 13.12.2006 07:36

troche dawno sie temat zaczal, ale....:)

ja w Norwegii bylam w te wakacje-bylo cudonie:))!!! Najpierw ok miesiaca spedzilam Szwecji a potem kolo podbiegunowe i dalej - w strone Norwegii:))!!! Spanie w namiocie w jakims chyba rezerwacie czy cos, potem boskie fiordy...
Zwiedziłam Bodo(maja tam gaz do samochodu!!!!!) a pozniej pojechalismy fiordami w dół do Salstrumen. Podobno sa tam najwieksze wiry na swiecie! Polega to na tym, że prad najpierw plynie w jedna strone a potem natrag:)! Tyle ze jeszcze warunki atmosferyczne musza byc sprzyjajace;p zobaczylismy wiec ten moment kiedy to woda sie zatrzymuje i zaczyna plynac w przeciwnym kierunku-5 h czekania ale nawet warto bylo:)

potem wizyta w Trondheim-uwaga na parkingi(gratis tylko na jakies 20 min) nawet w weekend platne, co w Szwecji jest nie do pomyslenia:)
Skocznia robi wrazenie..choc myslalam ze jest to wiekszy obiekt:)

oj...no i znowu sie rozmarze....

to bylo cudowne, fantastyczne i bogate we wrazenia... choc to zaledwie 5 dni mojego zycia...:)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.12.2006 09:37

Kate ... zamiast się rozmarzać to relację smaruj :lol: i zdjęcia wklejaj jak ci te Fiordy z ręki nie chciały jeść :lol:
kate8799
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate8799 » 13.12.2006 09:59

a chetnie...tylko ze ja sie dopiero ucze co i jak tu dziala...i jeszcze nie obczailam jak sie wkleja obrazki...:( cos mi nie wychodzi z tym adresem czy nie wiem...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.12.2006 10:02

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=141407#141407 <--- tu masz instrukcję wklejania zdjęć ;), a pisać umiesz więc czekamy na Norwegię :D.

:papa:
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 13.12.2006 12:00

...rok temu pojechałem z 4 znajomych do Szwecji na "zbiór jagód"...Jagód było jak na lekarstwo a ceny niskie więc po paru dniach zrezygnowaliśmy z pobytu w kraju przypominającym nasze Mazury i stwierdzilismy że "po drodze" do Polski zajedziemy do Norwegii...przeżyliśmy przygody w Lillehammer, nocowalismy pod samym zniczem olimpijskim, wybralismy sie na lodowiec Jotunheimen i fiord Sognefjorden..."spotkalismy" najdluzszy tunel Europy i w drodze powrotnej naprawialismy instalacje LPG w Oslo...

...Norwegia jest przecudna, jedyne czego tam brakuje to południowych temperatur, ale widoki i życzliwość ludzi jest niesamowita...Planuje pojechać tam jeszcze raz dalej na północ (może Lofoty)...Uwielbiam piękne widoki a norweskie dorównują cudownym widokom chorwackim...
kate8799
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate8799 » 14.12.2006 06:34

hmmm...no to zraz zobaczymy co mi wyjdzie:)
kate8799
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate8799 » 14.12.2006 06:49

1)Obrazek
2)Obrazek
a teraz 2 zdjęcia robione prawieże w tym samym momencie, bo 1 jest robione z okna kierowcy, a 2 pasażera....
3)Obrazek
4)Obrazek

mnie tamtejsze widoki urzekły, ale wiadomo, że amatorski aparat nie w pełni to oddaje...;p
kate8799
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate8799 » 14.12.2006 06:52

a jeśli już mowa o Szwecji to oto reniferki w centrum miasta-po prawej już jest droga główna:))
Obrazek

dzięki Leszek za wskazówkę:))!!!!!
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 14.12.2006 10:47

W bardzo zamierzchlych czasach (91 i 92) bylem w Norwegii troche popracowac i troche poznac okolice i ludzi z roznych krajow. Raz kolo Lillehammer (obiekty olimpijskie dopiero sie budowaly) i raz pod Oslo. To prawda ze kraj bardzo drogi ale ludzie fajni i goscinni. Na polnocy nie bylem ale cale zycie mam przed soba :)
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 14.12.2006 11:46

Ja tez byłam chyba w tym samym czasie albo dwa, trzy lata później. I zanim pojechałam na Bałkany, myślałam, że to najcudowniejsze miejsce na świecie :lol: .
Był sierpień - dni bardzo długie, przebajeczne (PRZEBAJECZNE powtórzę :D ) krajobrazy, drogi jak stół , prowadzące na ichni "koniec świata" - wzdłuż i wzwyż :lol: ; bardzo sympatyczni, życzliwi ludzie - z jednym mankamentem - było ich tam poza miastami jak na lekarstwo :lol: i jak kogoś spotkaliśmy, to nawet przy marnej znajomosci angielskiego stawaliśmy na uszach żeby pogadać :lol: :lol: .

No i potwierdzam - potwornie drogie jedzenie. A poza tym było bardzo sterylnie wszędzie - tak, że przechodząc przez ulice, przychodziło też do głowy, żeby buty zdjąć :lol: :lol: :lol: .
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone