poniżej link z różnymi wariantami jazdy + promy...
http://evewnorwegii.blogspot.com/p/doja ... hodem.html
Morski Pas napisał(a):Sassnitz-Trelleborg to moim zdaniem najgorszy wariant ze wszystkich. Masz 100km więcej jazdy, a prom płynie tylko 4 godziny, więc nie odpoczniesz.
Morski Pas napisał(a):Chyba, że decyduje cena, to popatrz jeszcze na opcję Rostock-Gedser (auto+2osoby=80Euro) i mostem do Szwecji (45Euro). Przy okazji odwiedzisz Kopenhagę.
Sol-Wagon napisał(a):Ciekawa opcja to prom Kiel-Oslo...wprawdzie zajmuje to od 14:00 do 10:00 następnego dnia, ale...
Sol-Wagon napisał(a):poniżej link z różnymi wariantami jazdy + promy...
http://evewnorwegii.blogspot.com/p/doja ... hodem.html
MRK napisał(a):Morski, sorry za OT. Dawaj dalej fotki, opisy, praktycznie info itd. Wsio:).
Morski Pas napisał(a):Czy masz już wstępną listę miejsc, które chciałbyś zobaczyć?
Morski Pas napisał(a):Na jak długo planujesz wyjazd i w którym miesiącu?
MRK napisał(a):Chciałbym odwiedzić Nottoden z uwagi na pewne moje fascynacje muzyczne.
Olea Crøger (1801–1855), the daughter of a pastor from Heddal, Norway, collected and published old folk tunes. (cytat z Wikipedii)
MRK napisał(a):Wiem wiem... teraz się znowu zmieniło:). Pierwsza połowa czerwca, albo pierwsza połowa lipca. Zwariuję:). Poczekam jeszcze chwilę, bo nie wiadomo, co za chwilę znowu Jej szef wymyśli:/.
Jak słyszę: trzeba zaplanować urlopy na 2013r, to mnie krew zalewa! A skąd ja mam to wiedzieć? Na całe szczeście, nie zawsze się tego wszyscy trzymają.
Morski Pas napisał(a):MRK napisał(a):Chciałbym odwiedzić Nottoden z uwagi na pewne moje fascynacje muzyczne.
Zdradzisz co to za fascynacje? Pytam, bo przez Notodden często przejeżdżałem tranzytem (w tym roku 3 razy) i może warto się zatrzymać przy następnej okazji.
Morski Pas napisał(a):Trondheim w dwa tygodnie, bez sensu. Zajeździsz się.
Morski Pas napisał(a):[Dobra wiadomość jest taka, że w Norwegii biwakowanie na dziko jest oficjalnie dozwolone. Możesz postawić namiot na dwie doby gdzie chcesz, byle nie na czyimś na podwórku (oficjalnie jest napisane 150m od zabudowań) i nie na polu uprawnym. Jak widać, że jest kogo zapytać o zgodę, to warto zapytać, raczej nie odmówią.
Morski Pas napisał(a):W tym roku po raz pierwszy samochód zostawiłem w garażu i to było całkiem niegłupie posunięcie.
MRK napisał(a):Jedno z wcieleń tego Pana, to spokojniejsze. W wieku 16 lat założył zespół, który teraz uznawany jest za kultowy, a w wieku 18 lat wydał płytę, która już jest kanonem gatunku...
Kenik napisał(a):Przeczytalam i prawie nic się nie dowiedziałam.
Bardzo proszę autora wątku o jakieś naprowadzające punkciki ... co samochodem co pociągiem, lot skąd do ....
MRK napisał(a):wszelkie krainy z członem "fjord" w nazwie w pobliżu. Dużo tego przecież, więc i tak wszystkiego nie zobaczę:).