napisał(a) Karion » 04.04.2022 09:41
piekara114 napisał(a):Trzeba poznawać nowe miejsca
Ciekawa jestem Twojego porównania Czarnogóra vs. Chorwacja. Cenowo jak wygląda Twoje porównanie przy podobnych warunkach? Dużo taniej? 10,20%?
Tłumy pewnie podobne, obawiałabym się bardziej o przejrzystość wody.
Dla mnie Czarnogóra to knajpy -20/30% warzywa owoce - 20-30% ,kwatery -10-20% względem Chorwacji. Jeśli chcesz tanio to polecam Albanie. Zupełnie inny świat od Chorwacji i Czarnogóry, ale ta odmienność bardzo nam pasowała.
Jedzenie - 60-70% , owoce -60-70. Kwatery -10/20% w rejonie droższym okolice Dhermii.
W Czarnogórze byłem w czerwcu. W szczycie sezonu nie chciałbym sprawdzać miejsc parkingowych w popularnych miejscach i wzdłuż wybrzeża.Jeśli jest parking pod Pensjonatem i nie będziecie się za bardzo przemieszczać to ok. Ja w Czerwcu w Kotorze fartem znalazłem miejsce a nie było jeszcze tłumów. Ludzie w Czarnogórze i Albanii nie są zmanierowani. Gościnność,serdeczność i obsługa +.
Co do przejrzystości wody to jest przejrzysta na otwartym morzu za Kotorską. Trzeba zwrócić uwagę , że tam dno niekoniecznie muszą być białe kamulce tylko są czarne i szare ,ale jak snurkujesz to będzie ok . Nad samą zatoką Kotorską są miejsca gdzie woda jest ładna a kawałek wody jest muł przez dno zależy od miejsca. Jeśli szukasz wody kryształ to Kotorska średnio się nadaje.