Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi w Czarnogórze

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
slavko.v
Cromaniak
Re: noclegi w Czarnogórze w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 07.10.2017 14:39

Jak jadę do Czarnogóry próbuje mówić po serbsku... ( w sumie z dobrym skutkiem) choć niektórzy Polacy próbują mówić po angielsku lub niemiecku... oczywiście, że w restauracjach kelnerzy rozumieją podstawowe zwroty, ale doceniają i mają wielki szacunek do ludzi, którzy chociaż próbują mówić w ich języku.
mike_
Croentuzjasta
Re: noclegi w Czarnogórze w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 05.06.2018 13:37

Można jakoś zawsze się dogadać :) byle by pamiętać ze pravo to znaczy prosto, a polako to znaczy powoli haha :) goście którzy odwiedzają nasze apartamenty w Petrovac, często mylą te dwa słowa :)
Yaga23
Autostopowicz
Szukamy domu do wynajęcia w Czarnogórze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yaga23 » 15.06.2018 19:41

Hej,

Jak w temacie: szukamy całego domu do wynajęcia dla 8 osób w Czarnogórze w okresie 21-28 sierpnia. Nie mamy wybranego rejonu. Możecie coś polecić ?

Pozdrowienia
mike_
Croentuzjasta
Re: Szukamy domu do wynajęcia w Czarnogórze

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 20.06.2018 11:13

Yaga23 napisał(a):Hej,

Jak w temacie: szukamy całego domu do wynajęcia dla 8 osób w Czarnogórze w okresie 21-28 sierpnia. Nie mamy wybranego rejonu. Możecie coś polecić ?

Pozdrowienia

spoko wysłałem Ci info na maila :)
pachi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pachi » 05.07.2018 12:22

Wybieram się do Czarnogóry w terminie 6-13 sierpnia. Ląduję w Podgoricy.

Szukam noclegu. Najlepiej w miejscowości do której dojadę taksówką.

Nie znam Czarnogóry i nie wiem, jakie miejscowości są warte polecenia.

Wyjazd typowo na odpoczynek, plażowanie, dobra kuchnia może jedna wycieczka na cały dzień.

Czy w sezonie warto kupować przez booking, czy szukać coś na miejscu?

Ceny na booking znam, ale nie wiem, czy odbiegają one znacząco od tego co jest na miejscu.

Jeśli ktoś z was ma jakieś propozycje, chętnie skorzystam.
rzdrozny
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzdrozny » 06.07.2018 10:24

Jak taksówką z Podgoricy to na bogato:) Jak na bogato, to Budva - ichniejszy kurort. Polecam Dukley Gardens, genialnie położone apartamenty. Kiedyś może będzie nam dane tam pojechać:)

Generalnie, różnic wielkich między bookingiem, a innymi stronami nie zobaczysz. Porównywać trzeba jednak konkretne miejscówki. W zeszłym roku w bezpośrednim kontakcie właścicielka apartmana dała mi parę euro taniej niż na b.com.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 06.07.2018 11:11

Pojawił się problem, znajomi którzy z nami mieli jechać do Milica i Mrvica - Dobra Voda, mają rodzinne problemy i najprawdopodobniej nie pojadą do Czarnogóry w terminie 15.07-28.07, w tym momencie jeden apartament typu studio 2+2 byłby wolny.
(kuchnia, łazienka, balkon z widokiem na morze, parking, wi-fi, klimatyzacja, 10E dzień/osoba)
Dzisiaj wieczorem mają ostatecznie się określić czy jadą, czy nie jadą...
Osoby zainteresowane proszę o kontakt!
Nie przyjmuje żadnych wpłat, wszystko załatwiacie bezpośrednio z właścicielem Peterem Tomicem.
Pozdrawiam.
pachi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pachi » 09.07.2018 09:41

Apartament u Millica i Mrvica zarezerwowany. slavko.v wielkie dzięki.

Czy w Dobrej Vodzie jest jakaś komunikacja publiczna? Chciałbym na jeden dzień gdzieś pojechać np. do Baru.

Czy w hotelach można wykupić jakąś wycieczkę jednodniową?
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 09.07.2018 09:58

Hejhej! Jest komunikacja publiczna, można dojechać do Ulcinj i Baru, podejrzewam, że do dalej oddalonych miast również. Ulcinj jest ciekawszy od Baru... Można zamówić również wycieczki jednodniowe. Nie wiem ile może kosztować dojazd z Podgoricy do Dobre Vode, od 15.07 jestem u Petara mogę z nim pogadać czy jest w stanie ewentualnie załatwić transport i za ile... ewentualnie zapytaj go sam... ;-)
pozdrawiam
pachi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pachi » 09.07.2018 10:47

Z Lotniska do apartamentu, Peter chce 50 euro.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 09.07.2018 10:59

110 km tam i z powrotem + 5 E za tunel Sozina. Nie wiem czy za taksówkę zapłacisz mniej... chyba, że transportem publicznym... najprawdopodobniej można dojechać transportem publicznym (autobus, busy).
ciekawy link: https://www.suntransfers.com/pl/podgorica-lotnisko, pewnie w necie można poszukać coś taniej...
Ostatnio edytowano 09.07.2018 11:03 przez slavko.v, łącznie edytowano 1 raz
pachi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pachi » 09.07.2018 11:03

Jak przyjadę zdecyduję się na transport Petera, ponieważ późno ląduję i cena jest uczciwa, ale wracając wolałbym skorzystać z tańszej opcji.

Które z większych miast jest dobrze skomunikowane z Podgoricą? Chodzi mi o częste połączenia, tak abym ostatniego dnia mógł coś jeszcze zobaczyć i na spokojnie zdążyć na lotnisko. Z Podgoricy na lotnisko mogę wziąć taksówkę.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 09.07.2018 11:07

Pewnie Budva, Petrovac są dobrze skomunikowane z Podgorica... (tylko, że najpierw z Dobra Voda trzeba tam dojechać).
pachi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pachi » 10.07.2018 08:02

Czy w Dobrej Vodzie jest bankomat?
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 10.07.2018 08:06

Jak pojadę to sprawdzę... nie korzystałem nigdy tam z bankomatu. Jeżeli jest to może w hotelu Kalamper.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Noclegi w Czarnogórze - strona 40
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies