Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi w Czarnogórze

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
Użytkownik usunięty
Re: noclegi w Czarnogórze w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2017 09:47

slavko.v napisał(a):
Do Czarnogóry w ciemno można jechać, ale nigdy w lipcu ani w sierpniu..

slavko.v napisał(a):
. a ceny w Cro (noclegi i restauracje) 100 % wyższe niż w MNE.

slavko.v napisał(a):średnia cena noclegu w MNE (sezon) - ok. 10E/os., CRO - ok. 20E/os.
średnia cena dania obiadowego w MNE - ok. 5E, CRO - ok. 10E.

Powiedz mi po co pisać takie teksty,które ludzi mogą wprowadzić tylko w błąd .
Byłem w obu krajach i aż takich różnic nie zauważyłem
Za 5 euro to w czarnogórze to zjesz ichniejszego fast fooda a nie obiad.
Zgadza sie ,jest taniej ale bez przesady.
To samo z noclegami.W Czarnogórze płaciłem za 4 osoby 38 euro ale w Chorwacji za podobne warunki 50-60.
Co znaczy średnia cena 10 euro.
To znaczy,że jak znajdę za chwilę na bookingu za 15 euro nocleg,to też będzie za 5 aby wyszło.
To samo z nigdy w lipcu i w sierpniu.
W tym wątku jest sporo osób,które pojechały i nie miały problemów.
Może wybór jest mniejszy ale po co ta pewność
Po 25 sierpnia gwałtownie sie wyludniło.

Podoba Ci się w Czarnogórze -ok.Mi też ale nie przesadzajmy ,że tam jest tak naj,naj,naj.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 08.07.2017 17:34

nikogo nie wprowadzam w błąd... Może w Czarnogórze chodziłeś do jakiś drogich restauracji... Fast food w MNE kosztuje 2E, obiad mam na myśli danie obiadowe np. duże cevapcici, pljeskavica cena 5E, małe cevapcici, którym można się najeść było za 3E (takie są ceny w Dobra Voda w większości restauracji-np. Sidro, Plavi Jadran), W Dobra Voda byłem 2 lata temu i jadę w tym roku... nie jest to Makarska Rivera, ale coś mnie tam przyciąga...
Piszesz o bookingu... w bookingu rzeczywiście można czasem coś znaleźć w dobrej cenie, ale z reguły ceny są wysokie.
Ceny za noclegi, nie licząc Kotoru to 9-11E. Ceny w CRO za 4 os. w sezonie za 50-60E? większość cen oscyluje ok. 20E/osoba, taniej można, ale trzeba nieźle się naszukać. Większość noclegów ok. 20E od osoby. Fakt, płaciłem w CRO 29E za trzy osoby - w Molunat 3lata temu (kilka km od MNE).
A z jazdą w ciemno to Ty wprowadzasz w błąd, bo żeby znaleźć coś fajnego i w dobrej cenie, trzeba szybko rezerwować... ostatni tydzień sierpnia rzeczywiście jest luźniej. W każdym razie uważam, że w szczycie sezonu, który zaczyna się 01.07 lepiej mieć coś wcześniej zarezerwowane (masz prawo myśleć inaczej).
Podoba mi się i CRO i MNE, ale Chorwaci już dawno z cenami odlecieli... Nie da się do końca porównać CRO i MNE, ale oba kraje są urocze.
życzę wszystkim jadącym w ciemno poszukania w sezonie swojej wymarzonej i taniej kwatery, chyba, że ktoś ma dużo kasy, to na pewno coś poszuka!
pozdrawiam
andyrym
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andyrym » 14.08.2017 15:42

slavko.v napisał(a):nikogo nie wprowadzam w błąd... Może w Czarnogórze chodziłeś do jakiś drogich restauracji... Fast food w MNE kosztuje 2E, obiad mam na myśli danie obiadowe np. duże cevapcici, pljeskavica cena 5E, małe cevapcici, którym można się najeść było za 3E (takie są ceny w Dobra Voda w większości restauracji-np. Sidro, Plavi Jadran)...

...... my w tym roku pierwszy raz do Czarnogóry-Utjeha... już zaraz..18go, ale podpowiedzcie co za food tam serwują?
my raczej mięsne dania preferujemy... co próbować z takowych...?
co to jest te ...cevapcici, ...pljeskavica..?
może ktoś zna polecane rest./knajpki w Utjeha...?
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 15.08.2017 06:46

Niezłe zadupie ta Utjeha musi być skoro nawet na Tripadvisorze tylko jedna knajpa jest https://pl.tripadvisor.com/Restaurants- ... ality.html
rzdrozny
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzdrozny » 16.08.2017 11:27

Z napisał(a):Niezłe zadupie ta Utjeha musi być skoro nawet na Tripadvisorze tylko jedna knajpa jest https://pl.tripadvisor.com/Restaurants- ... ality.html

Wiem, że dla wielu Tripadvisor jest biblią i często ludzie planują swoje urlopy posiłkując się jego zawartością (rankingi, ilość knajp). Sam często sprawdzam. Jednak nie zawsze jest wiarygodny i jego zasoby należy dzielić przez ... (wpisać dowolną liczbę, w zależności od miejsca). Sprawdziłem to na podstawie kilku miast i regionów - ostatnio właśnie na Czarnogórze i miejscowości Prcanj. Nie dość, że jest więcej knajp to i są one jedne z lepszych w Boce Kotorskiej (owoce morza genialne). W Trip ani widu, ani słychu.
rzdrozny
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzdrozny » 16.08.2017 12:10

rzdrozny napisał(a):
andeo napisał(a):No pewnie że mam ,w wolnej chwili chętnie napiszę co mi najbardziej się podobało ,czego miałam niedosyt i chętnie bym wróciła ,a co niekoniecznie :)

Po namyślę stwierdzam że nie ma takich miejsc do których niekoniecznie bym wróciła ;) Wszystko mi się podobało,niedosyt mam Durmitoru ,bardzo bym chciała wrócić i trochę tam pochodzić .
Co udało mi się zobaczyć i co przychodzi mi do głowy jako godne polecenia to :
* Kotor!!! oczywiście jak Kotor to i jego mury,wejść jak najwyżej ,niezapomniane widoki
*Lovćen i mauzoleum -tam też widoki zapierające dech w piersiach ,jak dobra widocznosć to zobaczysz Bokę .
* wspomniany Durmitor i Czarne Jezioro
*Perast i rejs na wysepkę Gospa od Śkrpjela
*Monastyr Ostrog
*Monastyr Reźevici
*Ulcinj i jego Starówka
* Njegusi -zjeść wspaniałą suszoną szynkę ,skosztować sera i popić wspaniałym winem ... dostać się tam można po emocjonującej
drodze agrafkami kotorskimi
to wszystko polecam i pewnie jeszcze o czymś zapomniałam :))))
ps zapomniałam !!! koniecznie Stari Bar :))) i przy okazji starą maslinkę zobaczyć :)

andeo, wklejam do mojego "pomocnika":) Dzięki, wielkie. Część z nich już od dawna na mojej liście, część z nich za Twoją radą ogarniemy. To Njegusi to absolutny must see i must eat/drink. I jak tu nie czytać cro.pl, jak się jedzie do ...Czarnogóry?:)

Andeo, jeszcze raz dzięki za wskazówki. Wszystkiego nie udało się ogarnąć, ale zawsze zostawiamy coś na później:) Widokowo Czarnogóra wymiata. Polecamy:

Plavi Horizonti - do plażowania na pełnym morzu, ale też do chodzenia po skałkach, kąpania się z dala od zgiełku, do fotografowania
Kotor - koniecznie z wejściem do kościółka, na fortyfikacje - absolutnie przepiękne widoki - nie każdy się decyduje na wejście, a to tak, jakby być w Paryżu i nie widzieć wieży Eiffla:)
Droga z Kotoru do Njegusi i Lovcen - absolutna konieczność - trochę nerwów w czasie jazdy, ale warto. Jak się wybierze odpowiedni dzień i porę dnia, aut mniej - łatwiej jechać.
Droga do Prcanj - tuż nad zatoką, często 50cm od morza, bez barierek - warto!
Sveti Stefan - widok z góry, przystanek z pamiątkami tuż przy drodze - koniecznie.
Pizzerię Sara na ryneczku w Kotorze i konoby w Prcanj - w Sarze pyszne pizze, cevapi. W konobach super owoce morza.

Jeszcze raz dzięki.
Załączniki:
7_cro.jpg
6_cro.jpg
5_cro.jpg
4_cro.jpg
3_cro.jpg
2_cro.jpg
1_cro.jpg
kaja1287
Autostopowicz
Czarnogóra 2017

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaja1287 » 16.08.2017 23:37

Cześć ;)
Czy byłby ktoś w stanie opisać mi aktualną sytuację w Czarnogórze ? Czy nadal jest tak łatwo ze znalezieniem noclegu nawet w sezonie ?
Planujemy wyjazd i tak na prawdę sami już nie wiemy gdzie Chorwacja/Czarnogóra
Nasz pobyt musiał zostać ukrócony, więc wychodzi na to, że będziemy chcieli wyjechać na ok. 7 dni
Wyjazd planujemy na piątek, nie mamy nic zarezerwowanego. Czy warto kierować się w Stronę Wybrzeża Czarnogóry (miejscowości bliżej Albanii) ?
Jedziemy w 3 osoby. Proszę powstrzymajcie się od zbędnych komentarzy typu "to nie czasy nastoletnie" "z rodziną w ciemno się nie jeździ". Nasza rodzina jest już prawie cała dorosła, dziecku brakuje 2 lat do dorosłości, więc nie potrzebujemy mieć nic zagwarantowane. Zwracam się do osób na forum nie po ocenę mnie i mojej rodziny, a po poradę ;)
Z góry dziękuję :)
Reiser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reiser » 24.08.2017 11:47

Wróciliśmy kilka dni temu po 3 tygodniowej przygodzie z Czarnogórą ( oraz Albanią oraz Bośnią).

w Czarnogórze mieszkaliśmy w Dobrej Vodzie w często reklamowanych tutaj apartamentach Milica i Mrvica - również bardzo je polecamy. Bardzo dobry stosunek jakość/cena. W środku sezonu 25eur za dwie osoby. Pokoje z klimatyzacją, aneksem kuchennym, tarasem z widokiem na bezkres morza i 250m do plaży Veliki Pjesak. Gospodarze bardzo mili i pomocni.

Co do cen w restauracjach przy plaży: Cevapi 4-5 eur, pizza, 4-7eur, kalmary 8-10eur, stek (rzadko kiedy pytają się o stopień wysmażenia więc najczęściej wysmażony) 12-14eur, piwo (Niksićko - dobre) 1,8-2,5eur za 0,5l, duży kawałek pizzy z budki 1,5eur. Generalnie przy 2 osobach i stołowaniu się w knajpkach ceny niewiele niższe niż we Francji (oczywiście nie mówimy tu o restauracjach z górnej półki). Za obiad z trzema piwami z reguły 20-30eur (w tym 2-3eur napiwku). Plavi Jadran w Dobrej Vodzie generalnie ok, ale były dni, że szli mocno na ilość i podali więcej panierki niż kalmarów... no ale może przypadek... u Davida nam smakowało o wiele bardziej. Litr domowego wina na targu 5eur, 1l domowej oliwy z oliwek 10eur, 1kg dorady z patroszeniem 6,5eur, pyszny burek z jogurtem 1,3eur... 2l Niksićko w sklepie 2,8eur..

Darmowe plaże trochę zaśmiecone... i w sezonie zajęte od 7-8 rano (dodać parawany i będzie jak w Mielnie)... My zdecydowaliśmy się na leżaki (dwa leżaki + parasol 10EUR/dzień), zawsze było miejsce i było czysto.

Jazda po Czarnogórze to trochę jak przez centrum Turynu... pierwszeństwo ma ten co ma mocniejsze nerwy... nie ufać rondom :) Drogi wąskie, ale w zdecydowanej większości równe (nie licząc momentów, gdzie może braknąć drogi... ale przynajmniej jest wesoło :) ). Nie ma tutaj tylu urokliwych miasteczek jak w CRO, ale widoki w górach przepiękne... bardzo polecamy Kotor oraz Budvę choć zjechaliśmy prawie wszystko...

Do wybranej, docelowo miejscowości z noclegiem najlepiej jechać przez góry. W sezonie omijać Jadrańską magistralę!!! Od granicy z Cro do Dobrej Vody jechaliśmy 5,5h a to tylko 95km...!!! Ostatnie 20km prawie 2h... horror to mało powiedziane, gdyż liczyłem na dojazd ok 17ej a dojechaliśmy dobrze po 21ej... Nie zna Czarnogóry ten co nie jechał nią po zmroku... słabo lub w ogóle nie oświetlone drogi i te tunele wzdłuż Jadranki... na szczęście jest ich mało i są krótkie, ale bez jakichkolwiek lamp, wąskie i jeszcze jakiś pieszy się trafi przy ścianie... naprawdę dużą rekompensatą był nasz apartament... W ciemno nigdy nie jeździmy i wolimy mieć konkretne miejsce docelowe... Nawet w sezonie były wolne miejsca w Dobrej Vodzie...

Nie za pomnieć zielonej karty (sprawdzali na granicy).

Reasumując, czy jest taniej niż w PL, CRO? Raczej nie, ceny zbliżone lub niewiele niższe... przynajmniej w sezonie. Zarówno w Cro jak i MNE można spokojnie znaleźć nocleg za 25eur/os :) ale jak się poszuka można cenę zbić o połowę i mieć identyczne warunki.

Czy warto zobaczyć? Warto...
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 24.08.2017 15:18

Dzięki Reiser za info. :)
My startujemy w te rejony dopiero z początkiem września , niestety u Milica i Mrvica apartamentów nie da się wynająć ( mimo starań i pomocy Slavko.v :D ) bo w tym czasie zamykają interes i jadą na urlop . Dla nas nie ma to znaczenia bo pojedziemy "w ciemno" , ale już prawie dałem się przekonać aby jednak u nich zamieszkać i wcześniej zarezerwować, trudno - może następnym razem. :)
Widzę, że różnica w cenach między Montenegro a Cro się zmniejszyła w porównaniu z 2006 rokiem .
Małgorzataj
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Małgorzataj » 02.09.2017 08:42

Ja z kolei miło wspominam krótki pobyt w apartamentach "Solatium Booking". Apartament okazały, gustownie urządzony i bardzo czysty. Obsługa bardzo miła dbająca o swoich gości. Nie ma się do czego przyczepić, mnie niczego nie brakowało. Apartament w samym centrum miejscowości Bar. Obsługa chętnie pomagała w pomysłach na spędzenie czasu.

Szczerze mogę polecić to miejsce innym.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 13.09.2017 10:31

Petrovac, apartament 4-ro osobowy z balkonem przy VI ulicy, widok na ogród, parter, duża kuchnia ze spaniem , sypialnia (1 podwójne łóżko) , łazienka - tusz, pralka automatyczna, klima, Wi-Fi niecałe 10 minut do obu plaż , 200m do bardzo dobrze zaopatrzonego sklepu, 250m do najbliższej konoby, wydzielony parking,
Cena 20Euro za 2 osoby/dzień od 3 do 13.09 (wliczone klimatyczne 2x1Euro)
Od dziś na kolejne 4 dni 15Euro/dzień ze wszystkimi kosztami.
10 dni temu apartamentów dwu osobowych było bardzo dużo, do wyboru, do koloru ale przeważnie 25euro + klimatyczne
(Dobra Voda, przy plaży , parter, widok na morze, Petrovac brak widoku na morze ).
mari18
Odkrywca
Re: Noclegi Czarnogóra

Nieprzeczytany postnapisał(a) mari18 » 07.10.2017 07:07

Witam!
Poszukuję na jeden dzień noclegu w Czarnogórze okolice Kotoru. Najlepiej aby właściciel znał coś po polsku żebyśmy mogli się dogadać...Czekam na propozycje.
mari18
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mari18 » 07.10.2017 08:51

Witajcie!
Szukam noclegu w Czarnogórze w okolicy Kotoru lub Budvy...najlepiej aby właścieciel był Polakiem albo znał jezyk polski...??Bardzo byłabym wdzięczna za namiary na kwatere,apartament itp.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 07.10.2017 14:22

Szczerze ja za granicą wolę nawiązywać kontakty np. z Serbami, Czarnogórcami... ale... nad Boką Kotorską w miejscowości Risan, i polska rodzina ma dom i wynajmuje apartmany... proszę wygoogluj sobie.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 07.10.2017 14:31

Kup sobie rozmówki polsko-serbskie 15-20zł - naucz się podstawowych słów, zwrotów - będzie miło... miejscowi doceniają jak mówi się , albo próbuje mówić w ich języku, a tak na marginesie, wszyscy Słowianie mogą się ze sobą porozumieć... m.in. ręce w tym pomagają. haha
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Noclegi w Czarnogórze - strona 39
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies