slawekkrak napisał(a):Witam.
Jako że wyjazd juz za 6 dni dlatego mam pytanie? Do tych co są obecnie lub nie dawno byli: jak wyglada sytuacja na miejscu? Czy są ludzie stojący przy drogach z ofertami noclegu? Czy widać jakieś puste apartamenty? Jak do tej pory 3 razy byłem w Chorwacji i nigdy nie było problemu przy jeździe w ciemno. A jak to wygląda w Czarnogórze?
Pozdrawiam Slawek.
rzdrozny napisał(a):Którą miejscowość polecacie - Petrovac czy Kotor? Chyba, że Ulcinj lub Budva?
andeo napisał(a):https://www.cro.pl/wycieczka-objazdowa-2013-t44361-15.html
duzo-czarnogory-i-odrobina-chorwacji-2014-t47016.html
rzdrozny ,tu moje dwie relacje ,które mam nadzieję ,że do czegoś Ci się przydadzą .
W pierwszej jest m.in o noclegu blisko Velikiej Plaży w Ulcinji w Otrant Beach Resort , są tam wille bardzo fajne ,może Ci się spodoba ,natomiast w drugiej relacji jest trochę o Petrovacu i okolicznych plażach .
Bardzo Cię zachęcam do odwiedzenia Czarnogóry,bo jest przepiękna ,ale nie porównuj Chorwacji do niej ,bo to nie ma sensu ,to całkiem inny kraj .
rzdrozny napisał(a):Andeo i krakuscity- dzięki za odpowiedzi. Wybraliśmy okolice Kotoru - Prcanj z cudnym widokiem na zatokę. Licząc się z tym, że trzeba będzie dojeżdżać do fajnych plaż. Wydaje się, że wybór Czarnogóry będzie dobrą decyzją:) Przekonamy się.
Bounce napisał(a):Witajcie,
Widzę, że jest tutaj sporo ludzi którzy odwiedzili Czarnogórę wielokrotnie, więc myślę, że to idealnie miejsce by zapytać.
Wielokrotnie byłem w Chorwacji, lecz w tym roku chcieliśmy wybrać się z rodziną właśnie do Czarnogóry. Jeśli byłby ktoś mi w stanie odpowiedzieć byłoby super!
1) Jaką miejscowość wybrać? Myślałem nad Petrovac, ponieważ z tego co czytałem tutaj na forum ludzie sobie bardzo chwalą, a podobno im dalej na południe to tym gorzej, lecz taniej. (?) (Mogę się oczywiście mylić.)
2) Czy na plaży są tłumy czy podobnie jak w Chorwacji, nie ma jakieś tragedii?
3) Jeśli macie jakieś sprawdzone strony gdzie mogę poszukać apartamentów albo coś to byłoby super. Zależy mi na apartamentach z balkonem i aneksem kuchennym i czy jestem w stanie znaleźć taki do 20 euro za osobę.
Reasumując, jaką miejscowość wybrać, żeby była w miarę fajna plaża bez jakiś przeraźliwych tłumów. Nie musi być ona jakoś bardzo rozwinięta, zależy mi po prostu na tym, żeby wieczorem było gdzie wyjść na piwo, kolacje, deser.
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i poświęcony czas, pozdrawiam serdecznie!
andeo napisał(a):rzdrozny napisał(a):Andeo i krakuscity- dzięki za odpowiedzi. Wybraliśmy okolice Kotoru - Prcanj z cudnym widokiem na zatokę. Licząc się z tym, że trzeba będzie dojeżdżać do fajnych plaż. Wydaje się, że wybór Czarnogóry będzie dobrą decyzją:) Przekonamy się.
O wow ,ale miejscóweczka !zazdroszczę i podziel się koniecznie po powrocie wrażeniami