@ adikos ja będę jechał (o ile wogóle bo to jeszcze wielki znk zapytania) z Bytomia lub Katowic, niemniej można by się gdzieś spokojnie spotkać.
Ja bym chciał wyjechać 14stego lub 15.
psdynów napisał(a):witajcie własnie 28 wruciłem z czarnogóry chetnie odpowiem na wasze Pytania, Bylem w okolicy petrovacza i wieliej plazy. Jesli chodzi o kwatery jechalem w ciemno i nie mialem z tym problemów. standard i ceny rożne, w okolicy petrowacza mielismy super apartment za 11 E a w okolicy wielkiej plazy tez super apartament za 7 E, oba z klimatyzacja. Ceny w restauracjach o wiele tansze niz w chorwacji, przykladow za obiad dla 2 osob Duzy filet z kurczaka z frytkami i surowką pseudo grcka i frytki dla dziecka dwa piwa i fanta 20 euro, pizze mozna kupic od 3 E do 5-6 ok pizza dla 2 osob.
Paliwo LPG
Wegry 220 forint
Chorwacja 5 kun
Serbia 60-63 din
MN- 0,75 E
BiH 1,10-1,2
Pozdrawiam i udanych wakacji
Fang napisał(a):@ adikos ja będę jechał (o ile wogóle bo to jeszcze wielki znk zapytania) z Bytomia lub Katowic, niemniej można by się gdzieś spokojnie spotkać.
Ja bym chciał wyjechać 14stego lub 15.
pelkin1971 napisał(a):adikos napisał(a):Wlasnie mam trase z Sarajewa przez Niksic ,Podgorica do Ulcij a druga z Sarajewa do Foca przez Zabljak , Mojkovac, Podgorica do Ulcinj jak jechac aby byly jak najlepsze widoki
Adikas jak pojedziesz przez Foca, Zabljak, Mojkovac do Podgoricy to zaliczysz 3 kaniony (Pivy, Tary i Moraća) - widoki naprawdę przepiękne.
Leszek Skupin napisał(a):IMHO bardzo przydatne informacje są tu zawarte w zawiązku z tym pozwoliłem sobie na przyklejenie tematu
Może ktoś kto był podrzuci jeszcze jak z pozostałymi cenami nie chodzi, mi o to czy piwo kosztuje 2 czy 3 euro tylko generalnie czy jest drogo czy dużo taniej... jak z campingami Bo spotkałem się z opiniami, że sanitariaty to tylko kawałek szmatki zawieszonej między gałęziami drzewa żeby się np wykąpać, a woda kapie z plastikowego baniaka 20l...
adikos napisał(a):pelkin1971 napisał(a):adikos napisał(a):Wlasnie mam trase z Sarajewa przez Niksic ,Podgorica do Ulcij a druga z Sarajewa do Foca przez Zabljak , Mojkovac, Podgorica do Ulcinj jak jechac aby byly jak najlepsze widoki
Adikas jak pojedziesz przez Foca, Zabljak, Mojkovac do Podgoricy to zaliczysz 3 kaniony (Pivy, Tary i Moraća) - widoki naprawdę przepiękne.
Pelkin orientujesz sie ile czasu faktycznego zajmuje dojazd z Polski do Ulcinj(przez Sarajevo) ta trasa , mi wg via mischelin podaje niespelna 18 godz ale czy jest to na tyle wiarygodne pzdr
tomag napisał(a):Leszku jeżeli chodzi o campingi w Czarnogórze to standard jest w nich b. niski, toalety przypominają mi czasy komuny w Polsce czyli dziura i na narciarza, prysznice na zewnątrz i nie zawsze jest szmatka, woda nagrzewana słońcem, brak w nich barów i sklepów.
Leszek Skupin napisał(a): Przejazd przez mostek z drewnianą jezdnią też przyprawił mnie o gęsią skórkę tym bardziej, że był przy nim znak ograniczenia prędkości do 5 km/h
Powrót do Czarnogóra - Црна Гора